Последни статии

Менструацијата по првиот циклус
Првата менструација (менарха) е важен момент во развојот на секое девојче. Обично се појавува пом...
Тинејџери

10 здрави ужинки за малите грицкачи
Децата обожаваат да грицкаат помеѓу оброците. Но честото внесување слатки, солени или пржени гриц...
Детско мени

Моето дете има 2 години и 3 месеци, зборува и разбира повеќе од што треба, знае кога му се врши нужда, значи има осет и ми кажува кога го прави тоа, ама не ми дава да му ја извадам пелената. Му купив еден куп гакички и кога и да се стокмам да му ги облечам, следува вриштење и ми вели „ти облечи ми ги гаките ама и пелена да имам“. Ќе ми каже „ајде сега мочам“ и дури да го слечам и довлечкам нокширчето, тој завршува работа. Му велам да ја држи мочката или каката, ама ќе ми се изнасмее задоволно и никако да ме послуша. Голем инает има во него
Во градинка дури ни кога спие попладне не му ставаат пелена и ниеднаш не се измочкал, пошто гледам дека неотворена ми ја враќаат, а дома полна ни е пелената...
.
Ме зачуди дури и не очекував за толку кратко време да научи,па дури и навечер пелената му е сува,ама му ставам за секој случај.