RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

bebushkatamoja -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (19.5.2011 11:36:17)

EDNOSTAVNO PREKRASEN TEKST...apsolutno vistinit, fala mu na Boga sto site imame MAMA [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley27.gif[/image]

prettygirl -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (19.5.2011 11:36:37)

lele nemojte so vakvi tekstovi...kako sho sum emotivna da me vidite od nekoja strana placam kako malo dete.Odvaj cekam da mi se rodi bebuskata

mamacoki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (19.5.2011 11:52:20)

Zaboraviv da napomenam posle tekstot...DOZVOLENO E DA SE PLACE...:))))))))

lilicka -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (19.5.2011 13:05:04)

kikitina.....можеби ти се лажни болки не се паничи или може повеќе мрдка бебето и затоа те боли,ако ептен е не издржливо појди си на лекар и јас имам мали болки но краткотрајни и најчесто кога ќе легнам навечер ме убиваат препоните....но се издржува!!
Поздрав[sm=rozica.gif]

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (19.5.2011 13:07:40)

Па не е неиздржлива болка во никој случај, а тоа дека мрда малава мрда и тоа ептен, мислам дека цела се поместува од една во друга положба. Пред две недели исто така ми го собираше стомакот на едно место, ама болка не чувствував, може дека сега е поголема па почна и болка да се осеќа. А нели прво ко прво врска немам дали се вистинските болки или не. Битно кратко трае и не е многу јака болката.

prettygirl -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (19.5.2011 13:29:26)

beblakot moj mnogu razmrdan e i ponekogas od tolku mnogu sho kloca me boli kaj sho ke me klocni, koga se vrtam stomakot mi odi na taa strana kaj so sum svrtena i koga lezam na strana me bolat preponite i mene.Kikitina ne se sekiraj mozno e od udarite na bebeto da te boli[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (19.5.2011 13:47:20)

kako raste bebto udarite vekje ne se taka simpatichni kako prethodno retko mrda ama koga kje pretne toa boli osobeno ako e u beshika ili nakaj zeludnik mi seplache kolku me boli, ama so kiselinive edvaj na kraj iskacham me peche mozokot od niv mislam deka...kolku daleku mi izgleda 20 juni po cel den gledam imeram u kalendaron

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (19.5.2011 14:05:53)

Фала ви девојки, значи така треба да биде, јас па ќе го будам мм леле почнаа болките [sm=smiley36.gif]. Нека е жива и здрава и нека клоца, мама ќе издржи [sm=duda.gif]

prettygirl -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (19.5.2011 14:10:50)

ajde uste malku [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (19.5.2011 14:14:07)

Kititina jas sekoe pomestuvanje na [sm=duda.gif]go osekam kako kontrakcija a uplav imam od niv[sm=smiley13.gif]Ic da ne se sekiras, cim stomakot ti e tvrd samo na edno mesto [sm=duda.gif]se zurka[sm=smiley36.gif]

Natasa981 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (19.5.2011 18:36:08)

off mamacoki me rasplaka tvojot tekst [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozica.gif[/image]

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (19.5.2011 19:12:36)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

cim stomakot ti e tvrd samo na edno mesto [sm=duda.gif] se zurka[sm=smiley36.gif]

E togas vo mojov stomak zabavata trae non- stop! Ama mi se cini deka sekunda ne miruva mojov ergen! 

nelaa -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (19.5.2011 19:16:03)

se iznaplaciv so tekstot [sm=smiley19.gif] preubav e

Annet -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (19.5.2011 20:09:43)

Pre pre ubavo napisano;-))
Jas imam da ve prasam nesto.Poslednive 2-3 dena mnogu me boli dole nisko na sramnata koska od levata strana i kako da mi e malku oteceno mestoto,normalno li e toa ?>?

libra.n -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (19.5.2011 23:37:34)

I jas eve so edno prasanje: dali imate otoci? jas sum vo 32 nedela i imam otoci i na race i na noze i toa preku celiot den i koga ke se razbudam na utro. Doktorot mi rece da proveram da ne se gubat proteinite vo mokracata,pa sega ke vidime. Pozdrav do site

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.5.2011 7:02:12)

Malku pogore se iznaprikazavme okolu otocite. Proveri mokraca i proveri da ne imas nekoja bakterija, no najvazno- ogranici go vnesuvanjeto sol, ne vodata, voda treba da se pie oti e opasno majkata da dehidrira, bebeto sepak zivee vo plodova voda, tuku, kolku mozes pomalku jadi sol i konzervirana hrana libra.

Lidina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.5.2011 12:48:29)

Libra ne jadi sol nitu konzervi! Jas taman uspeav da gi namalam otocite, se opustiv ovie 2-3 dena i eve deneska mi se bumbaresti racete[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pak otoci!! Do solta e sepak.

Gorde J -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.5.2011 13:51:40)

Za site idni mamicki sto imaat otoci
Jas dodeka bev bremena nemav otoci ama koristev samo kaliumova sol onaa na hrana i vino. Neznam dali bese do toa ama ne e loso da probate

mamacoki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.5.2011 14:01:56)

i jas ja koristam kaliumovata sol i otoci nemam osven na gluzdovite na nozete ama posle 8 saati na rabota sedenje. nitu sum otecena vo racete nitu vo liceto...seuste mozam da si ja stavam i da si ja izvadam burmata. E sega osven od solta otoci mozat da se javat zatoa sto imate premnogu tecnosti vo vasiot organizam i zgolemeno kolicestvo na krv...seto toa vo kombinacija i plus na toplo vreme rezultatot e...OTOCI...

lilicka -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.5.2011 14:10:35)

И јас имам минимални отоци на нозете само ама сега почнаа да ми се појавуваат во 33недела....не јадам воопшто солено др. ми рече дека можно е и од лоша циркулација да се појавуваат отоци!

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.5.2011 14:29:12)

jas sum na kraj na 34 i denes otekov od sabajle ama jako vo nozete i vo dlankite do tolku shto edvaj me sobraa edna cevli za na rabota edvaj izdrzav i edvaj se vrativ sea si gi gledam stapalava me plashat kje idam da si kupam nekoi rimjanki sandali zoshto prezeshko mi e vo baletanki a za patiki nesakam ni dapomislam me iskaraa doma zoshto jadam samo sirenja koi se presoleni i deka najverojatno od toa otekkov ajde ushe edna nedela i 9ti denta kje chasram :))

rina13 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.5.2011 14:54:12)

heba nema vrska jadi si sto ti dusa saka i soleno,bez neli preteruvanje,jas soleno vo usta ne staviv pa otekuvav,organizmot sozdava voda i zatoa se otocite i ke si splasnat posle poroduvanjeto,ne odma  ama postepeno za nedela dve...

libra.n -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.5.2011 14:58:29)

Vi blagodaram na site za odgovorite, ke proveram utre krv i mokraca. Pozdrav :-)

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.5.2011 19:59:21)

sea se vrativ od shetnja raceve mi se baloni osobeno levava i edvaj pravam tupanica :/ ne veruev deka volku kje se zbabotam.... se sekiram malce!! bashka i detevo nesho mirno denes.. neam ni sho da oblecham vishe zeshko mi e mnogu a neam nisho potenko a poshiroko maichkine letni mi se premali :S offf

blond -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.5.2011 22:43:02)

[sm=nosecka.gif] , ве фаќа привремено некоја паника? Од тоа што ќе биде, како ќе биде, дали добро ќе биде? Јас уште немам ништо спремено за [sm=duda.gif] освен комплетче за изнесување, неколку тетра пелени, бодиња и спавача за спиење. А утре влегувам во 36та недела. И ми се врти низ главата дека немам доволно време да спремам се. И во страшна паника сум. И само си плачам денес... Постои такво нешто како пред-породилна депресија ?[sm=smiley36.gif] ??? Е ако постои, јас патам од тоа[sm=smiley13.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>