|
crvenkapa -> RE: Колку човек да трпи? (19.2.2013 15:20:42)
|
Kako prvo od sekogas me nervirale takvite vrabotuvanja,preku covek,partija ili sl.Kaj nas nikogas ne se gledalo koj kakvi kvalifikacii ima,najvazno e da imas covek ili da si vo partija pa da te vrabotat,za zal kaj nas rabotite se taka postaveni i zatoa drzavata ni e takva kakva sto ni e,od tie pricini nema nikogas da se vratam da ziveam vo Makedoija Kako vtoro ako navistina mazot ti postapuva taka kako sto pisuvas mozam da kazam samo-sekoja cest,retki se takvite sto se na funkcija.Ne mi e jasno zosto poveketo pisuvate deka familijata treba da mu bide na prvo mesto,pa taa pozicija ne mu e od tatko mu nasledena ili ne e sopstvenik na privatna firma pa da preoritet se dava na clenovi od familijata,a kaj nas bas toa se slucuva,dojde eden na funkcija pa si ja vraboti cela familija,dodeka vo nekoja familija ama bas nikoj ne raboti i nemaat nikakvi primanja sto e navistina zalno.Mene mi e jasno deka i ti zasluzuvas rabotno mesto,imas fakultet,no barem si finansiski obezbedena,zatoa sto ima mnogu luge so diplomi ,magistraturi,poznavanja od jazici ama nema koj da im pomogne i si sedat doma bez nikakva egzistencija.Jas ti posakuvam da si najdes rabota,da ti pomogne mazot ti,postojat rabotni mesta kade sto ne mozat da se vrabotat luge so sredna skola,profesori inzeneri, ne znam sto profesija imas,no moeto mislenje e deka prednos treba da imaat onie na koi taa plata ke im bide opstanok vo zivotot.
|
|
|
|