ИЗВОРНА ПОРАКА: fanicka
Dreamline, se slozuvam so tebe deka PCOS e seriozen problem , jas imam PCOS i so IVF ostanav
i mojot sin e 1,5 mesec. Megutoa me interesira dali ima zeni koi se so PCOS , ostanale bremeni i dali posle toa im se sreduva cuklusot , im se namaluva problemot so vlaknestost, debelina i dali so vtora bremenost imale problem ili pak mora da se odi na IVF. Jas sega zasega imam namalena vlaknestost, se poizretcija i se istancija, megutoa uste go dojam
i ne znam kako ke bide ponatamu.
Fanicka. Neznam sto se sluciva posle poroduvanje so PCOS bidejki do tamu ne sum stignala

. Megutoa mislam deka samo od sebe ne proaga.
No ako i posle poroduvanjeto (te. otkako ke prestanes da doies) ako seuste gi imas istite simptomi (inverzija na hormonite, docnenje na ciklusot, anovulatorni ciklusi, prekumerna tezina, visok seker) togas definitivno PCOS seuste imas.
Jas resiv so PCOS da se spravuvam na priroden nacin a i preku dejstvuvanje na simptomite poodelno ( bidejki PCOS ne se lekuva megutoa mozes da kontroliras preku kontorla na simptomite). Toa snaci:
1. Ako si malce podebelka - OSLABI! (samo 5 do 10% od tezinata da izgubis ovulacijata ke ti se vrati! Znaci toa e broj eden 1 sovet za site so PCOS, da se oslabi. A toa e mnogu tesko poradi visokiot seker vo krvta.
2. Pomalce seker, te svedi jaglenihidrati na minimum. Zenite so PCOS imaat visok seker i insulinska rezistencija- sto e precka vo zabremenuvanjeto a i vo odrzuvanje na plodot. Znaeme sekerot kolku e opasen za bremeni zeni.
3.JAs od 1 mart pocnav so prirodna stimulacija na ovulacija (namesto da koristam klomifen) te. pocnav da koristam apcija Vitex agnus castus - tie gi reguliraat hormonite i ja pottiknnuvaat ovulacijata. Jas otkako pocnav da gi pijam znaci imav ovulacija na 14 den od ciklus- sto mene nikogas mi se nema sluceno! Jas obicno dobivam na 45-50 dena i toa bez ovulacija. Taka da ...se nadevam deka sevo ova ke doprinese do bremenost na priroden pat bez vestacki stimulacii so hormoni. Jas za ovie apcinja imam citano mnogu pozitivni iskustva i deka broj 1 vo lekuvanje PCOS po priroden pat. Poveke za ovie apcinja imam pisuvano na temata Inseminacija. Sajna isto taka pocna da gi koristi pa procitaj tamu sto imame pisuvano.
Vo sekoj slucaj se najdobro ti posakuvam i da si ostvaris bremenost po priroden pat. Zasto imam cuvstvo deka ovie lekarive sve ke napravat samo sto podolgo da te maftaat po bolnici. Pozdrav se nadevam pomognav.