niki -> RE: Колку човек да трпи? (29.3.2013 10:13:03)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: the quin toj da dojdi kaj mene da zivee???? nema sansi, ne saka,vtoro,za kaj nego treba da se dosredat nekoi raboti,toa moze no i toa ne go posakal,mislam deka od pregolema gordost ne bi pobaral i ne bi dozvolil da mu pomogne nekoj.saka se sam ,koga - togas.negovite principi koi bea spomnati se od tipot: vaznata tamu da stoi, stolot vo ovoj kos, lustrot da bide vakov, tavanot takov,se znae i sam si prilagoduva po negov vkus.ne veruvam deka nekogas ke pobara pomos i tuka ,neli se znae i ne saka nekoj da mu pomozuva.ne sum se pocuvstvuvala kako del od domot koga sum tamu i ne veruvam deka na koj i da e bi mu dozvolil.mislam deka e vo prasanje samobendisanost, tvrdoglavost i sebicnost....i poveke od sto treba se interesira za sekoj detalj, za maz malku mi e...[sm=smiley13.gif]nekkao preterano toa.posle mene proveruva dali se e kako sto treba:,, toa go napravi taka?,,e ne sum do tolku ispustikuka, nesmasna ili ne znam sto,vnimavam na se ,ama....no me cudi sto vo eden razgovor jas spomnav nesto, toj se protivese na toa i pak go napravi po moe,ama go napravi taka kako toj da sakal , a ne deka mi ugodi mene.toa bas me zacudi.lugeto sto ne sakaat soveti imaat najgolema potreba od soveti ,samo kako da go priznaat toa.ah,pusta gordost!!!! znaci se vrativme na pocetok ona sto se obidovme da ti kazeme go znaes, go gledas i toa sto go znaes i gledas ne ti se dopaga toj ne e zbunet vo pogled na sebe tuku e zbunet sto so tebe da pravi bidejki sakas da ja odrzis vrskata a nemas na kakva osnova a gledate i dvajcata deka ne si odgovarate toj znae sto saka i toa sto go saka go ostvaruva ti si dojdena do stadium kade znaes deka toa sto toj saka ti ne go sakas i sega si na krstopat kade ponatamu, se obiduvas da go smenis za da ostanete zaedno, no sebe si ne mozes da se smenis, a ne mozes ni nego i trpite edna macna situacija zaedno olesnete si, stavete kraj i pobarajte partneri koi vi se slicni so koi nema do tolku da se razijduvaat vkusovite i karakterite i so koi sorabotkata vo zivotot ke bide polesna ne stanuva zbor ovde samo za negova gordost, tuku i ti si gorda i ne mozes da si priznaes deka zaludno si potrosila 3 godini so covek so kogo malku imas zaednicko, so kogo ne mozes nikako da funkcioniras i da bides zadovolna a kamoli srekna na dvajcata vi fali edna osobina a toa e hrabrost da stavite tocka i da prodolzite ponatamu vo ostvaruvanje na ona sto vistinski go sakate, sekoj posebno i sekoj za sebe
|
|
|
|