ne znam zasto kaj nas uste e nekako cudno da se stavaat po poveke iminja. jas koga bi imala dilema ili trilema bi gi stavila site iminja, pa kako najdobro zvuci, po toj redosled :D
i ne mi teknuvaat drugi ama ako imam kerka vtoroto ke se vika kiara...pozz
28.08.2010, 23:08
anebebe
348
maski; gabriel luka aleks damijan darijan zenski:bisera eva monika darija stela
14.09.2010, 22:22
milicka...
2
ALEN MASKO A ZENSKO MILA
14.09.2010, 22:52
mamicka77
1280
vo posledno vreme najmnogu mi se svigaat alen i mila tie mu se svigaat i na mojot soprug
14.09.2010, 23:05
ananikol
1568
Ako imam kerka ke se vika Stella Donna
15.09.2010, 01:04
Тања РР
2029
Сопругот никогаш не би ставил странско или модерно име на негово дете. Тој многу го почитува фолклорот и традицијата така што јас можам да заборавам на моите омилени имиња
16.09.2010, 12:41
jvesna
7
masko Andrej a zensko Elena
16.09.2010, 13:27
ananikol
1568
Navistina imame iako stari no mnogu ubavi iminja ama pa nekoe koga ke izvadat od bure,zaboraveno i od gospod,da se cudi covek. I navistina posle izgledaat "englezi" nadvor od makedonija
16.09.2010, 15:40
mama26
3977
дека сум мажена за македонец па има македонско име иако е роден во странство.АМА кога би била мажена за странец ? треба да ги разбереме и нив.јас би направила комбинација од наше и нивни традиционални иминја.секогаш тргам од нивна гледна точка.инаку лука е право македонско име и не ми смета ако има с на крај -лукас. или од мила да биде миа-или од теодора да е теа. неможе трајанка -пак ке биде теа.така да не е страшно се додека има допир од една буква повеке или помалку.е сега јас да се викам дафинка а да го крстам синми жан клод ван дам е смешно
16.09.2010, 16:43
AnnaMolly RR
6409
Мене ми се допаѓаат и модерни и традиционални имиња, се додека си одговараат со презимето. Не сега да се вика бебето Мајкл Трајковски Нашето презиме е необично, по потекло од Унгарија, па би одговарало со секое име. Сепак ние се решивме за наше, традиционално име кое сепак е интернационално. Нашето сонце се вика Филип Домби
17.09.2010, 19:14
*miki mami*
579
jas za masko nemav zelba i dokolku imavme sin mm trebase da kaze ime taka i se sluci no za zensko prosto neznaev za koe da se odlucam KLARA IVA LEONA INES tie mi bea favorit i uste neznam za koe bi se odlucila site mi se podednakvo ubavi
17.09.2010, 19:49
ananikol
1568
ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26
јас да се викам дафинка а да го крстам синми жан клод ван дам е смешно
17.09.2010, 19:53
ananikol
1568
ИЗВОРНА ПОРАКА: ananikol
A mozebi i Lea Donna
edno od tie dve garant,i dadicka mora da ima slucno ime kako i batkovcite.
17.09.2010, 20:05
Палешка РР
7505
A mozebi i Lea Donna
edno od tie dve garant,i dadicka mora da ima slucno ime kako i batkovcite.
Аууу што читам...драга, ќе раѓаш и трето?
17.09.2010, 21:45
mama26
3977
ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26
јас да се викам дафинка а да го крстам синми жан клод ван дам е смешно
dali sum vo pravo ananikol?
17.09.2010, 21:55
Martins mom
3342
Машки, покрај Мартин, убави ми се Кристијан, Филип, Андреј, Оливер, Виктор Женски - Сара, Миа, Мартина, Дајана
18.09.2010, 12:31
mosa
546
Valentino,darijan,david,demjan,damjan,mateo,
18.09.2010, 12:33
mosa
546
a zenski marija magdalena,ana marija srna solza matea nevena
18.09.2010, 12:37
mosa
546
da sinceto mi se vika valentino i oa bas valentino site mis e cudea zosto ne valentin no mene taka ne mi se dopagase pa si e valentino a nagaleno e tino a mza zansko ne bi znaela ima poveke
18.09.2010, 12:50
ananikol
1568
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка
A mozebi i Lea Donna
Аууу што читам...драга, ќе раѓаш и трето?
Mila,ako imam, nisto nee iskluceno.... ,se raboti pa i moite hormoni