09.11.2011, 12:09

6152
Pa jas koga ja izvadiv kerkami od bolnica svekrvami i oblece hulahopcinj ai jas si mislev dek ataka treb...Jas oblekuvam bodi,pa hulahopcija,spilhozni i vrz spilhoznite onakvi patuncinja swatki...Rakavcinja i kapce...Ama ako ne i oblecam hulahopki mislam deka svekrvami ke se sekne

Zarem im oblekuvate hulahopki na bebinjata?! I uste i vrz dzivri?!?!
Prvata kerka mi e rodena vo dekemvri i nikogas ne sum i oblekla niti hulahopki, niti dzivri, samo plisani spihozni i odozgora pokriena so kebence, potenko ili podebelo zavisi od temperaturata. Ednas ili dva pati i oblekov hulahopki (i toa na golo, ne vrz dzivri) i toa zatoa sto nosese fustance na nasite mladenci, na 40 dena i na nekoj rodenden. I do den denes deteto skoro i da ne nastinuva i ne se razboluva.
Moj predlog, ne gi tuntajte decata premnogu, i samite sestri vo bolnica ke vi kazat deka treba da bidat obleceni isto kako vas, a ako e mnooogu ladno so eden sloj obleka plus. Podobro mu e da si pretka slobodno, otkolku da se prepotuva pa da se presoblakate po 100 pati.

09.11.2011, 12:15

1280
mamicke pa sekako deka hilihopkickite ne se i tesni i zalepeni kako sto nie nosime malku i se kako po komotni ne pa epten vreka a po doma ne i oblacam nego samo koga ideme nekade na gosti a po doma nose bodi na dolgi pelenite zivricki i odozgore ili trenercinja ili nekogas spikozni ali niv veke ne gi nosi bidejki site i omalea