dostickage -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (22.11.2011 14:29:52)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka Edno prasanje- od obleka kupiv se, mi ostanaa samo sitnici od apteka, kazete mi sto mi treba za pocetok? toplomerce za voda, cucli lazlivki, sisence, cetka i ceselce za kosa, grickalka, toplomer za temperatura, bivacin ili dermatol za papoce, alkohol, gazicki za papoce, AD kapki, silikonsko lazice, pavloviceva, vlazni maramici, ednokratni peleni pampers, jekoderm, samponce, pavloviceva. Sto uste mi treba a sto ne treba od ova? Spored mene , cucli lazacki ne ti trebaat, sisence, ceselce isto.moze ke se rodi bez kosa pa sto kje ti go.sisence isto moze da ne ti treba , ideata e da go dois ako ti treba mozes da si kupis sekogas. grickalka ne se preporacuva , mozes ubavi specijalni nozicki. alkohol da ; fizioloski rastvor za nose da , AD kapki da, silikonsko lazice ne ne gledam zasto.pavloviceva i peleni da,jekoderm da.samponce - ne tuku sredstvo za banjanje mustela ili hipp ili bebi sapunce kako ke odlucis. po najnovi istrazuvanja i papoceto ne se macka so nisto osven ako od bolnica ne ti navedat so sto , koga i kako. Pozdrav
|
|
|
|