RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

ivoni4ka -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (18.11.2011 13:48:54)

ИЗВОРНА ПОРАКА: humana

Vo sv Lazar i toa ubavo se gleda dekam mu e zamotana ja vidov i jas,i posto ke se porakam vo Cair tie mi vikaat pa sto ako mu e[sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] ,ama koga me prasa kade me videle izgleda se navredi doticniot i sve na kurecki,abe Bogda cuva,neli i tie i tie se doktori,mesto da soabotuvaat tie se vrekaat,mi doaka doma da si se poroda

zdravo humana za papocnata vrvca kolku jas sto se sekavam nema nikakov problem da se porodis normalno bidejki koga otides da ragas se sledat tonovi na bebeto na ctg ako nedaj boze pupu se optegne poveke otkolku sto treba se intervenira togas so carski rez bidejki tonovite na bebeto opagaat a ne pretstavuva nikakov rizik za bebeto ako e vaka edinstveno ako e pokratka otkoku sto  treba  a vaka nemapotreba vo sv.lazar sto ti kazaa?
drugo za doktorot sto se navredil nekako go razbiram nemoj greska da me sfatis zamisli ti si prodavacka i ubeduvas musterika da kupe od tvojata roba a posle dolgi casovi ubeduvanje ja ubeduvas da kupi, a taa odi od sosedniot dukan odi da kupuva.
a za ikana neznam stvarno kade e preska ja vidov na stranicata go ocekuvam bebeto vo Januari a potoa iscezna aj ko ke se vrati ke kaze oti vaka ni izcezna

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (18.11.2011 13:52:18)

dobrodojde zaibi[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

zaibi -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (18.11.2011 14:01:16)

dobre ve najdov ana mari
eve sum pak se vrtev nis kujnata sto da kasnam i pak na forumot sednav [sm=jezicek.gif]

vodickata -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (18.11.2011 14:05:44)

eve jas da se prijavam :D:D:D seuste sum pred lap top :))) malisa se zainaetil pa da vidime dali ke izrazi zelba vikendov :)))

ИЗВОРНА ПОРАКА: vesnab
mamickiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, dojde LUKA na svet :))) 3150 kg, 51cm, najubav na svetttttttttttt, denes si dojdovme domce, najsrekjna sum, nema poubavo custvo ..............
mama vesna cestitki i bidete nasmeani i veseli so sekoj mig od zivotot :))))

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (18.11.2011 14:15:01)

Izedov 100 gr suvo grozje sega...Sum zaboravila deka ova bilo ubavo za jadenje [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mnoguu blago beeeee...Ajde neka raste bebeto pa neka e blago...Tuuu pa kaciv 19 kg i se na mene se fatilo znaci....Kicmata me boli koga sedam i mnoguuu mi se spie.[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

humana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (18.11.2011 14:20:39)

zdravo humana za papocnata vrvca kolku jas sto se sekavam nema nikakov problem da se porodis normalno bidejki koga otides da ragas se sledat tonovi na bebeto na ctg ako nedaj boze pupu se optegne poveke otkolku sto treba se intervenira togas so carski rez bidejki tonovite na bebeto opagaat a ne pretstavuva nikakov rizik za bebeto ako e vaka edinstveno ako e pokratka otkoku sto  treba  a vaka nemapotreba vo sv.lazar sto ti kazaa?
[/quote -istoto mi go rekao i vo sv Lazar sega se slusnav so doktorot,a nema potreba da se navreduvaat zasto jas tamu ja vodev celata bremenost ne otidov za mislenje,a pak vo sv Lazar imaat najvisoko mislenje za bolnicata i bas zatoa resiv tamu da se porakam.Sepak mene mi e preskapo da se porakam tamu a i sakam maticni letki da izvadam pa ke mi dojde epten mnogu.Nema vrska fala ti mnogu za informacijata.pozz do tebe

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (18.11.2011 14:30:53)

humana i jas od istata pricina se poragam na drzavno...nemozam da si dozvolam i maticni kletki i poragaj privatno....Za mat.kletki paketceto e kaj mene i spremno....[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Mrs.Tinka -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (18.11.2011 16:30:41)

Vo sv Lazar i toa ubavo se gleda dekam mu e zamotana ja vidov i jas,i posto ke se porakam vo Cair tie mi vikaat pa sto ako mu e[sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] ,ama koga me prasa kade me videle izgleda se navredi doticniot i sve na kurecki,abe Bogda cuva,neli i tie i tie se doktori,mesto da soabotuvaat tie se vrekaat,mi doaka doma da si se poroda

I jas imam problem so mojot maticen, razbra deka odam vo Remedika i se naluti, ne znaete kakvi zaebancii mi pravi. E sto da pravam i jas nekjam da odam na drugo mesto ama moram dupli pregledi da pravam i na maticen i privatno i toa bas poradi nego, deka se pokaza golem strucnjak. Do sega ne znam kaj ke zavrsevme i jas i bebcevo ako ostanev samo na nego. Do sega ni ednas ne mi rece da napravam krvna slika i urina, a za drugo se jas go molev upat da mi dade- nekese. Pola i poveke pregledi gi pravev sama privatno. Za moi pari i za moe bebe nema sto on da mi kazuva kaj da odam. Em ne go biva em go tepa ego. Odma ke go otkacam, preku glava mi e.

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (18.11.2011 17:50:46)

Fiao, za kiselinite strogo RUTACID tableti za dzvakanje, ne se stetni za trudnici i mozes po sekoj obrok da gi zemas, samo zapamti, saat - dva pred ili po zemanje na antibiotik.
Lele zenski zdravo i od mene [sm=smiley31.gif]
jas cel den nemav struja doma sega mi dojde, puknal transformatorot, pa i za belja netot na iphone-ot me zezase....
uzas, cel den bez vas i RR puknav od dosada. inace denes vlegov vo 33 nedela, odnosno 32 + 1 . sekoj den e podarok[sm=smiley36.gif]
dobredojde za novite forumdziki, i im posakuvam super druzba, kako i vprocem sto e nasata [sm=smiley36.gif] gushki za site, i cestitki ako na nekoj ne cestitav, ama nestrpliva bev da pisam pa ne ni docitav do kraj [sm=jezicek.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

Eve me mene denes, da ve pozdravam site [sm=bravo.gif]. Inaku vcera mislam deka Ikana kazuvase kako ubavo si se najala i jas si vikam ajde i jas nesto ubavo da kasnam i koga rekov da jadam, da jadam [sm=sloncek.gif], da jadam bez isaf![sm=jezicek.gif] i vecerta koga legnav, lele mori majko [sm=smiley13.gif]. Kiselini, nagon za povrakjanje, loso, mi se vrti, ama nekako izdrzav maski, se smiriv i koj znae kako zaspav!
Deneska sum dobra [sm=smiley1.gif], malku nenaspana ama vo odnos na zeldnikot kako nova [sm=jezicek.gif].
Inaku da kostimceto e vo peacoocks na plostad, bivsa terranova na kjosot, a detskata garderoba se naogja najdole i ima mnogu ubavki rabotki [sm=bravo.gif].
Inaku davam predlog tamu nekade okolu nova godina - bozik da napravime malku atmosfera novogodisna na ringeraja i da prikacime fotki so nasive babamrazici hehe, a moze i po nekoj dedo mraz ako najdete nekoe kostimce [sm=smiley36.gif]
Pozdrav do site, bez grizi da si go pominete denov, pa i celiot period do denot D [sm=smiley1.gif].

jasna_sr -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (18.11.2011 18:26:07)

zdr. od mene jas gi citam site vasi komentari i nema den da ne se oklucam i da procitam kako ste koj se porodil  ama ne sum pisala pa eve resiv sega.Inaku jas sum 40 + 2 dena i seuste cekam. Sinoka bev na ctg i na vaginalen pregled i dr. mi vika deka nesum ni malku otvorena deka imam uste vreme.Sinoka otkoga si dojdov od bolnica pocnav da osekam jaki bolki vo dolniot del na stomakot ama za kratko vreme mi se smirija i eve denes pak nema nisto... pa ke si cekam me faka malku strav ama i radost deka ke si ja vidam princezata moja pozzzzz do site rr..

jasna_sr -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (18.11.2011 18:29:00)

bi sakala da me druzite za vremeto koe mi preostanuva do denot D.pozzzzzz

DoroteaDj -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (18.11.2011 19:23:30)

jasna_sr

zdravo jasna_sr

ova bebencava ili prerano sakaat nadvor ili im se uarnilo pa ne im se iskaca

jas se otvoriv 2 prsta...mi preporacaa da lezam do 38 nedela demek togas bilo pozrelo za ragjanje

i eve sega vo 37 nedela...odam na CTG i pregledi...i pokraj otecena slezenka i kamce vo zolcka....se drugo se smiri

i laznite kontrakcii i butkanjeto na princezava da izleze i sea si vikam garant ke si posedi vnatre do kraj :-)))

se nadevam so lesno ke pomines i brzo ke slusneme ubavi vesti za novo ringerajce :-)

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (18.11.2011 19:23:48)

Jasna dobredojde[sm=bravo.gif]
Pa ti si skoro gotova , sto se vika so pecenje na kolaceto kikikik [sm=torta.gif]
Bas super sto se odluci da ni pises, nie tuka gledas zaedno gi terame nedelite sto ni ostanaa, pa gi spodeluvame ama bas site raboti sto ne iznenaduvaat [sm=smiley36.gif]
Kako ti bese ctg? Uredno? Na GAK bese ili privatno?
Pozzz

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (18.11.2011 19:25:53)

ИЗВОРНА ПОРАКА: DoroteaDj

ahhh dorotea...sekoj den e plus vo matkata! ajde ke izdrzime, letaat denovive! i sega terapija, care, nesto...? Ili samo miruvanje?? [sm=smiley31.gif]

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (18.11.2011 19:38:46)

Aaaaaa Tinke, sega ke ti kazam...
Znaci preku glava vise od sueti i ego tripovi....pa neli treba da polagaat bre Hipokratova zakletva deka ke go gledaat dobroto na pacientot? Sto e mnogu mnogu e! Ete vo onaa temata za bolnicite ubavo kazavme, sekoj so svojot izbor i srekja i careto ke si go bara kako znae, ama doktorov nema pravo vaka da se odnesuva...znaci prosto kazano ne e negova rabota, ti imas pravo da pobaras vtoro mislenje, toa e tvoe zagarantirano pravo kako pacient. On mozebi e najdobar doktor i najstrucen, no nema pravo da ti prefrla ako ti si pobaras vtoro mislenje, pa i za svoi pari, stom si odlucila deka ke plakjas, pa kaj sakas ke ides da ti kazam pravo! Vo familija imam doktori i nikogas ne se slucilo takvo nesto, tuku ako pacientite odlucat deka sakaat drug doktor, duri se slucuvalo da se preporaca doktor koj bi bil vo sostojba da im pomogne na istite pacienti.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

I jas imam problem so mojot maticen, razbra deka odam vo Remedika i se naluti, ne znaete kakvi zaebancii mi pravi. E sto da pravam i jas nekjam da odam na drugo mesto ama moram dupli pregledi da pravam i na maticen i privatno i toa bas poradi nego, deka se pokaza golem strucnjak. Do sega ne znam kaj ke zavrsevme i jas i bebcevo ako ostanev samo na nego. Do sega ni ednas ne mi rece da napravam krvna slika i urina, a za drugo se jas go molev upat da mi dade- nekese. Pola i poveke pregledi gi pravev sama privatno. Za moi pari i za moe bebe nema sto on da mi kazuva kaj da odam. Em ne go biva em go tepa ego. Odma ke go otkacam, preku glava mi e.

jasna_sr -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (18.11.2011 20:01:08)

Ikana i Dorotea pa da veke sum na kraj vo iscekuvanje sme sekoj den.Ctg-to mi bese uredno se e vo red rece dr.inaku jas sum od Strumica i sum na Strumickata bolnica pozzzz.....

DoroteaDj -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (18.11.2011 21:09:03)

ikana mila se za dobroto na nasite deca :-)

samo neka bide se ok ke istrpam kolku i da treba pa i 42 nedeli :-)))))))))))))))

ti kako si mi?

pozz

vodickata -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (18.11.2011 23:42:48)

jasna dobre dojde eve i jas sum 40 nedela denes ni bese termin ama eve uste si sme domce e pa ajde so les neka ni e i aj da si igrame koj prv :D:D:D inace i jas si go imav istiot problem so maticniov koga pravev laparaskopija toj me isprati kaj negov doktor vo drzavna koj go cekav celi dva meseci da me primi i si zaminav vo sistina i na toa mojot maticen izreagira pa ako bilo za tolku pari vo drzavna ke te primea za 500 evra odma i posle toa ne sakase da mi dade recepti za zoladex i potvrda deka treba da gi primam ama fala bogu mi gi prifatija i potvrdite i receptite od sistina vo fond za zdravstvo i uspeav da si gi refundiram sredstvata abe katastrofi ama sega nekako e po ok se smiri :))

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (19.11.2011 8:58:48)

Ajde zenski good morning i ubav vikend na site!
Kaj mene isto ko raboten den da e, mm e na rabota i denes i utre [sm=smiley13.gif]
Mora da se vadi lebot nekako kikikikii
Dorotea super sum, si lezam, malce stanuvanjeto nokje pocna da mi zacestuva, raste bebuf izgleda.
Ubavo vikas ako treba i 42 nedeli ke izdrzime hahahahha kamo srekja kaj mene [sm=jezicek.gif]

Fiao -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (19.11.2011 9:07:02)

Ajde dobro utro i od mene. Se nakako posle 8 i pol nemozam da spijam, cudna rabota sama se budam, a da ne se urocam denovive mirno spijam... Inaku Ikana fala za sovetot za kiselinite, ama od togas navamu ne sum imala, najverojatno toa bese taka poradi moeto PRE PREjaduvanje [sm=jezicek.gif].
Mene pocna nesto drugo da mi se slucuva ovie posledni 2 dena, nekako malkucka da fatam nesto i racete odma pocnuvaat da mi se grcat kako koga koj znae kolku koga rabotite nesto i posle toa ve bolat muskulite od napor, samo sto realno jas ne rabotam do tolku za da moze da mi bide od toa... Se osekjam vo tie momenti mnogu slaba i nekako omalaksana, mislam deka ako ne legnam ke se strupolam. Ama toa fala bogu trae kratko i samo na momenti i posle toa se si e vo najdobar red. Nekako nez kako da vi go opisam cuvstvoto kako peckanje, kako grcenje nekako cudno i toa samo vo muskulite od racete...
Mu se slucilo li na nekoj takvo nesto ili sepak moeto zelezo e pak za nikade[sm=zmeden.gif]

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (19.11.2011 9:16:34)

uf neznam ic, mene ne mi se desilo toa dosega[sm=zmeden.gif]
imam oseteno kako da mi se svrtuva i da nemozam da ostanam na noze, i da, sum izgubila oset vo nozete, i pak da, od zelezoto nisko bese toa...
ama vo docna bremenost sega pak zelezo da pies...cudno mi e malce, neli?

DoroteaDj -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (19.11.2011 11:06:36)

Dobro utro i od mene

Fiao jas gi imam istite grcevi i vo race i noze, duri mislev sum go sinala zglobot na rakata ama ginekologot mi se iznasmea
bebufot sega go trosi celiot nas kalcium pa mene mi rece da vnesuvam povekje hrana so kalcium bogata + si zemav i dodatno kalcium si pijam

mi rece ne e steten a e potreben mnoguuu

otkako go pocnav kalciumot mi se namalija grcevite i sega mozam da go zemam tavceto so rucek vo race...prethodno mi tezese...duri i kese od prodavnica so 2 kg mi tezese ko 20 kg [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

nokjeska tocno 11 pati stanav da mockame so princezava i se pomisliv vo kada da si stavam dusek tamu da spijam [sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif]

ubav soncev den pred nas...bolkite mi se smiruvaat izgleda se namaluva otokot na slezenkata pa se mislev denes da prosetam da potrosam uste nekoe parice za bebuf i mene mi treba nekoja ubava tunika [sm=smiley1.gif]

a inaku za bebufkata imam pola plakar kupeno i site me karaat vikaat ni pola nema da i obleces [sm=smiley13.gif]

na site vi posakuvam ubav den, pomalku kiselini povekje sila da gi izdrzime poslednite denovi i pomalku nesakani bolki

kremco -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (19.11.2011 11:14:42)

Dobro utro i od mene...
Eve pojaduvam ,sabajlevo mesev kiflicki,mnogu ubavi ispadnaa sega eve gi jadam..Mnogu sum vredna[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
sin mi e kaj bratuced mu celo utro mnogu sum si raat sabajlevo em se srediv em mesev sega kje odam na kafe me viknaa..
Vcera bev za brisevi,neverojatno brzo zavrsiv doktorot me vikna preku red..
Posle cel den setavme so mazmi naseto i deteto od dever mi..

Jas se cuvstvuvam super! mene sinokja vo spienje racete taka mi se kocea..

Pozz za site

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (19.11.2011 11:24:24)

kremco sakam kiflici[sm=jezicek.gif]
ah sto ubavo si se prosetala, i uste poubavo si zavrsila rabota [sm=bravo.gif]
ubav vikend i na tebe!!! Pozzz

lili31 -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (19.11.2011 12:34:54)

mmmmmmmm kiflicki,sakam i jas[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]...........
inace doma sme,odvaj stanav deneska,celo telo me boli,kicmava poveke uffffff.....[sm=smiley19.gif]
pozz..

Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>