RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

kuklica -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (28.10.2011 12:44:30)

Zenski znam deka mestoto ne mi e ovde [sm=smiley36.gif] ama sakam da ve prasam nesto..
denes sum polni 21 nedela zavcera bev znaci na 20+5 na kontrola i d-kata mi rece imas zgolemeno nivo na plodova voda [sm=smiley13.gif] e sega sto znaci toa i dali e za panicenje ako znae nekoj da mi kaze poshto vie ovde ste poiskusni.
Inaku sve drugo mi bese vo red [sm=duda.gif] bese mnogu aktiven ama ne mnogu tuku epten [sm=smiley1.gif] i malce pokrupnicok ko za 22 nedeli bil
pozzz za site

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (28.10.2011 13:17:14)

a be kakvo panicenje!!! eve dosega zborevme za gestaciski dijabet, i za ispituvanje na istiot. procitaj malce pogore [sm=smiley1.gif] neka kaze nekoja mamicka dali imala vakov slucaj, jas licno ne, ama mislam deka i zgolemena plodova voda spaga vo gestaciski dijabet ispituvanjata...popravete me ako gresam, nit sum doktor niti medicinsko lice pa da znam, cisto nagagjam!!!
a za brisenjeto postovi, mene sekoj post otsabajle mi go prefrlija na druga tema hahah cekam so ovoj da vidam sto ke stane...bitno doznavam toa sto me interesira so malce lutanje [sm=smiley36.gif]

arh_diz -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (28.10.2011 13:21:08)

Eve TUKA mozete da procitate poveke okolu gestaciski dijabet

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (28.10.2011 15:20:28)

uh,me pukaat lazni bolkicki [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] a i bebevo se seta li se seta - masala [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (28.10.2011 16:58:03)

lele ke puknam celo vreme me boli glavava vise ne se izdrzuva[sm=smiley13.gif]

Mrs.Tinka -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (28.10.2011 17:01:33)

miana aj objasni mi potocno kako gi cuvstvuvas laznite bolki mislam deka  imam i jas nesto takvo.

IsidoraD -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (28.10.2011 17:12:45)

Jas samo da ve pozdravam i da vi kazam deka sum edna od vas ,sega sum 33 nedela ....golema ko slon i edvaj cekam da pominat ovie 7 nedelju isko mislim deka ke se rodi porano [sm=duda.gif]

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (28.10.2011 17:40:17)

IsidoraD so lesno neka ti e i dobredojde na forumov [sm=smiley1.gif]
Jas zenski imam iscedok nekoj, prethodno mi najdoa kandida ama stavav vaginaleti 10 dena i se smiri i sega pak so iscedokov i nekoja jaka mirizba kako na amonijak [sm=smiley11.gif] da ne e pak kandidata?? Imate nekoja vakvo iskustvo?

taisa -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (28.10.2011 17:50:19)

mene ne mi e jasno denes se javiv za rezultat i mi vika deka imam kandida a nikogas do sega ne sum imala + so mm nemame odnosi a vlegov vo 38ma nedela dali ke imam vreme da ja lecam i novi brisevi.
kako odi lecenjeto na kandida?[sm=smiley13.gif]

vodickata -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (28.10.2011 18:07:53)

taisa nisto strasno ne e kandidata lesno se zakacuva eve jas na pr pred nekolku meseci dobiv kandida od toaletna hartija a se leci so vaginaletki i kremce ako imas i nadvoresno vospalenie ke ti prepise ginekologot ovaa bakterija se leci i za tri dena taka da ne se sekiraj

Merka5 -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (28.10.2011 18:27:33)

Kandidata e gaba koja covekot ja ima vo svojata mikroflora,koga e pojacana pravi problemi kako jak mirizliv iscedok mirisa ko kvasec,otstoen jogurt i pravi svrab/crvenilo/suvost/zategnatost na nadvoresniot sluzen sloj na vulvata,se leci so Canesten vaginaleti i Canesten krem za nadvoresna upotreba(ima i drugi lekarstva no toa najdobro vo konsultacija so Dr)...nisto strasno bez panika [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

taisa -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (28.10.2011 18:33:06)

mene maticnata ne mi dava kanesten da koristam minatiot pat koga imav zgolemen iscedok posle antibiotik si zedov na svoja raka ne znam sega dali da napravam isto na google izleguva deka so nystatin se leci dve nedeli neznam dali ke imam tolku vreme a isto pisuva deka i bebeto ke ja dobie kako kozna gabicka i deka moze i da ja progolta za vreme na raganjeto.

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (28.10.2011 20:31:51)

Zdravo jas nedelava rastrcana definitivno sum vishe domce predadov se na work i sum relax i maximalno mozam da se posvetam na bebushot,inaku bev na ginekolog mi zema brisevi vo ponedelnik rezultatite ke bidat,a novost kaj mene e sto kiselinive stanaa nepodnoslivi osobeno navecer posle 7-8, a koga ke si legnam mislam deka me davi i grloto me pece i mi luti,lek nemam najdeno kasnuvam jabolce i malce e podobro ama utredenta pak i ke vidime do koga,na bebushot izgleda mu raste kosa i nokti se zezam so mm lele ako ni se rodi bebush repce da mu vrzuvame ahahaahahh
pozzz

lili31 -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (28.10.2011 20:49:47)

mila kiselinata ti doaga od bebceto sto pritiska vo zeludnikot i sekoj den raste poveke zasto nema mnogu mesto za zeludnikot,isto i besikata pa zatoa i mnogu cesto ides u wc i moze da zemas cesto infekcija poradisto matkata tolku mnogu se zgolemuva iljada pati poveke i gi pritiskuva sosednite organi,ovie gi citav vo edna kniga za trudnici.............
jas pak imam edno prasanje,napraviv brisevi mi izleze negativno,nemase ni candida ni streptokok,ali mene dr mi rece preventivno poradi zgolemen iscedok da koristam polyginax vaginaletki,gi kupiv vcera ali mi bese strav da gi upotrebam zosto vo upastvoto pisuvase deka ne se preporacuva vo trudnoca,nezgodno mie da ja prasam pak maticnata dali da gi koristam ke mi vika nemas doverba vo mene ili sto[sm=smiley13.gif].dali nekoja od vas koristela vaginaletki i dali se stetni zosto pak mislam deka moze da i steti na [sm=duda.gif]

lilicka -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (28.10.2011 20:54:36)

Jas koristev Polginax vo tekot na celata bremenost duri i na krajot pred poragjaj sekako po preporaka na ginekologot!

jasna_sr -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (28.10.2011 21:23:31)

zdravo jas ne sum epten nova no postojano gi citam vasite komentari, pa i jas da vi se pridruzam inaku sum 37+3 dena.Bebcevo postojano mrda i da vi kazam edvaj go cekam denot koga ke ja vidam mojata princeza.

p.s ke se vika Grozdana i bas me interesira dali ste se sretnale so toa ime .......

Mrs.Tinka -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (28.10.2011 22:57:51)

Mene doktorot mi rece deka od Candida nema otkacuvacka. Znaci ke zemes canesten vaginaletki 2 dozi, znaci 6 dena, posle si raat nekolku dena i posle pak. Bitno e pred da se porodis da zemes vaginaletki za da ja nemas koga ke se poragjas. Inaku spas nema. A ako e za uteha, ne e samo a bremenosta, tuku i posle toa ostanuvala [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. I toa mi go kaza.
A za kiselini da ne vi zboram. Nokje se budam, me unistuvaat. Do mene stalno ima kisela voda, za da ne setam do frizider i si pijam odma, toa me spasuva na nekolku casa.

Merka5 -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (29.10.2011 0:55:34)

Mene na 36ned mi zemaa brisevi,iako bea negativni,koga i rekov na Dr deka imam pojacan iscedok mi dade  neo penotran forte (za sekoj slucaj,nisto ne skodelo) i sekako deka ja poslusav,nema sto strav mi e,podobro preventivno da stavas vaginaleti (lokalno deluvaat a bebeto si e zastiteno so placentata),nego bebeto da bide zagrozeno on a way out [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

kremco -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (29.10.2011 5:24:01)

O 4sabajle sum na noze,nekojkje si rece mrdnata e ovaa..Od sinokja sme vo novata kukja,radosta e neizmerna,celiot dom mi se cini sovrsen...Edvaj zaspav od vozbuda,da imav bar b6 vitamin da ispijam...Mi se jadese lisnato ispekov i sega jadam [sm=smiley36.gif] trudnici...

Mrs.Tinka -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (29.10.2011 6:42:53)

kremco samo ubavi nesta da se slucuvaat vo novata kukja!Mozam da pretposavam kolku si vozbudena [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. A tek bebuskata koga ke dojde.... Leleeee pa nova godina, Bozik! Imas li dvor da mu zakacis eden svetlecki Dedo Mraz [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]?
So srekja neka e, ti posakuvam 2-3 deca da trcaat vo novata kukja!

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (29.10.2011 8:51:25)

Dobro utro!!!Kremco blaze si ti, radost i detska smea da ti ja ispolnuvaat novata kukja! Luge jas nokeska prv pat se naspav, bez pogolemi tegobi i samo edno stanuvanje za vo toalet...milina!!! e sega za kandidata, 100 % pak mi se vratila a se izmaciv so toa vaginaletite, garant koga ke odam za poslednite brisevi pak ke izleze, ah kolku dosadna bakterija!!! Inaku sum 29 nedeli + 2 dena, odnosno vlegov vo 30 nedela...hormonive me mrdnaa, bas ko sto treba, placam i na coca cola reklama!

mila28 -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (29.10.2011 10:08:27)

lili31 и јас користам polyginax матичниот ми препорача да ставам по една вагиналета еден ден во неделата(така правам од 16та недела а сега сум 32+6), чисто превентивно з ада не се развие кандида или некоја инфекција. До сега не сум осетила некој појачан секрет а и резултатите од микро беа добри. сега уште 2 недели повторно имам финални брисеви во 35..се надевам и тие ќе бидат чисти[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] а доколку ен се има лек за се.

KRISTIJANA* -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (29.10.2011 10:54:48)

Jas pred dva dena gi pravev brisevite vo 35 ta , vo ponedelnik cekam rezultati .....prethodnite mi bea negativni , imam dosta pojacan sekret megjuta nemam nikakov problem vo smisol na crvenilo cesanje peckanje ili miris..... maticniot preventivno mi rece da stavam vo 28ma i 32ra po eden kanesten edinica , e seaga neznam dokolku povtorno mi se negativni i ovie brisevi dali vo 36 ta da stavam pak eden kanesten edinica ...cisto preventivno ili pak da ne interveniram nisto ......dokolku ima nekoj vakvo iskustvo neka mi objasni podetalno...pozz do site

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (29.10.2011 14:12:26)

Mili moi eve me mene posle kratkta pauza da vi pisam....

Na 23 Oktomvri dojde na svet moeto najmilo Andrej :-) za nas bese neplanirano deka vo 36 nedela so 5 dena ke ni se sluci toj moment,megutoa fala mu n boga se zavrsi dobro,od vcera sme domce i so guskame so angelot moj :-)
Koga ke imam poveke vreme ke vi pisam,sega imam mnogu nejsni raboti za novorodencinja,pa ke se se obratam na tie temi...
pozdrvavce do site i mamicki neznaete kakva ubavina ve ceka.....
jas bev carski rez,navistina e potrebna sila da se izdrazi postporodilniot period megutoa ljubovta,milosta i neznosta sto ja dobivate kako majka e najvozvisenoto cuvtsvo sto postoi na ovoj svet....
Guska i pozdravce do site...mama i Andrej :)

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (29.10.2011 14:17:51)

Backi do Andrej i do mama cuvajte se gushkajte se i samo relax i bez nervozi i potresuvanje...se ke bide super.Najbitno e da mu se pruzi ljubov na novorodenceto drugoto se se uci.

Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>