Bethany -> RE: секојдневно капење (26.11.2012 20:20:08)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: JanaMarija Jas imam edno prasanje, odnosno problem i znam deka ne spaga tuka, ama ne najdov soodvetna tema za da go smestam. Malata bebuska moja ima 2 meseci i e ,mnooogu mirno i veselo bebe, arno ama poradi x pricini pocnavme da ja banjkame pokasno nakaj 21-21:30 i da zaspiva pokasno-nakaj 22.30-23 ama sega poslednive 2 nedeli si fati red i zaspiva vo 00:00 ili 01:00 pa si spie do 11. 12:00 . Pocnavme sega da ja kapime nakaj 19 za da legne porano, ama si prespiva saat dva i pak e budna, posle si zaspiva , ama docna. Dajte mi ve molam nekoj sovet kako da i go vratime staroto tempo, eve ne bilo do banjanjeto. Fala vi odnapred Сега таков и е биоритамот, за неа ноќта почнува во полноќ [sm=smiley1.gif] Многу е голема разлика да ја вратите така бргу да заспива во 19-20, најдобро и единствено што можеш да направиш е да и секоја наредна вечер помераш бањање и заспивање навечер само по пола саат на назад додека да дојдете до старото темпо. Значи утре ќе почнете со ритуалот во 23, па задутре во 22:30 и се додека да дојдете на старо. Постепено, ама нема да сети разликата. Поздравче.
|
|
|
|