Последни статии

Чести митови за забременување
И покрај достапноста на информации, сe уште постојат бројни митови поврзани со забременувањето. О...
Да го зголемиме семејството

Емоционална подготовка за ин витро
Одлуката за ин витро оплодување е голем чекор кој носи не само физички, туку и силен емоционален ...
Вонтелесно оплодување

Моето дете има 2 години и 3 месеци, зборува и разбира повеќе од што треба, знае кога му се врши нужда, значи има осет и ми кажува кога го прави тоа, ама не ми дава да му ја извадам пелената. Му купив еден куп гакички и кога и да се стокмам да му ги облечам, следува вриштење и ми вели „ти облечи ми ги гаките ама и пелена да имам“. Ќе ми каже „ајде сега мочам“ и дури да го слечам и довлечкам нокширчето, тој завршува работа. Му велам да ја држи мочката или каката, ама ќе ми се изнасмее задоволно и никако да ме послуша. Голем инает има во него
Во градинка дури ни кога спие попладне не му ставаат пелена и ниеднаш не се измочкал, пошто гледам дека неотворена ми ја враќаат, а дома полна ни е пелената...
.
Ме зачуди дури и не очекував за толку кратко време да научи,па дури и навечер пелената му е сува,ама му ставам за секој случај.