writing-img

RE: Вештачко оплодување VIII дел

clock-img

24.04.2016, 17:55

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

Мене во Систина ме прегледуваа вагинално во текот на првиот триместар, потоа абдоменално.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

clock-img

24.04.2016, 23:21

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

Мене и во систина и кај матичен гин. ме прегледуваа вагинално на ехо.

clock-img

24.04.2016, 23:29

clock-img

kapina

pencil-img

4327

I na mene vaginalno me gledaa i prviot i vtoriot pat prviot pat imase gestaciski sakus vtoriot pat imav zadebelena matka samo koga pocnuvav da krvaram

clock-img

25.04.2016, 00:13

clock-img

весник

pencil-img

366

Лазаревски ме гледаше цело време на абдомен...тек во 15 недела прв пат ми мереше цервикс вагинално

clock-img

25.04.2016, 09:34

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

И мене се на вагинално, дури и на првиот скрининг ем вагинално ем обично. А баш од самиот почеток барав на обично да ме гледа рече не можело немало ништо да се види user posted image

clock-img

25.04.2016, 10:40

clock-img

Kvisko

pencil-img

1325

Ехото нема многу врска со спонтани. Ако е така воопшто немаше да го користат. Мене ме гледаа вагинално на почеток зашто поубаво се гледа така, а цела бременост цервиксот ми го мереа исто вагинално бидејќи ми е свиткан и со абдоминалната сонда не се гледаше цел. За штетноста имам читано не само на нет туку и во една книга на факултет ама имаше нагласено дека не е штетно само по себе туку дека создава топлина па не треба ептен често да се користи од типот секој ден. Ништо друго.

Страшно е тешко да се помине и да се преболи спонтан/missed абортус. Јас мислам дека сеуште ми е ноќна мора тоа искуство ама се случува. Причината не е ИВФ или ИЦСИ едноставно се случува. Кај мене беше на спонтано настаната бременост. Затоа и не се прави рутински генетски скрининг на ембриони никаде во свет при ИВФ туку само ако има индикации на пример семејна историја на болести и повеќе повторувачки спонтани абортуси. Под повеќе се смета над 3 и биохемиски не се бројат во тоа на пример во Велика Британија. Исто така во Велика Британија не ни даваат пригестеронска поддршка ако има индикации за спонтан во прв триместар освен ако нема докажан недостаток на прогестерон при испитување на хормони во втора фаза од циклус.

clock-img

25.04.2016, 12:19

clock-img

весник

pencil-img

366

.scared kako ti odi so lezenjeto....lezis celo vreme ili si setkas???

clock-img

25.04.2016, 13:45

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

ИЗВОРНА ПОРАКА: весник

.scared kako ti odi so lezenjeto....lezis celo vreme ili si setkas???

Лежам цело време само до вц станувам :( ти пишав нешто во другата тема ако сакаш ѕирни :)

clock-img

25.04.2016, 14:24

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

Pepapa sto napravi denes ajde falise za visoka betaaaaa user posted image

clock-img

25.04.2016, 14:28

clock-img

pepapa

pencil-img

238

Eve me, beta hcg 560ml, prodolzuvam so istata terapija i za dve nedeli na kontrola, sega samo se molam na gospod da ne cuva :)

clock-img

25.04.2016, 14:47

clock-img

Pinky30

pencil-img

462

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

Eve me, beta hcg 560ml, prodolzuvam so istata terapija i za dve nedeli na kontrola, sega samo se molam na gospod da ne cuva :)

So lesnoooooo neka mi ti e.Imaj ubava zdrava i lesna bremenost.Gospod da e sekogas so vas.Iskreni cestitki ti posakuvam od se srce...Ova koe ivf ti bese?

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 25.4.2016 14:51:06 >

clock-img

25.04.2016, 14:56

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30

..BEBETO DENES SI GO VIDOV I DENES GO IZGUBIV.I odma me smestija kiretaza i toa e...Borbata mora da prodolzi...imam uste edno ivf od fond moze sega so svezi embrioni ke bide uspeshno..6 ta nedela bev...od imunoloski i hromozomski se ni e ispitano i e vo red..Dr.vika deka cim sega zabremeni matkata e spremna za povtorno zabremenuvanje...

Pinky30, сега те читам и навистина многу ми е жалuser posted image и се повеќе почнувам да мислам дека на нас кои имаме многу извадени фоликули при ИВФ не треба да не третираат со естрофем потоа, туку само со прогестеронска терапија... Квиско, Беа, беа такви случаи и успешно се породија...исто Весник , а сите нас сите кои не третираат со естрофем, а имаме доста фоликули, мислам дека е сосема погрешно и читав некаде статија дека има жени кај кои организмот не реагира најдобро на естрофем....

Мислам нема потреба од испитувања, доволно си направила и си се измалтретирала, мислам дека се е во ред, примаш соодветна терапија, сега само да се поклопат коцките и да биде...ти посакувам среќа што поскоро.....user posted image

пепапа, честитки имај лесна и убава бременост. Очигледно тимот на Њуборн полека, но сигурно почнува да се докажува во РМ!

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 25.4.2016 15:22:54 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

clock-img

25.04.2016, 15:31

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Pepapepa cestitki

clock-img

25.04.2016, 15:51

clock-img

pepapa

pencil-img

238

Fala vi na site, daj boze site da se izaduvame vo najbrzo vreme, gospod e golem i gi slusa nasite molitvi, ova mi bese prvo ivf

clock-img

25.04.2016, 16:17

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

user posted image user posted image user posted image ЧЕСТИТКИ!!!user posted image user posted image user posted image
Со лесно да си ја тераш бременоста до крај, уживај во деновите што следат!user posted image user posted image user posted image
И да си дочекаш живо здраво бебенце едно или две user posted image

clock-img

25.04.2016, 18:47

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

Пепапа, честитки!!!! user posted image Ајде со среќа и со лесно, ти посакувам убава и пријатна бременост, и здраво право бебуле, нека биде се ок и понатаму и влечи ги останатите за нос user posted image

Loveable Me, да се надоврзам на твоето размислување - и јас не примав естрофем. Додуша кај мене немаше многу јк, 10 беа, ама сепак, ти држи вода муабетот за естрофем...

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

clock-img

25.04.2016, 19:20

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Jas prviot pat ne primav estroferm tuku ciklo proginova no samoobelite vtoriot da primav

clock-img

25.04.2016, 19:48

clock-img

Soned1

pencil-img

86

Честито pepapa, ти посакувам лесна и здрава бременост, да се издрадуваш на крај на бебче или бебчиња user posted image

clock-img

25.04.2016, 21:08

clock-img

kik@

pencil-img

287

Cestitki pepapa so lesno da si ja isteras bremenosta
user posted image

Ne pravi im go na drugite ona sto ne sakas tie da ti go napravat na tebe.

clock-img

25.04.2016, 21:37

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Cudno bas cudno za biohemiskite bremenosti oti pred nekojden jas bas ja prasav sestra anita dali biohemiskite bremenosti se smetaat kako bremenosti rece da tie senajrani spontani abortusi

clock-img

25.04.2016, 22:16

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Jas koga pocnav da krvaram vecerta koga se sluci biohemiskata bremenost bev na vaginalno eho i dr rece oti matkata e mnogu zadebelena mozno e da si bremena i koga ispitav beta hcg bese10,4 koga veke obilno krvarev bese tolku i lazarevski kaza i dvata embrioni se bile prifateni stom e tolku bila betata koga veke si krvarela

clock-img

26.04.2016, 00:09

clock-img

MademoiselleNina

pencil-img

701

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

и се повеќе почнувам да мислам дека на нас кои имаме многу извадени фоликули при ИВФ не треба да не третираат со естрофем потоа, туку само со прогестеронска терапија... Квиско, Беа, беа такви случаи и успешно се породија...исто Весник , а сите нас сите кои не третираат со естрофем, а имаме доста фоликули, мислам дека е сосема погрешно и читав некаде статија дека има жени кај кои организмот не реагира најдобро на естрофем..

Јас не промав естрофем, па ете како заврши, не знам што да кажам...

clock-img

26.04.2016, 10:44

clock-img

Среќичка

pencil-img

108

Честитки пепапаuser posted image ти посакувам убава бременост user posted image

clock-img

26.04.2016, 17:08

clock-img

pepapa

pencil-img

238

Fala za cestitkite, da vi se vrati kaj site vo najbrzo vreme, sakav da se nadovrzam na muabetot deka site doktorite davaat ista terapija za ivf barem jas taka mislev osobeno pri prv obid, ama ne bilo taka, eve sega edna prijatelka pravese ivf vo ista klinika kaj sto pravev jas, nejze i bese transferot na 5-ti den mene na 3-ti, kleksani prima preku eden den naizmenicno so aspirin, jas sekoj den i aspirin i kleksani, taka i treba site ne sme isti pa po sema da ne vodat

< Поракaта ја уредил pepapa -- 26.4.2016 17:10:14 >

clock-img

27.04.2016, 13:43

clock-img

bambina34

pencil-img

184

Cestitki pepapa ,imaj lesna bremenost

Последни статии

article-img