RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

lilicka -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.5.2011 17:21:37)

Јас скоро се имам купено за мојата [sm=duda.gif] уште креветче и постелнина да земеме и спремни сме...едвај чекам да ја видам да ја изгушкам.....секоја ноќ ја сонувам од што сум веќе опседната со неа[sm=smiley36.gif]
Инаку е многу од помош да се има од кого да се земе дали облека дали креветче....до сега што и имам купено алиштенца незнам ни сама колку потрошив од пуст мерак.....колку време ја чекаме!А за себе ништо не си купувам се за мојата убавица......[sm=metulj.gif][sm=rozica.gif]

gaga -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.5.2011 17:34:31)

poz do site,jas samo sakam da ja podelam svojata radost so site vas...konecno se zapoznavme so moeto angelce Jovan...[sm=duda.gif],toj svecen moment bese na 17.05.2011 ,4dena posle terminot ,se gleda deka e inatce na mama,haha...poz i so lsno na site [sm=nosecka.gif]

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.5.2011 17:38:24)

Cestito Gaga[sm=bravo.gif] neka e zdrav i ziv Jovan[sm=smiley31.gif]

prettygirl -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.5.2011 17:42:56)

cestitki gaga neka e ziv i zdrav maliot Jovan[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

prettygirl -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.5.2011 17:44:18)

bombica jas na 8mi juni vleguvam vo 9ti i koski mi se tresat i jas pocnuvam da setkam togas na shoping[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lete -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.5.2011 18:06:55)

cestitki gaga nekatie zdravo i zivo.
Inace luge dave prasam nesto se  e ok ne jadime ne pieme ne mozeme nise losi ali veke 8 meseci se naviknavme na se ali mnogu mie loso koga se gledam na ogledalo imam ko hiperpigmentirani ploci i vo celoto i vo nosot i nad buzite sega pocnuva dase siri i kon obravcinjata dali ima nekoj vakov problem i kako se resava?
Pozdrav i so lesno na tie sto se vo iscekuvanje denovive

Lidina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.5.2011 18:09:17)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

Ne da e skapo nemam zborovi i zatoa se sto mozam od nekoj da zemam ke zemam .Ete krevetce ne kupuvam ke mi dade drugarka mi, sama mi se ponudi i mnogu sum i blagodarna mi spasi 12 000[sm=smiley1.gif]Tetri , svedski , kebenca i drugi raboti ima eden kup od vnucite moi, plus od na zolva mi maloto.E sega normalno ke kupam i novi raboti ama vo sekoj slucaj ne tolku mnogu kolku sto bi trebalo da kupam ako nemav koj da mi dade.Edvaj cekam da dojde 10 juni togas vleguvam vo 9 mesec i ke mozam da setam[sm=bravo.gif] pa da izlezeme so mm da kupime se sto ke ni treba za[sm=duda.gif]

Se soglasuvam so Bombica sekoja pomos e dobredojdena zatoa sto e navistina skapo, no za kompletcinja za zemanje od bolnica ne se site 2000 den. Ima ubavi od 600 den pa nagore ( ne kineska roba), e sega ako ides da baras vo Chicco, da tamu se 2000 den i nema potreba od tolku. Ke mu go obleces ednas i ke go odrasti.
Vo obicnite prodavnicki ima kompletcinja\kutii so po 5 dela vnatre za 600 do 850 den.

Gaga neka ti e ziv i zdrav sinot golem da raste[sm=smiley31.gif]

lilicka -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.5.2011 18:24:33)

Честитки гага нека вие живо и здраво синчето[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

kapina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.5.2011 19:48:01)

sakam da prasam za skriningot vo bremenosta kako se prave kolku pari cine i vo koja nedela od bremenosta se prave cestitki gaga neka vi e zivo i zdravo sinceto golmo da porasne

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.5.2011 20:02:14)

Kapina ima skrinig vo 10-12 ned i 20-22 ned.Na privatno samo skriningot kosta 3000 den a na drzavno iskreno neznam

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.5.2011 20:21:02)

ИЗВОРНА ПОРАКА: lete

cestitki gaga nekatie zdravo i zivo.
Inace luge dave prasam nesto se  e ok ne jadime ne pieme ne mozeme nise losi ali veke 8 meseci se naviknavme na se ali mnogu mie loso koga se gledam na ogledalo imam ko hiperpigmentirani ploci i vo celoto i vo nosot i nad buzite sega pocnuva dase siri i kon obravcinjata dali ima nekoj vakov problem i kako se resava?
Pozdrav i so lesno na tie sto se vo iscekuvanje denovive

Ne se sekiraj, toa samo od sebe kje se povlece po poragjajot, moja prijatelka gi imase tie t.n trudnicki fleki po liceto, vistina izgledaat neestetski, ama nitu se opasni, nitu trajni, taka da, bidi si raat ic da ne se sekiras za toa.

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.5.2011 20:23:18)

Gaga, neka vi e zdravo i zivo sinceto, so majka i tatko, so ljubov okruzeno da raste [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

kik@ -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.5.2011 21:54:11)

Gaga da e ziv i zdrav sinot [sm=9nebesa.gif]

Elce -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.5.2011 22:32:27)

Lidina,sega go vidov prasanjeto.Da bev na CTG vo ponedelnikot na 23.05.2011,se zdrviv na ona krevetcinjata na Gak,inaku dobro bese CTG-to i na eho me gledase doktorkata,za nedela dena sum pak na kontrola ke odam vo ponedelnik ili vtornik pak za da go iskoristam uste ednas uputot od maj mesec,ne mora nov da nosam.Pa ke vidime,inaku tezime od prilika 2600 g,plus /minus 300 g,taka mi rece doktorkata,doplerot e dobar,malku sme pomalecki od nedelata,no mi rece deka e vo red.

SkCura77 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.5.2011 22:48:57)

Gaga, neka e ziv i zdrav sinot Jovan, golem da raste! [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Ajde i site drugi da se raduvame vaka i da pomineme so lesno!

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (27.5.2011 8:50:40)

Gaga da e zivo i zdravo super ime ima :))
inaku zborev za cenite niz trgovski i ne deka barav marka nekoja da kupam ne ni znam kako se vikaat dukjanine ni koj brend drzat vlegov da vidam chisto sho kje mi se bendisa i cenine me strfija ne deka nemozam da si gi dozvolam ama ne davam nekoj da me raboti, navredlivi se, bashka ne veruvam deka se proizvedeni na nekoe dr mesto od onie so se upola ili tretina cena.
neznam kako kje teram koga kje dojdat beter goreshtini lugje navecher churam cela osobeno stapalata poradi shto sum mn nervozna :/ nozeve migorat a mi se suvi i koga kje  gi natopam so ladna voda dodeka sum doshla do krevet vekje se isushile barut i pak se vrukji samo po saat ip ol uspevam da pospivam pa poradi toa sum mn nervozna i sum merak'' za drushtvo begaaat site od mene doma :/
za kiselini da ne zboram samo suvo lepche jadam ni apche ni nishto ne pomaga!! ushte dden dva vlagam vo deveka i zakazuvam pregled i neka mi zakaze carski shto pobrzo krevetchevo cheka

blond -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (27.5.2011 8:53:54)

Гага честитки за малото. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Инаку јас секоја вечер почнав да станувам да мочкам и тоа по 2 пати ако спијам повеке од 6-7 часа :( плус и веќе не можам да се наспијам ко порано по 10часа [sm=smiley36.gif] сега си легнувам во 1-2 и се будам кај 7, па после си го будам мм за работа, си го испраќам, па си легнувам со компјутерот во скут [sm=smiley36.gif].
А денес ќе докупувам се што немам за [sm=duda.gif] и конечно ќе одам да се сликам за лична карта.[sm=smiley1.gif]

Lara2224 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (27.5.2011 9:01:14)

Neka e zivo i zdravo Gaga, a na site drugi so lesno.
Jas vo sredata bev na GAK na rizicno odelenie zaradi nenormalnite otoci. Ama da vi kazam moite otoci nikogas ne bi me uplasile kolku toa so go vidov... 20 zeni cekaat red, koja so bolki, koja so komplikacii, koja so puknat vodenjak, koja otvorena, koja krvari...
i vo momentot (posle 3 casa cekanje - so vrski) koga trebase da me pregleduvaat vleze druga zena i normalno ja pustiv pred mene posto skoro i da se poragjase. Moeto dobro delo i da i ne mi se vrati kako sto ocekuvav... go gledav cel nejzin pregled i se ispaniciv... A taa moram da ja pozdravam iako znam deka nema ni telefon a kamo li internet pa i forum da cita. Jas ja gledam, se ja boli, mene mi se place od strav a taa mi vika "prvo li ti e?" Da prvo velam. "a masko e neli?" Da masko. "Ne se plasi duso, maskite pomalku bolat" mi vika. Jadnata taa samo ona si znaese kolku ja boli i kolku i e tesko, nejzinoto masko a najde sila da me tesi mene... Takvite lugje me pravat da razmislam za mnogu raboti. Mislam deka taa me napravi podobra licnost za do krajot na zivotot, za samo pette minuti koi gi pominavme zaedno.

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (27.5.2011 9:01:24)

ИЗВОРНА ПОРАКА: prettygirl

хеба ние една недела разлика сме ако не се лажам? зенско носиш? арно ти си се спремаш по малку јас никако време да си одделам да прошетам а готово место не ме фаќа и страв ме фаќа да не не стигнам се да купам.За цените да не праиме муабет за една педа чоече еден куп пари и + одма ќе ги одрасни

zensko zensko :)) barem taka vikaat da ne ispadne posle iznenaduvanje Boki 14!! se u roze i crvenko :)) jas od kako vlegov vo 7mi pochnav da si kupuvam bez usul sekoe iskachanje vo grad benkica ili bodi sea imam eden kufer mi se gledaa eftinki po 200 300 den kujzne ni pola dali kje iznosi!! ne se sekirajte od babini devetini da si izlezete i da si kupuvate dodeka e svezo posle po zeshtinite povekje belja samo moesh da si napraish!!
doktoron mi reche okolu 20 juni ikje zakazeme ako se e ok i si vikam kolku e daleku i kolku e blisku vo edno....a ne se plasham nekako od poragjajot povekje od toa dali kje bide bebe se ok i kako kje dosedam 5 dena u krevet u bolnica

Lara2224 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (27.5.2011 9:10:00)

doktoron mi reche okolu 20 juni ikje zakazeme ako se e ok i si vikam kolku e daleku i kolku e blisku vo edno....a ne se plasham nekako od poragjajot povekje od toa dali kje bide bebe se ok i kako kje dosedam 5 dena u krevet u bolnica

[/quote]

A 20 juni ti e okolu datumot ili..? Mene 27 juli mi e datumot ama isgleda dve nedeli porano ke go zakazuvam ( ke znam utre) posto ni jas ne mozam da izdrzam po zestinite, bepce e duri i malku ponapred so rast, a baska i doktorot ke mi ide na odmor pa go obravme bostanot. :D

Lidina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (27.5.2011 10:05:33)

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Гага честитки за малото. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Инаку јас секоја вечер почнав да станувам да мочкам и тоа по 2 пати ако спијам повеке од 6-7 часа :( плус и веќе не можам да се наспијам ко порано по 10часа [sm=smiley36.gif] сега си легнувам во 1-2 и се будам кај 7, па после си го будам мм за работа, си го испраќам, па си легнувам со компјутерот во скут [sm=smiley36.gif].
А денес ќе докупувам се што немам за [sm=duda.gif] и конечно ќе одам да се сликам за лична карта.[sm=smiley1.gif]

Blond te citam ides da se slikas za licna karta sega. Jas od pusti strav da ne se porodam kaj da e [sm=jezicek.gif] gi ostaviv site dokumenti na mominsko prezime. A vrabotena li si negde? Mene me gnjavea ako ne sum ja smenela pred da se porodam, fondot porodilnoto ke mi go prekinel i takvi stvari.. Se prasuvam dali ke mi pravat problem za izvod za detevo[sm=jezicek.gif]

Lara2224 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (27.5.2011 10:57:23)

Lele i jas so toa uste ne sum zavrsila.........

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (27.5.2011 10:57:30)

za ova prv pat slusham deka kje ti go prekinat boleduvanjeto poradi nesmeneti dokumenti drugarkami ushte nema smeneto dokumenti a eve ushe eden mesec ima da i zavrshi boleduvanjeto site pari si gi zema ....ajde samo izmisluvaat neshto sea kje idam oonde u diskko za bakterii i virusi da dremam so saati da mi kashla nekoj u faca i da dremam na noze so saati nema shansa...ne datumot mi reche 25 a da zakazzeme na 20 demek nemozelo povekje od edna nedela porano a jas si pobarav vednash :)) mi vika ajde ajde ne preteruj nemoze povekje od edna nedela mff ajde moze na naredniov pregled kje se premisli :)))) auuu bebe neka doagjaaaa

Lara2224 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (27.5.2011 11:03:19)

More moze heba kako ne mozelo, se posle 36 nedela e super, duri ima i doktori so smetaat deka dzabe e nosenjeto posle 36ta nedela, deka samo se debelis i otekuvas i se dues za dzabe a bebeto ne moze neso mnogu da porasne...

Lidina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (27.5.2011 11:09:39)

Heba nema da ti go prekinat boleduvanjeto ako ne gi smenis dokumentite tuku ako resis da gi menuvas dodeka ti trae porodilnoto. zasto ne e samo licna karta, tuka e i zdravstvena kniska, transakciska smetka edvaj cekaat od fondot nekoja racka za da go prekinat. I tocno sto ne ke izmislat!! Mene site dokumenti mi se na mominsko prezime, i spored mene ne e logicno ama me predupredija ako ne ja menuvam sega licnata karta da ne ja menuvam voopsto dodeka sum na porodilno. E sega jas ova ne go izmisliv[sm=jezicek.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>