RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Lara2224 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.5.2011 15:19:14)

Eh uste kolku samo ima do kraj na juli? Ah... jas so doktorot veke se dogovaram za porano da ideme poso bepcevo si e zdravo silno i gilemko. Na 30+1 go merese 1700 e masala. Sonce mie. Pa posle site gluposti i bese poprecno namesteno kutrickoto ama srekja se svrtilo.... sega mi ostanuvaat uste tri nedeli na rabota, pa u shoping....
I tolku.... moram da druzam dosadni rodnini... dojdeni samo da vidat so sme napraile, kako dvajca mladi imaat toklu da renoviraat dva stana, kako ova kako ona..
.. Aaaaaarrrrr ke crknam so ovie!

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.5.2011 17:04:41)

dens osven sabajle nekolku kloci vo beshika i shto shtucashe preeska nishto ne mrtka i me nervira i plashi od utre 35  nedela a na pregled dr mi reche vo 36 da otidam i mi reche deka se e ok minatiot pat pa si vikam ajde ne e valjda  nesho da se desilo bez vrska za edna nedela mfff :/ bebe nizaedno 

prettygirl -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.5.2011 17:17:48)

zeni jadete jagotki pijte koka kola , pepsi ( jas snosti se predozirav na svadba so pepsi [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) i ic ne se zamaram.Jadam i soleno i sirenje pa ni otoci imam ni nisto fala mu na boga se e vo najdobar red dosega.Zatoa ic da ne mu ja sekirate

nelaa -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.5.2011 18:55:45)

koj znaj da mi kazi kakvi se tie svedski peleni??????????????????????

Elce -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.5.2011 20:27:01)

Zdravo devojki, od vcera vlegov vo 37 nedela,denes kupiv edno kompletce od merak,i zedovme dusece so mm, a uste nemame krevetce[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] za bebusot.Inaku zeskovo vreme mnogu mi smeta,do 11 casot se trpi  posle doma poveke, preku den nema setanje i po nekoj krug navecer.Sakav da ve prasam dali bevte na CTG i vo koja nedela?

Tanjicka -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.5.2011 21:40:53)

jas ja pocnav 34 nedela i imam eden problem, sinceto ima krupna sipanica, jas ja imam prelezano, se slusnav so doktorot mi rece ne e strasno za mene ama mene pak nesto mi e sube, imal li nekoj takvo iskustvo?

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.5.2011 21:41:10)

abe vlezi u nekoja prodavnica za bebeshka oprema i prashaj ja otidov i vikam dajte mi se sho mi treba i mi  naprai zenana se komplet ako si od sk ova e pozadi pazarot bunjakovec zatepano prodavniche ama se ima chisto pamuche i eeftinki !! :))
inaku doktoron mi reche ctg 37, 38 nedela a nekoi praele i mn porano zavisi

Calypso -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.5.2011 21:48:45)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanjicka

jas ja pocnav 34 nedela i imam eden problem, sinceto ima krupna sipanica, jas ja imam prelezano, se slusnav so doktorot mi rece ne e strasno za mene ama mene pak nesto mi e sube, imal li nekoj takvo iskustvo?

Tanjicka, не се грижи штом си веќе во 34 недела, поопасно би било да си во рана бременост, но штом имаш прележано, имаш антитела, па плодот е заштитен. Немаш причина за грижа. Инаку, за искуство, ете сопругот на золва ми беше болен кога таа што туку забремени, па ништо не се случи.

kik@ -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.5.2011 22:48:12)

Zdravo na site.Jas sum 28 nedela bev na kontrola i fala mu na boga se e vo red so mazeto.tezime 1 kg. a jas sum poporavena do sega 13kg. od koi sega posledniov mesec samo 6kg. a dosega se popravav samo po kilo do 3 a sega naednas 6 pa malku mi e strav sto ke bide uste ovie 2 meseca.Inaku pocnaa i nozete da mi potekuvaat i polovinata da me boli,potesko disam i se dvizam,jadam poveke zelencuk i ovosje.Sakam da ve prasam za RhD faktorot kako se ispituva dali e + ili - dali preku krv odnosno sto e toa rhd?Pozdrav do site.

Lidina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.5.2011 22:55:57)

I bebinjata imaat ritam na spienje i budnost, moevo eden den e epten aktivno eden samo ke se protega na 3-4 saati. Blaze si vi nemate linija na stomakot jas sum podelena na dva dela a papokot mi e kako pikado!!![image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]ne ja sakam linijava i se nadevam se ke se izgubi stvarno sum sarena..Ako ste so posvetol ten nema ni da vi se pojavi ili epten malku kako heba, jas sum crna i ja imam od pred 5 meseci.

Olivia -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.5.2011 22:59:25)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kik@

Zdravo na site.Jas sum 28 nedela bev na kontrola i fala mu na boga se e vo red so mazeto.tezime 1 kg. a jas sum poporavena do sega 13kg. od koi sega posledniov mesec samo 6kg. a dosega se popravav samo po kilo do 3 a sega naednas 6 pa malku mi e strav sto ke bide uste ovie 2 meseca.Inaku pocnaa i nozete da mi potekuvaat i polovinata da me boli,potesko disam i se dvizam,jadam poveke zelencuk i ovosje.Sakam da ve prasam za RhD faktorot kako se ispituva dali e + ili - dali preku krv odnosno sto e toa rhd?Pozdrav do site.

Zdravo Kik@ so ubavo da procitam od tebe tuka, bravo 28 nedela ne se grizi za kilogramite bitno ti i mazeto vo meseto da ste dobri![image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Annet -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.5.2011 23:15:18)

da preku krv se ispituva.toa e koja krvna grupa si,pozitiv ili negativ .treba da znaes i na tatkoto koja mu e krvnata grupa. jas vo gradska bolnica se ispitav,tuka kaj nas nemoze po privatnite.i ke naglasis deka si bremena i ke te kosta 80 denari inaku e mnogu skapo.od vena zimaat krv,i ke ti stavat pecat vo kniska za da si znaes zasekogas. taka bese za mene ;-) pozzz kik@
ИЗВОРНА ПОРАКА: kik@

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (23.5.2011 1:12:29)

ИЗВОРНА ПОРАКА: nelaa

koj znaj da mi kazi kakvi se tie svedski peleni??????????????????????

eve ova e svedska pelena http://www.beba-shop.com/slike/proizvodi/289_Svedska_pelena.gif

Lara2224 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (23.5.2011 8:26:26)

Jas snosti vo 10 saat si bev na klinika... zamislete cel zivot pritisokot mi e 90-60, maksimum 11-70 a sega mi se kacil 130-90! Si mislam jas nizok mi e pritisokot celo vreme koga vcera za dve minuti nozeve mi otekoa kako bumbarcinja :D i sega se mislam, bez gazirano, pomalku voda, sol sekako ne jadev, ama edno kafence mi se pie sabajlevo mi se place.... Uf aj ke vidime kako ke bide denes....

Lara2224 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (23.5.2011 8:32:42)

A za kupuvanje jas ne sakav nisto da kupuvam do pred nekolku dena dodeka ne go izmerija 1.7kg. Sega veke nekako se mi e porealno pa mi se ide na kupuvanje :D Samo vikendov epten mi se javija od studio moderna za popusti, pa si naracav dormeo dusece, a od tavan go spustivme krevetceto na tatko mu i cel vikend si go cistev, miev, polirav... a denovive i ke si go prelakiram ili farbam belicko. Pa posle se taka izmieno izmereno i so duseceto naracano (denes ke mi stigneeeeeee) vo rastor vidov nekoja akcija na pamucni carsafcinja pa i od niv si zemav :D Hahahhaha ovie ne mozat da me poznaat, pa neli nisto ne sakase mi vikaat? E ne sakav ama sega sakam! :D

blond -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (23.5.2011 10:01:58)

Леле јас веќе не го посетувам форумов т.е само оваа тема ќе си ја читам. Останатите не ги чепкам. Се расчитав сега по другите теми (што носите на родилка, породилни приказни итн) и си плачам и не престанувам [sm=smiley19.gif]
А зошто плачам и јас не знам [sm=zmeden.gif]
Е значи многу сум чудна, арно вели мм.
Ќе си го сменам името во ПЛАЧКА [sm=smiley36.gif]

Туку да си се пофалам, после одам да купувам СЕ за мене и [sm=duda.gif] за во болница што ќе ни треба.

Лара, напиј си се кафенце, ама не го прави многу јако. Баба ми има притисок 140-200, ем пие аочиња против притисок, а пак си пие кафе обавезно. Не го толку сфаќај тоа здраво за готово. Внимавај си на исхраната, ама за едно кафе така да се стегаш.... Јас не би можела [sm=smiley36.gif]

Annet -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (23.5.2011 13:58:20)

eve denes pak ispituvav krv i se dr propratno.i po 2 dozi TOT-HEMA isto mi e, krvta e ista nepromeneta.i sega ke si pijam surup LEGOFER.jas neznam sto e rabotava so mojava krv,se osekam najnormalno,a rezultat nema.....
i pak po 6 nedeli na pregled,neli e toa mnogu vreme,kako e kaj vas???
pozdrav za site

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (23.5.2011 14:20:03)

pa toj pritisok ne neshto strashen rechisi na normalata i od shto si se vozbudila moze da ti se kachil ne se sekiraj jas meram sekoj vtor tret den so digitalen i ako premeram dva pati mi pokazuva malku ponisko ako ti se podkachil pij b kompleks jas si pijam redovno!!! i c vitamin obavezno!! a kako bez kafe od sabajle ne biva!! sega dojdov doma nozeve mi se za zaplashuvanje posle podolgo sedenje na sonce baloni mi se a sandalite mi se novi dva broja pogolemi i pa ne me sobiraat od strana a od nappred mn smeshno mi stojat dva prsta podolgi od prstine hihihihihihi ama sho da se prai toa e!!! nokjeska stanav u 2 saat i se chudev shto da pravam do 6.30 uzassss

bebushkatamoja -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (23.5.2011 14:23:48)

hahah pa ke gledame reprizi od rano den, tropski gorestini...[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] jas preku vecer spijam dobro, a koga ne spijam si sedam na terasa, i si letam vo mislite(ne e losho) SE za nasite bebenca , neli?[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (23.5.2011 17:27:51)

Јас денеска бев на ехо и фала богу се е ок со бебушка, тежи 2 кг и мерките си одговараат за 33 недела. Ми рекоа да испитам фактори на трансфузиологија, има ли некоја испитано и зошто треба да се испитаат. Јас не разбрав што значи тоа нехомогена постелка [sm=smiley13.gif]. Инаку убаво се изначекав од 9 сабајле до 3 попладне во државна и си ветив дека веќе до пораѓај не одам [sm=hudicek1.gif].

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (23.5.2011 18:08:43)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikitina
Ми рекоа да испитам фактори на трансфузиологија, има ли некоја испитано и зошто треба да се испитаат. Јас не разбрав што значи тоа нехомогена постелка

Neznam sto znaci nehomogena postelka a faktori na hemostaza( trombociti, vreme na koagulacija, postrombinsko vreme ... )se ispituvaat za da se vidi dal ne ima kaj tebe zgruduvanje na krvta a so toa da se namali protokot na krv preku placentata.Ako nema dovojen protok na ktv bebeto ne napreduva dobro a kaj tebe bebusot e super.

lilicka -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (23.5.2011 19:20:11)

kikitina пошто ти е бебето се во ред мислам дека немаш потреба од тоа испитување и јас бев во државна на 4д и се зезнав што отидов само ме испоплашија без врска таа јадната докторка незнаеше да го уклучи ехото за срамота...прво ми викаше дека треба да испитам хемостаза па после неколку секунди ми рече ај нема потреба е така е кај нас во државна ужассс!!!!

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (24.5.2011 10:40:06)

Ме интересира дали веќе имате закажано каде и како ќе се пораѓате и кога го направивте тоа? Јас сум во паника... уште немам ништо конкретно договорено, а и рано е, 30 недела сум, ама би била многу помирна ако веќе знаев кој лекар, каде и како ќе ме породи, прво затоа што имам 38, второ, затоа што плодот е трансверзално поставен и бременоста мора да заврши со царски рез[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image] , а живеам во мало место па не би сакала во паника и како итен случај да завршам на ГАК[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (24.5.2011 11:51:44)

pa mamicki nie od mnogu raboti se otkazavme i odmori i svadbi i parite si gi spremame za vo sistina carski tamu idam i na site mozni pregledi i ispituvanja edvaj dojdov do ovaa sostojba ne bi reskirala za nishto na svetov vo gak ima malku saglam personal ostanaato ushte od sea gledaj nekogo da iskontaktirash i da pochnesh da se dogovarash bidejki realno kazano i tamu nemoesh na lepi ochi da pominesh pak treba da keshnesh nekogo ....da sum ragjala i  zatrudnuvala kako nekoi bez problem moze  nemashe tolku da razmisluvam za toa ama vo ovaa sostojba ....i vo stranstvo bi otishla...minuti brojam do poragajon a kje go zakazeme nekade okolu 20 juni mi reche doktorot naredna nedela sum na pregled pa kje zaokruzime tochen datum!!! od vikendov shto doagja pochnunvam da peram alishtenca i se ostanato :))))
inaku hormonive me skrenaa ili placham ili mi se glea mazov mn sexy :))

arh_diz -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (24.5.2011 12:03:46)

Mamicki seuste ti e rano 30 nedela si da mislis za poragaj.Kaj mene [sm=duda.gif] se vrtese postojano gi imase site polozbi vo 32 nedela bev na pregled i bese po perimetar ginekologot mi rece ako ostane taka do 36 ke moram od 36 nedela da lezam vo bolnica .Vo 36 nedela bese svrten kako sto treba i nelezav vo bolnica , tuka se vodi toa kako rizicna bremenost posle 36 nedela i poradi toa snestuvaat vo bolnica.Bidejki doktorite veke go znaat slucajot i moze vednas da se intervenira.Jas go custvuvav kade lezi i koga odev na kontrola znaev kako lezi.
Uste ednas ke ti Kazam uste ti e rano opusti se.

Страница: <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>