cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Најубави имиња

clock-img

10.06.2013, 21:27

clock-img

kapina

pencil-img

4327

i mene mi se dopaga angelija

clock-img

10.06.2013, 23:34

clock-img

sandriana RR

pencil-img

2924

Марина, Ангелина, Магдалена
Никола, Петар, Јован

clock-img

10.06.2013, 23:36

clock-img

deluxe

pencil-img

2479

Ana i Filipuser posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

clock-img

18.07.2013, 15:17

clock-img

@bebe

pencil-img

251

a sto velite za IVA I ANDREJ user posted image

clock-img

26.07.2013, 14:43

clock-img

Mrs.Tinka

pencil-img

351

Iako imeto e rabota na vkusot, i sekoj ke si odbere kakvo ime saka- jas sum za unikatni iminja. Eve na primer Petra mi e mnogu antipaticno ime, i bez navredi ama mi zvuci kako Mitra. Jas imam mnogu unikatno ime i se raduvam poradi toa. Na nasata kerka i dadovme ime Mihaela, vo momentot nemase ama posle kratko vreme stana moderno. I bas se nerviram ama kasno e. Zdravje za vtoroto imam unikatno i masko i zensko ime, i se nadevam nema otposle da stanat moderni.

clock-img

28.07.2013, 09:42

clock-img

Bethany

pencil-img

4534

Ако имам женско следно би сакала да се вика Јована и нешто Антонија ми е на мисла исто така.

А ако е машко повторно Кристијан и Јован ( засега тие).

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

clock-img

28.07.2013, 10:19

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

Мартин сака сестричката да му се вика Ана и точка. КОга ќе спомнеме било кое друго име како варијанта-плаче и вели дека нема да ја сакал ако се вика поинакуuser posted image Требаше јас да бирам име за второ дете, ама ништо...немам среќа, мажите имаат предностuser posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

28.07.2013, 23:43

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

Епа исполнете му ја желбата, па за третото ти ќе бирашuser posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

clock-img

11.08.2013, 01:14

clock-img

rusira

pencil-img

4

Нашето синче ќе се вика Никита :) Не можам да ви опишам колку бев шокирана кога видов дека на форумов името е женско. user posted image

clock-img

11.08.2013, 08:56

clock-img

Goddess*

pencil-img

332

Nikita e univerzalno imeuser posted image ,go koristat i za momchinja i za devojchinja

clock-img

11.08.2013, 09:09

clock-img

Bethany

pencil-img

4534

ИЗВОРНА ПОРАКА: rusira

Нашето синче ќе се вика Никита :) Не можам да ви опишам колку бев шокирана кога видов дека на форумов името е женско. user posted image

Да, универзално име е.
Јас лично познавам едно момче тука во Мк со тоа име, а женско само од тв-серија user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

clock-img

11.08.2013, 12:02

clock-img

rusira

pencil-img

4

ИЗВОРНА ПОРАКА: Goddess*

Nikita e univerzalno imeuser posted image ,go koristat i za momchinja i za devojchinja

Никита е машко име. Проверете во верско календарче. Или прочитајте на Википедија. Во православието и во земјите од Источна Европа ( од кадешто потекнува името ) Никита не може да се даде на женско, ниту пак има женска форма. Исто би било кај нас девојче да крстите Жарко user posted image Името е популаризирано како женско поради канадскиот филм "Nikita", ама луѓево забораваат дека полниот наслов на филмот е "Nikita la Femme". Или поради песната на Елтон Џон „Никита“. Љубовна песна е, но, сепак, да не заборавиме дека сер Елтон Џон е хомосексуалец :) Значењето на Никита е „победник“ или „непобедлив“.

clock-img

11.08.2013, 12:34

clock-img

bucko mal

pencil-img

1431

I jas poznavam devojce sto se vika Nikita.
A tuka pak Nikola e zensko ime user posted image

Mene najubavi iminja mi se Kalin I Kalinauser posted image

clock-img

11.08.2013, 12:58

clock-img

Goddess*

pencil-img

332

ИЗВОРНА ПОРАКА: rusira

ИЗВОРНА ПОРАКА: Goddess*

Никита е машко име. Проверете во верско календарче. Или прочитајте на Википедија. Во православието и во земјите од Источна Европа ( од кадешто потекнува името ) Никита не може да се даде на женско, ниту пак има женска форма. Исто би било кај нас девојче да крстите Жарко user posted image Името е популаризирано како женско поради канадскиот филм "Nikita", ама луѓево забораваат дека полниот наслов на филмот е "Nikita la Femme". Или поради песната на Елтон Џон „Никита“. Љубовна песна е, но, сепак, да не заборавиме дека сер Елтон Џон е хомосексуалец :) Значењето на Никита е „победник“ или „непобедлив“.

Pa internacionalno ime e,isto kako shto reche i BUCKO MAL deka Nikola go koristat i kako zensko ime,isto vazi i za Daniel shto spaga u zenski iminja,zatoa i napishav deka e univerzalno ime i nadvor od granicite na MK

clock-img

11.08.2013, 13:35

clock-img

rusira

pencil-img

4

Јас сакам децата да ми имаат руски имиња :) Ама сега за сега ќе живееме тука, па морам да мислам и на тоа како ќе бидат прифатени. Мене ми е чудно кога ќе слушнам за женско Вања, зошто во Русија е надимак и е само за машко - нагалено од Иван. Затоа ми е чудно како може да има женско Никита. :) Знам за во Франција, за во Индија ( Иако таму е Никхита) дека е најчесто женско. Мене омилени имиња ми се Никита и Сергеј, ама мм не сака да чуе за Сергеј, ќе го зафркавале мн... А зет ми и македонската страна од фамилијава почна да ми се чуди за Никита и затоа се ставив на мисија „истражување на пазарот“ :) Инаку, се надевам на повеќе деца, па за следните изборот е на Викторија, Антонина, Алексеј, се надевам дека ќе се вразумиме за Сергеј или Павел. :)

clock-img

14.12.2013, 13:27

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Ајде да го пишам списокот на имиља. Ако е дадичка, ќе се вика Калина, тоа ни е единствениот избор. Е ако е батко, имам неколку на списокот, истражував деновиве и го составив: Јосиф, Павел, Симон, Антон и Митан. Никола најмногу трза на Јосиф, а за женсково име не трза, оти нејќе да чуе за женско. user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил vezilka RR -- 14.12.2013 15:09:45 >

clock-img

14.12.2013, 17:05

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

Везилка, Антон и Павел некако најубави ми се, ама Никола е главен, тој бира user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

14.12.2013, 17:47

clock-img

mama_06

pencil-img

395

ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR

Ајде да го пишам списокот на имиља. Ако е дадичка, ќе се вика Калина, тоа ни е единствениот избор. Е ако е батко, имам неколку на списокот, истражував деновиве и го составив: Јосиф, Павел, Симон, Антон и Митан. Никола најмногу трза на Јосиф, а за женсково име не трза, оти нејќе да чуе за женско. user posted image user posted image user posted image

Јас гласам за Павел и Симон. Звучат така гордо али Никола е главен. За женско фаворит ми е Неда.

clock-img

14.12.2013, 20:07

clock-img

deluxe

pencil-img

2479

Јас гласам исто како Никола-Јосиф дефинитивно ми е нај,нај!!

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

clock-img

14.12.2013, 20:36

clock-img

Carrie RR

pencil-img

326

Калина е прекрасно...а за машко Јосиф е супер, али Симон ми е фаворит, НАЛИ user posted image

clock-img

14.12.2013, 22:00

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

Калина, а и Калин ми се многу убави имиња последно време

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

clock-img

15.12.2013, 01:24

clock-img

Defne90 RR

pencil-img

1991

Mene najveke mi se dopaga Josif i Pavel e ubavo samo nekako kaj nas barem site ppocnaa Pavel da gi krstevaat decata.Mene mi e ubavo koga imeto e nesekojdnevno nema mnogu koi sto se vikaat taka.Isto taka i Anton ne e loso ime mi se dopaga i toa.Za zensko Kalina e ubavo ime no isto taka mi se dopagaat i Darija i Danija.A moze i Lina isto taka.Sepak Nikola e glaven toj bira.

clock-img

15.12.2013, 09:34

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Никола реагира на Јосиф, оти само тоа му е познато од овие што ги имаме на список, има едно другарче А јас не сум расчистила дали ќе му дозволиме нему дае главен, или ќе му сервираме готов производ. Досега не сме го прашале како сака да се вика бебето, туку, да не се вика Павел бебето, на пример. Мене порано Јосиф ми беше фаворит. Мажле пак гледам најубаво изреагира на Павел. Арно ама јас кога истражував, односно читав и читав имиња, некако Антон, веднаш ми легна, а никогаш порано не ми било ова име во никаква комбинација. Имаме време, ќе размишљаме уште..

clock-img

15.12.2013, 10:05

clock-img

Mihaela 2010

pencil-img

4230

ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR

Никола реагира на Јосиф, оти само тоа му е познато од овие што ги имаме на список, има едно другарче А јас не сум расчистила дали ќе му дозволиме нему дае главен, или ќе му сервираме готов производ. Досега не сме го прашале како сака да се вика бебето, туку, да не се вика Павел бебето, на пример. Мене порано Јосиф ми беше фаворит. Мажле пак гледам најубаво изреагира на Павел. Арно ама јас кога истражував, односно читав и читав имиња, некако Антон, веднаш ми легна, а никогаш порано не ми било ова име во никаква комбинација. Имаме време, ќе размишљаме уште..

Ama sto si se zavrtela so maski iminja???user posted image
zensko ke bide,Kalina ke bide...vidi vidi breeee masko pa maskouser posted image

Најголемата трагедија во животот не е смртта, туку она што дозволуваме да згасне во нас додека живееме.

clock-img

15.12.2013, 10:25

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Абе забораив да ви кажам дека во петокот на скрининг добивме свирче, хе хе. Затоа сме во недоумица.

Последни статии

article-img