за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “
18.07.2013, 15:17
@bebe
251
a sto velite za IVA I ANDREJ
26.07.2013, 14:43
Mrs.Tinka
351
Iako imeto e rabota na vkusot, i sekoj ke si odbere kakvo ime saka- jas sum za unikatni iminja. Eve na primer Petra mi e mnogu antipaticno ime, i bez navredi ama mi zvuci kako Mitra. Jas imam mnogu unikatno ime i se raduvam poradi toa. Na nasata kerka i dadovme ime Mihaela, vo momentot nemase ama posle kratko vreme stana moderno. I bas se nerviram ama kasno e. Zdravje za vtoroto imam unikatno i masko i zensko ime, i se nadevam nema otposle da stanat moderni.
28.07.2013, 09:42
Bethany
4534
Ако имам женско следно би сакала да се вика Јована и нешто Антонија ми е на мисла исто така.
А ако е машко повторно Кристијан и Јован ( засега тие).
28.07.2013, 10:19
Martins mom
3342
Мартин сака сестричката да му се вика Ана и точка. КОга ќе спомнеме било кое друго име како варијанта-плаче и вели дека нема да ја сакал ако се вика поинаку Требаше јас да бирам име за второ дете, ама ништо...немам среќа, мажите имаат предност
28.07.2013, 23:43
Snowhite RR
5042
Епа исполнете му ја желбата, па за третото ти ќе бираш
11.08.2013, 01:14
rusira
4
Нашето синче ќе се вика Никита :) Не можам да ви опишам колку бев шокирана кога видов дека на форумов името е женско.
11.08.2013, 08:56
Goddess*
332
Nikita e univerzalno ime ,go koristat i za momchinja i za devojchinja
11.08.2013, 09:09
Bethany
4534
ИЗВОРНА ПОРАКА: rusira
Нашето синче ќе се вика Никита :) Не можам да ви опишам колку бев шокирана кога видов дека на форумов името е женско.
Да, универзално име е. Јас лично познавам едно момче тука во Мк со тоа име, а женско само од тв-серија
11.08.2013, 12:02
rusira
4
ИЗВОРНА ПОРАКА: Goddess*
Никита е машко име. Проверете во верско календарче. Или прочитајте на Википедија. Во православието и во земјите од Источна Европа ( од кадешто потекнува името ) Никита не може да се даде на женско, ниту пак има женска форма. Исто би било кај нас девојче да крстите Жарко Името е популаризирано како женско поради канадскиот филм "Nikita", ама луѓево забораваат дека полниот наслов на филмот е "Nikita la Femme". Или поради песната на Елтон Џон „Никита“. Љубовна песна е, но, сепак, да не заборавиме дека сер Елтон Џон е хомосексуалец :) Значењето на Никита е „победник“ или „непобедлив“.
11.08.2013, 12:34
bucko mal
1431
I jas poznavam devojce sto se vika Nikita. A tuka pak Nikola e zensko ime
Mene najubavi iminja mi se Kalin I Kalina
11.08.2013, 12:58
Goddess*
332
ИЗВОРНА ПОРАКА: rusira
ИЗВОРНА ПОРАКА: Goddess*
Никита е машко име. Проверете во верско календарче. Или прочитајте на Википедија. Во православието и во земјите од Источна Европа ( од кадешто потекнува името ) Никита не може да се даде на женско, ниту пак има женска форма. Исто би било кај нас девојче да крстите Жарко Името е популаризирано како женско поради канадскиот филм "Nikita", ама луѓево забораваат дека полниот наслов на филмот е "Nikita la Femme". Или поради песната на Елтон Џон „Никита“. Љубовна песна е, но, сепак, да не заборавиме дека сер Елтон Џон е хомосексуалец :) Значењето на Никита е „победник“ или „непобедлив“.
Pa internacionalno ime e,isto kako shto reche i BUCKO MAL deka Nikola go koristat i kako zensko ime,isto vazi i za Daniel shto spaga u zenski iminja,zatoa i napishav deka e univerzalno ime i nadvor od granicite na MK
11.08.2013, 13:35
rusira
4
Јас сакам децата да ми имаат руски имиња :) Ама сега за сега ќе живееме тука, па морам да мислам и на тоа како ќе бидат прифатени. Мене ми е чудно кога ќе слушнам за женско Вања, зошто во Русија е надимак и е само за машко - нагалено од Иван. Затоа ми е чудно како може да има женско Никита. :) Знам за во Франција, за во Индија ( Иако таму е Никхита) дека е најчесто женско. Мене омилени имиња ми се Никита и Сергеј, ама мм не сака да чуе за Сергеј, ќе го зафркавале мн... А зет ми и македонската страна од фамилијава почна да ми се чуди за Никита и затоа се ставив на мисија „истражување на пазарот“ :) Инаку, се надевам на повеќе деца, па за следните изборот е на Викторија, Антонина, Алексеј, се надевам дека ќе се вразумиме за Сергеј или Павел. :)
14.12.2013, 13:27
vezilka RR
4931
Ајде да го пишам списокот на имиља. Ако е дадичка, ќе се вика Калина, тоа ни е единствениот избор. Е ако е батко, имам неколку на списокот, истражував деновиве и го составив: Јосиф, Павел, Симон, Антон и Митан. Никола најмногу трза на Јосиф, а за женсково име не трза, оти нејќе да чуе за женско.
< Поракaта ја уредил vezilka RR -- 14.12.2013 15:09:45 >
14.12.2013, 17:05
Martins mom
3342
Везилка, Антон и Павел некако најубави ми се, ама Никола е главен, тој бира
14.12.2013, 17:47
mama_06
395
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR
Ајде да го пишам списокот на имиља. Ако е дадичка, ќе се вика Калина, тоа ни е единствениот избор. Е ако е батко, имам неколку на списокот, истражував деновиве и го составив: Јосиф, Павел, Симон, Антон и Митан. Никола најмногу трза на Јосиф, а за женсково име не трза, оти нејќе да чуе за женско.
Јас гласам за Павел и Симон. Звучат така гордо али Никола е главен. За женско фаворит ми е Неда.
14.12.2013, 20:07
deluxe
2479
Јас гласам исто како Никола-Јосиф дефинитивно ми е нај,нај!!
14.12.2013, 20:36
Carrie RR
326
Калина е прекрасно...а за машко Јосиф е супер, али Симон ми е фаворит, НАЛИ
14.12.2013, 22:00
Snowhite RR
5042
Калина, а и Калин ми се многу убави имиња последно време
15.12.2013, 01:24
Defne90 RR
1991
Mene najveke mi se dopaga Josif i Pavel e ubavo samo nekako kaj nas barem site ppocnaa Pavel da gi krstevaat decata.Mene mi e ubavo koga imeto e nesekojdnevno nema mnogu koi sto se vikaat taka.Isto taka i Anton ne e loso ime mi se dopaga i toa.Za zensko Kalina e ubavo ime no isto taka mi se dopagaat i Darija i Danija.A moze i Lina isto taka.Sepak Nikola e glaven toj bira.
15.12.2013, 09:34
vezilka RR
4931
Никола реагира на Јосиф, оти само тоа му е познато од овие што ги имаме на список, има едно другарче А јас не сум расчистила дали ќе му дозволиме нему дае главен, или ќе му сервираме готов производ. Досега не сме го прашале како сака да се вика бебето, туку, да не се вика Павел бебето, на пример. Мене порано Јосиф ми беше фаворит. Мажле пак гледам најубаво изреагира на Павел. Арно ама јас кога истражував, односно читав и читав имиња, некако Антон, веднаш ми легна, а никогаш порано не ми било ова име во никаква комбинација. Имаме време, ќе размишљаме уште..
15.12.2013, 10:05
Mihaela 2010
4230
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR
Никола реагира на Јосиф, оти само тоа му е познато од овие што ги имаме на список, има едно другарче А јас не сум расчистила дали ќе му дозволиме нему дае главен, или ќе му сервираме готов производ. Досега не сме го прашале како сака да се вика бебето, туку, да не се вика Павел бебето, на пример. Мене порано Јосиф ми беше фаворит. Мажле пак гледам најубаво изреагира на Павел. Арно ама јас кога истражував, односно читав и читав имиња, некако Антон, веднаш ми легна, а никогаш порано не ми било ова име во никаква комбинација. Имаме време, ќе размишљаме уште..
Ama sto si se zavrtela so maski iminja??? zensko ke bide,Kalina ke bide...vidi vidi breeee masko pa masko
15.12.2013, 10:25
vezilka RR
4931
Абе забораив да ви кажам дека во петокот на скрининг добивме свирче, хе хе. Затоа сме во недоумица.