Silv -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (28.2.2011 20:40:11)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: viki87 teduccio mnogu dobro razbiram niz sto pominuvas zivees vi strav vo sekoja sekunda od denot jas dosega nemav problemi nikakvi, vo 17ta nedela sum, koga sega ne poslednot pregled vo cetvrtokot na ehoto mi vidoa nesto kako miom koj e prilicno porasnat. Ginekologot ne bese sigurna dali e kontrakcijana matkata ili miom mi dade da pijam utrogestan i da se javam za dve nedeli povtorno na pregled da vidime dali ke se povleci. Premnogu sum zagrizena znamsto pretstavuvaat miomite i zatoa se mi se pretvori vo kosmar samo go molam Gospod da ne postedi mene i moeto bebe. A ima i uste nesto krvta pokazuva deka nesto ne e vo red so mojot dziger doktorkata ne mi kaza amavo upatstvoto pisuva deka utrogestanot e prilicno opasen za luge so problemi so dzigerot vo sekoj slucaj vo cetvrtok imam zakazano na internist da go vidi dzigerot ako i toj ne e vo red e togas navistina ne zanm kaj ke fakam. Ve molamsite spodelete nesto so mene iskustvo, sovet ili slicno za mojava maka. A tebe tedoccio te sovetuvam da bides hrabra i da se potrudis da mislis na poubavi nesta koi te ispolnuvaat, a vo istoto ke se potrudam i jas Zdravo Viki87, I jas kako tebe go imam istiot problem. Vo 9 nedela sum i na poslednata kontrola mi pronajdoa miom vo dimenzii 7x6cm[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image], dosta golem. Toa za mene bese golem stres i odma kaciv dosta visok pritisok. Po razgovor so ginikolozi mi objasnii deka miomot ne mora da predizvika problemi, toa ne se znae i vo najgolem broj na slucaevi nema nekoj poseriozen problem, se zavisi kako raste i kolku, kako i mestopolozbata.Posle toa resiv da ne se nerviram, so nervozi ne mozeme da resime nisto samo go gubime naseto zdravje i bebeto pati. Na slednata kontrola ke vidime so koj intenzitet raste , da se nadevame na najdobro. Ova mi e vtora bremenost, so prvata nemav ama bas nikakov problem, a eve posle 8 godini se e porazlicno. Pozdravce!
|
|
|
|