за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
baby mama ке ја пратам,жива се изедов што и ја дадов,како не видов порано...а демек прочитав и тоа не го видов...крш сум..
13.10.2010, 00:03
Julie1
2354
Палче, не се грижи концентрацијата сигурно не е многу голема, а штом не се нафрлала на жолчка мала е веројатноста да изреагира и на белка. Само секако ти вечерва нема раат да спиеш па проверувај ја. Да не те плашам, бидејки нема сигурно да изреагира Миа... но само како информација реакцијата не секогаш е со нафрлање, може и внатрешно да е... па ако се нафрла подобро е бидејки надворешно е излезена реакцијата.
13.10.2010, 00:22
Palce
123
Лелее Јulie јас од тоа најмногу се плашам,како не дај боже ќе приметам така???Уф што ми е криво...Ама ај да се надеваме дека ништо нема да биде...Julie на јатрва ми малата имаше реакција од белката,од жолчката ништо не и беше....
13.10.2010, 02:34
Snowhite RR
5042
Палче тоа јајце што го има во кашичките е во мала количина и е термики обработено, не се секирај, еве и моето има 8,5 месеци и се уште му немам дадено белка, а му имам дадено бисквити џиџи бебе, на кои исто така пишува дека содржат јајце
13.10.2010, 02:36
Snowhite RR
5042
ИЗВОРНА ПОРАКА: Slagjana
Кај нас проблемот не е во тоа да добие нагон за повраќање кога ќе ја осети жолчката. Ја јаде без проблем. Повраќа по 2-3 саати после тоа. И тоа повраќање се дури не се испразни цел желудник, по неколку пати. Затоа не пробувам повеќе. И без јајце се може.
Исто и кај нас, ќе ја изеде кашичката и по неколку саати повраќа се, како чешма и јас не планирам до година да му давам жолчка, можи сега кога ќе почнеме со белка, па да јади производи кои содржат јајце, на пример кифлички и такви работи
13.10.2010, 19:34
Palce
123
Мамички да ви кажам дека ништо не се случи ноќеска,немаше никаква реакција од кашичката со јајце...Ама од сабајле почна да кашла па ја однесов на лекар,ама ништо не и е,демек рече докторкава некоја мала вироза...Него ми рече веќе да не и ја давам таа каша од Милупа зошто има јајце,а баш ја бендиса..Сега незнам што да правам,тие на Лино не ги сака..Дајте ми предлог на некј други млечни кашички со кекси?Поздравчиња
16.10.2010, 12:17
oliva
234
mamici mora li jajceto t.e.zolckata da bide od domasni jajca ili moze od kupeckite ,kako davavte vie?
16.10.2010, 12:40
MamaOhrid
411
Јас му ги купувам, неможам секогаш да му обезбедам домашни.
16.10.2010, 14:49
Палешка РР
7505
ИЗВОРНА ПОРАКА: oliva
mamici mora li jajceto t.e.zolckata da bide od domasni jajca ili moze od kupeckite ,kako davavte vie?
Јас имам забележано дека жолчката од домашно јајце е потешка за јадење..ама пак и давам од домашно, страв ми е некако.
16.10.2010, 15:25
oliva
234
da i mene mi e nekako strav od drugo jajce
27.10.2010, 16:35
Snowhite RR
5042
Женски дали му имате дадено белка, зошто мене докторкта ми рече на 9 месеци да му дадам, а Михаил утре прави 9 месеци и ми рече да му сварам јајце и малку да му дадам од белката, ако нема реакција тогаш може понатаму да му зголемам, а после може и пржена да му давам, вие на кој начин сте му давале
27.10.2010, 18:39
amelbebe
1105
jas uste na 8 meseci mu dadov belka i ne mu stvori nikakva reakcija i toa pola belka izede,nie uste maka macime so zolckata varena ne saka da ja jade i poveke sme na przeno jajce bidejki taka ja jade zolckata
19.11.2010, 09:03
sone
220
Moeto bebce ima 7 meseci i 19 dena.Uste ne sum dala zolcka.Dali da proba,m d ai dadam?Sakam denes za rucek so spanak,oriz,malku morkovce i da stavam 1/4 zocka i so kiselo mleko.Imate li drug predlog?
19.11.2010, 09:23
Палешка РР
7505
Многу е 1/4 жолчка за почеток. Јас почнав со помалку од една осмина.
19.11.2010, 10:31
lukas
2148
ИЗВОРНА ПОРАКА: sone
Moeto bebce ima 7 meseci i 19 dena.Uste ne sum dala zolcka.Dali da proba,m d ai dadam?Sakam denes za rucek so spanak,oriz,malku morkovce i da stavam 1/4 zocka i so kiselo mleko.Imate li drug predlog?
jas pocnav so 1/4 zolcka izmesana so kompirce i morkovce vareni..pozz
19.11.2010, 10:45
Snowhite RR
5042
Кога се почнува со жолчка се почнува со 1/8 и така се дава неколку дена, па после неколку дена со 1/4 и така додека се стигне до цела, кога се дава преку еден ден, но јас не би ти препорачала да даваш цела, зашто јас кога стасав до цела почна да повраќа
19.11.2010, 13:06
Felly RR
7977
Jас жолчка сеуште давам по половина (уште малку ќе полниме 11 месеци) ама планирам за брзо д аи давам по цела, па да видам како ќе реагира.
А денес пробавме кори (јуфки) кои се нели, со цело јајце. Немаше никаква реакција. Си се изнајаде, со АБЦ и јогурт
19.11.2010, 15:20
sone
220
I dadov 1/4 zolcka so spanak (mozebi trebase pomalku),intergralen oriz,malku morkov,staviv perce od mlado kromidce (ama posle go frliv samo za smek bese)maslinovo maslo,so kiselo mleko cel tanjir izede. NJam, njam, njam
19.11.2010, 16:02
emma1
161
denes prv pat mu dadov zolcka na polni 8m. po sovet na nasiot pedijatar i toa 1/4 vo rucekot. taka dr mi kaza, nekoe vreme 1/4 pa posle nekoe vreme pola itn. inaku kupiv od pazar, nekako od supermarket mi se poindustriski, ovie se od priv. farma, im kazav da mi dadat tie sto se najtaze za bebe, se nadevam deka ne me izlazale. a od kade inaku bi nasla domasni, neznam nikoj od kogo bi mozele da kupime :((
19.11.2010, 22:06
sone
220
emma1 ne se opteretuvaj zatoa dali se domasni ili industriski.jas licno sum za toa da se kupi od prodavnica sepak se so ogranicen rok i denes site golemi prodavnici (VERO,TINEX) rabotat spored HACCP sistemot.A vaka od kade znam od kogo zemam na pazar i koga gi sobral jajcata.Moj sovet pa ti kako sakas.Jas so prvoto dete zemav od selo od kaj prababamu a sega nesto slabo nosat kokoskite pa sega za bebceto (vtoro) si kupuvam od VERO ili TINEX, a i od RETIL nekogas,...
25.11.2010, 12:10
slavicav
250
Dali koga se dava jajce t.s. zolchkata go davate sekoj den ili pravite pauza i dali vo toj period vnesuvate neshto novo shto nemaat probano???Sakam denovive da pochnam da i davam.
25.11.2010, 12:36
Maca25
7558
Јас таа недела кога почнав да и давам жолчка не внесував нови продукти. Секој ден еден оброк и беше со јајце, а тоа најчесто беше банана кај нас. Нина воопшто не сакаше јајце. И уште не сака. Сега и правам т.н. камуфлирано јајце - сос од еден свеж домат го запржувам и во него го ставам јајцето со малце сиренце. На овој начин го јаде.
25.11.2010, 12:47
nadica
4381
надица жолчката ја осеќа и ја плука на варено јајце кога е варено ја јаде само белката, а за пржено ја јаде и камуфлираната жолчка како кајгана или како што пиша маца25 со домат
25.11.2010, 16:08
*miki mami*
579
Од кога се дава белка ние имаме 9ипол месеци некаде прочитав после година
25.11.2010, 20:23
Snowhite RR
5042
Мене докторката ми рече после деветиот месец