niki -> RE: Колку човек да трпи? (20.2.2013 16:27:58)
|
Anonimen broj 1 ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen Незнам дали сум на вистинската тема за мојов пост,но навистина ми треба помош и извинете што ќе биде малку подолг постов,но ве молам прочитајте го и помогнете ми да се одлучам,зошто незнам што да мислам и правам.[sm=smiley13.gif] Вака,имам 30 години,две деца,живееме во заедница,имам високо образование и сум 7 години невработена.[sm=smiley13.gif]Мм работи веке 5 години и сега е на функција што може да потпомогне и јас да се вработам.Е сега проблемот е што живееме во помало место,каде невработеноста е главен проблем,па тој дојде како спасител,кој што може да помогне на многумина, а се работи за семејства од кои двајца се невработени,па едвај врзуваат крај со крај.Се надевам дека ме сваќате.Но ако јас се вработам пред нив да речеме за 5-6 месеци,ќе настане револт кај нив(а скоро сите се со средно образование),затоа што, така ние ќе бидеме и двајцата вработени.А не декапотоа нема пополека и ним да им помогне пополека да се вработат,ама ете...Па мм ми предлага да одиме на трето дете,па да се вработам за 2-3 години.[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]Не велам дека не е во право,ама неможам да прифатам седење толку време дома,без работа,па и уште едно дете.[sm=zmeden.gif]Сакаме уште едно,планираме уште од поодамна,ама мојот услов беше ,прво да се вработам.А сега излезе вака.[sm=smiley19.gif] Ве молам за совет,однапред ви благодарам.Бацки до сите.[sm=smiley31.gif] anonimen broj 2 ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen Колку човек да трпи? Колку човек да трпи во нашава ни државичка. Повеќето функционери наши како што гледам ни сервираат слика :одиме на трето дете. А после тоа мајката на работа и тоа на државна функција нормално со викенди слободни, со одмор и нормално работно време. Извини Анонимна, ништо лично , само мое мислење. Ако е некој со факултет не значи дека е повеќе способен од некој кој е со средно, може немал средства да студира, а додека пак многу нововработени на преубави места не се ни дипломирани или па дипломирале на приватен факултет. Веројатно мт има голем притисок од некого. Штета е што ти како жена, не како негова сопруга, треба тоа да го трпиш. А не верувам дека си страдна за нешто, или дека нешто ти фали.Ама тоа е цената на функционерството. Навистина да не знае човек колку да трпи. anonimen broj 3 ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen ИЗВОРНА ПОРАКА: niki inaku onoj koj saka da raboti ke kopa so race i so noze da najde rabota kade god da se naoga i kakvo god obrazovanie ima, sto povisoko go ima vo prednost e precka ne mu e ni funkcija od mazle ni deca, ni zaednica ni losa ekonomska situacija pa makar vo korumpirana makedonija neka zivee i vo najgolemata zabit kaj sto i bog gi zaboravil lugeto a ne vladata Потпис, зошто наместо да родиш сега трето дете не одиш да работиш (кога веќе толку ти се работи и не ти се седи дома) во кладилница, маркет, конфекција за некои си 6000 или ете 8 нека се , колку да излезеш од дома.Или мора да чекаш некоја поплатена и полесна работа? anonimen broj 4 ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen Не ми се верува до каде отидовте - брееее..... Почнавте да рангирате и факултети.. Само едно ке ви кажам - тоа што некој има завршено приватен универзитет не го прави помалку способен од оној на државен универзитет. Ако некој е решен да учи и да научи - ке учи без разлика на каков факултет е запишан. Ако сте толку способни вие кои критикувате а немате никаков факултет - завршете го и приватниот па зборете ( ако се финансии проблем тогаш тоа не е причина да ги ругате ) Оставете ја жената нека си одлучи - побара совет ( малце нелогичен ама сепак побара ) Анонимна- вработи се и свиркај си..Вработи се ти,па остани бремена со трето,па користи си трудничко..Не заборавај дека сега многу влијае и старосната граница за вработување,а кога ке ти одмине време никој нема да те праша дали треба да ти помогне... Опамети го мт нека си го гледа најпрво својот тањир а потоа нека гледа за дугите..Се знае кој е на прво место - децата и жената а да додадам дека пари никогаш не се одвишок..Имате деца па штедете за нив ако имате повеке.. Поздрав [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] gi molam administratorite da izdejstvuvaat zabrana anonimen na temava [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
|
|
|
|