niki -> RE: Живот во заедница - привилегија или "хендикеп"? (2.11.2012 22:40:12)
|
zivot vo zaednica e apsoluten hendikep nad hendikepite ni p od privilegija nema tuka ne zosto lugeto se takvi tuku zatoa sto JAS taka sakam, taka mislam deka treba da bide, taka mozam ne im fali nisto na drugite, no na MENE bi mi falela sloboda, privatnost i komocija voopsto ne me voodusevuva na pat za WC nautro da me precekuva prasalniot pogled na svekrva mi vo iscekuvanje dali sum gi otvorila dovolno ocite za po site propisi ja pozdravam, tie tri minuti nautro vo spavaka mi pripagaat MENE i nikakvo pricuvuvanje na deteto ne moze da mi gi nadomesti, nikvo gotvenje, nikakvo plakanje smetki ako nekoj mi gi odzeme so samoto svoe prisustvo JAS sakam vo domot slobodno da se odnesuvam, da si kazam ona sto mi stoi na vrvot od jazikot, da si ja izrazam sekoja misla, da bidam i bezobrazna i vulgarna ako za toa ima potreba, i seksi i zavodliva, i intrigantna i misteriozna, i nervozna i ljuta i besna, ironicna i arogantna i mila i nezna i mrzliva i vredna, togas koga JAS sakam domot za mene e sveto mesto, mirno pristaniste, pribeziste, nema mesto za nicii majki, sestri, braka tie se drugi semejstva treba da si imaat svoi domovi, svoi pribezista moze da se druzime redovno, moze da se pomagame sekogas koga e potrebno onaka kako sto e potrebno da se pomogne, no na krajot od denot sekoj vo svojata dupka, vo svojot mir, vo sopstveniot mrak sto se odnesuva do decata, ne im treba zaednica, na decata im treba druzenje, im treba da zapoznaat mnogu luge im treba mreza na razlicni karakteri, osobini, zivotni okolnosti, koi niz rastenjeto ke gi zapoznaat, no najvazno i za niv e da imaat edno mesto koe se vika dom kade sekogas ke go najdat svojot mir zaednica pa makar i najdobra bila ne e mirno mesto
|
|
|
|