bobika -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (31.10.2011 17:08:21)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Zivka* ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao Dobro utro i od mene! Denovie od sto ubavo spijam pravo da vi kazam denes kvalitetno sum se uspala, vo 11 stanav [sm=smiley36.gif]. Inaku jas znam deka isto i vo Slovacka na decata im davaat po dve iminja, ama vtoroto, na primer ako deteto e masko, e imeto na tatkoto. Nez dali toa e taka i vo polska... Iako oni vo upotreba go imaat samo prvoto ime, vtoroto samo go potpisuvaat na dokumenti i go koristat oficijalno. Vo sekoj slucaj i mene samo Kaja mi e najubavo [sm=smiley1.gif] Pozdrav! Ne ovde vo polska nemora da znaci deka vtoroto ime mora da e na tatkoto imeto,tuku si stavas kakvo sakas,i da ednoto ime normalno se koristi no moze da si biras koe sakas ,na primer svekrva mi e poljakinja i ona ima 2 iminja Marija Beata,site sto ja znaat ja vikaat po vtoroto ime Beata,samo koga odi vo banka ili vo nekoja ustanova mora prvoto ime da si go kaze kako sto i e vo dokumneite [sm=smiley4.gif] kako i da e mm mislam deka e resen veke i deka ke bide Kaja Arianna :) ubav den na site Mene iskreno poveke mi se dopadja Kaja Laura, ama sekoj so svojot vkus (samo Laura da se izgovara Laura a ne Lora, kako sto sum slusnala nekade). I jas ziveam vo stranstvo, potocno komsiki sme, jas sum vo Ceska i ovde imeto Kaja doadja od Karolina. A od polskite iminja isto mi se svidja i Kasia, samo vo mojata familija toa ime ne projde[sm=smiley13.gif] Inaku spored ultrazvukot cekame masko, ama moze da se sluci i zensko da ispadne, neli? Nie seuste nemame predlog za zensko ime a morame da go smislime, posto vo bolnica se popolnuva formular za ime na deteto - mora da bide varijanta i za masko i za zensko uste pred da se rodi bebeto. Pa dajte mi nekoj predlog za zensko ime, preferiram pointernacionalni iminja, koi sto sekade proadjaat i lesno se izgovaraat. Veke vleguvam vo 36 nedela, pa pobrzajte[sm=smiley36.gif] fala i pozdrav
|
|
|
|