RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 11:38:30)

I mene mi e cudno,bas citav nekade deka kako izminuva vremeto bebeto zaradi prostorot sto go nema ke mrda pomalce...Bas i mene me cudi ama imam citano za toa nekade...Najverojatno e normalno..Za prvata bremenost ne se sekavam bas kako bese ama vo sekoj slucaj se sekavam deka pomalce mrdase od ovaa [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]..Bas koga ke odis na lekar obavezno da prasas  i da ni pises i na nas..Mene mi erano sega za sea,denes vleguvam vo 30 ta nedela i bebevo e dosta aktvino-zatoa neznam sto da ti kazam..

Yummy Mammy -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 11:49:12)

Da, tocno e ova, i moevo celo vreme mrdase, 24/7... ama kako vlegov do 9ti se pomalku i pomalku go osekam, ustvari ono mrda, ama na poinakov nacin, ako prethodno se prevrtuvase i mi go set_ase stomakot levo desno, sega samo kloca silno i se tegne.

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 11:57:47)

lele sto mi trebase procitav edna porodilna prikazna kosa mi se krena od pamet se izvadiv....mislam deka treba malce da olabavt so horor prikaznive...ipak ima tuka i prvorotki sto neznaat sto gi ceka...malku obzir...dodusa i jas sum si kriva kaj otvoriv da citam...

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 12:22:55)

ljubovce ne se sekiraj normalno e i mene mi se slucuvase toa ama se dodeka go cuvstvuvas nema potreba da se grizis, malce pomrzlivi se ponekogas i nemaat prostor a i moze zgodna polozba si naslo!!
Ikana neznam kakva prica si procitala ama jas svasta se iznagledav dodeka lezev vo bolnica imase zeni sto mnogu se macea a imase zeni sto vo wc ke se porodea taka da se e individualno!! pozz

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 12:25:02)

i jas ja citav, sigurno e  istata, pod ime HRABRA, i na pola kje se onesvestev pa prekinav da ja citam, bolje da ne ni pocnev, a za mrdanje na [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] i jas mislam normalno e pomalku da bide,zatoa shto pomalku prostor ima, pogolemo e, jas denes vlagam vo 35 nedela i isto se nerviram , se mislam zoshto ne e kako do pred nedela dena :P sakam 24/7 da me klocka no...toa e , ne e strashno, sum citala mnoguuuuu, normalno e da e pomirnicko, povekje da spie i da se osekja pomalku.
Inace mamicki jas imam bolka kaj levata prepona, e toa neznam zoshto e taka, imate iskustvo ??? dodusa sin mi celo vreme e na leva strana i moze od tezinata deka nisko go nosam, no nasabajle koga kje stanam mnogu boli, a odkako kje pocnam da se dvizam se pomalku...

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 12:28:21)

leleeee mamicki sega mm mi se javi, gi zemal rezultatite od posledni brisevi i pisuvalo deka mi e pronajdena kandida, sega ide nakaj mojot ginekolog da mi kaze shto da pravam , a jas kako zakovana, na rabota sum :((( uffffffffff kje puknam od nervoza, kaj sega bash bakterija i od shto ne mi e jasno.... :(((

lilicka -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 12:52:57)

Мамички нема потреба од секирациии па и стресови сега при крај,секој пораѓај е различен нема потреба од паникаа....уживајтее!!
Весна не се плаши од кандида сите ја имаме,секоја трудница ја има и не му штети на бебето сигурно ке ти препишат некој вагинелети и ќе се среди!!!
Поздрав!!

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 12:53:10)

DA da taa e prikaznata veznab i Sani13..ufff brutalno...ama valjda sega kasno e za panicenje a i rekov ubavo ne trebase da citam...hahaha sto vika majka mi..e pa sega mora da izleze nekako neli??
Samo so lesno neka e[sm=smiley1.gif] Eve se gleda i panikata nastapuva [sm=smiley36.gif]
Candida i jas imam, eve veke 4 den sum so vaginaleti nistatin, 1 navecer pred spienje, vo tek na 10 dena...belja ama se resava ne e za sekiracii!!! Ako mi veruvas moze i od sihrana neizbalansirana da se dobie, koga ke se poremeti mikroflorata vo vaginata...ne e strasno!!!

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 13:06:22)

tnx mamicki, da ne ste vie neznam shto bi pravela, mnogu e polesno koga kje se razmenat iskustva, jas po priroda voopshto ne sum panicarka no sega so bremenosta epten se panicam za sekoja sitnica, vo rok od 10 min se procitav na internet za candida albicans :P nikade ne pisuva deka e shtetna za bebeto no treba da se lekuva..... i si cekam da vidam ginekologot shto kje kaze, cekqam povik od mm, i ova rabotava vekje me polude, odvaj cekam da zvrsi nedelava, od ponedelnik na boleduvanje [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] konecnoooooo

Fiao -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 13:12:09)

Ajde pred se cestitki za Sani 13 i za noviot clen vo vasata familija, samo srekni momenti da vi predstojat! Inaku eve me mene vo 31va nedela, so 1,5kg povekje za samo 1 nedela! [sm=zmeden.gif] Bevme na pregled minatiot vtornik i ni rekoa deka se e ok i deka bebeto e vo vtora pozicija so glavceto nadole kako sto i treba da bide [sm=smiley1.gif]
iskreno voopsto ne sum razmisluvala za muabetov za epiduralna i sega nekako me zamislivte... jas do skoro planirav da se poragjam vo drzavna ama sega nekako... ne znam epten sum neresitelna [sm=zmeden.gif] i vo vrska so epiduralnata i vo vrska so higienata, bidejki sega veke sigurno znam deka novata klinika nema da ja otvorat za poragjai do dekemvri...
Inaku od koga vie pocnavte da odite na ctg, mene doktorot mi rece od 38ma nedela, a jas se kako da sum slusala od 36?! ili greska sum?

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 13:16:29)

tnx mamicki, da ne ste vie neznam shto bi pravela, mnogu e polesno koga kje se razmenat iskustva, jas po priroda voopshto ne sum panicarka no sega so bremenosta epten se panicam za sekoja sitnica, vo rok od 10 min se procitav na internet za candida albicans :P nikade ne pisuva d
ИЗВОРНА ПОРАКА: vesnab

i jas ja citav, sigurno e  istata, pod ime HRABRA, i na pola kje se onesvestev pa prekinav da ja citam, bolje da ne ni pocnev, a za mrdanje na [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] i jas mislam normalno e pomalku da bide,zatoa shto pomalku prostor ima, pogolemo e, jas denes vlagam vo 35 nedela i isto se nerviram , se mislam zoshto ne e kako do pred nedela dena :P sakam 24/7 da me klocka no...toa e , ne e strashno, sum citala mnoguuuuu, normalno e da e pomirnicko, povekje da spie i da se osekja pomalku.
Inace mamicki jas imam bolka kaj levata prepona, e toa neznam zoshto e taka, imate iskustvo ??? dodusa sin mi celo vreme e na leva strana i moze od tezinata deka nisko go nosam, no nasabajle koga kje stanam mnogu boli, a odkako kje pocnam da se dvizam se pomalku...

Dobro HRABRA malce preterala so drugite problemi sto gi imala posle poroduvanje i mislam deka toa apsolutno  ne terba da ve panici...Sekoaj zena e razlicna i apsolutno moze i bezpotrebno da panicite i da kinete zivci...Eve jas sum vtororotka i voopsto ne se plasam od nisto iako ne pominav bas naj sjajno pred poragajot..Poragajot mi pomina ODLICNO...Ne se plasete bezpotrebno...

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 13:20:48)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

Ajde pred se cestitki za Sani 13 i za noviot clen vo vasata familija, samo srekni momenti da vi predstojat! Inaku eve me mene vo 31va nedela, so 1,5kg povekje za samo 1 nedela! [sm=zmeden.gif] Bevme na pregled minatiot vtornik i ni rekoa deka se e ok i deka bebeto e vo vtora pozicija so glavceto nadole kako sto i treba da bide [sm=smiley1.gif]
iskreno voopsto ne sum razmisluvala za muabetov za epiduralna i sega nekako me zamislivte... jas do skoro planirav da se poragjam vo drzavna ama sega nekako... ne znam epten sum neresitelna [sm=zmeden.gif] i vo vrska so epiduralnata i vo vrska so higienata, bidejki sega veke sigurno znam deka novata klinika nema da ja otvorat za poragjai do dekemvri...
Inaku od koga vie pocnavte da odite na ctg, mene doktorot mi rece od 38ma nedela, a jas se kako da sum slusala od 36?! ili greska sum?

Mene mi rece od 35-36 ta nedela..Pa kasno e bre 38 ma pa mozes da se porodis do togas...Aj najubavo e sepak da si go slusas doktorot..Jas sum 30 ta nedela,cekam uste dve nedeli pred da se javam kaj vrskata za GAK bidejki znam deka koga ke mu se javam vednas ke me povika i ke me stavaat i na ctg i mnogu povesto ke me tera da odam - ne sakam tolku rano da se opteretuvam...Ke vlezam vo 32 ra nedela pa ke se javam i ke pocnam na tie pregledi...Sega za sega ke mu se prepustam uste malce na kvisko - stamboliev..

Mihaela 2010 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 14:12:36)

Jas dodeka bev trudna,do posledno bebeto mi mrdase,i toa ne prestana,ama pa se rodi 2.900 kg mozeboi imala dovolno prostor,[sm=smiley36.gif],ama bas ubavo me klocase.
A prikaznata sto ja procitav,i mene malku me podzamisli bidejki i jas bev loso sosiena, i koga otidov posle 2 meseci na ginekolog mi go kaza toa (loso sosiena).Problemi imav 5 meseci,i so vasa pomos,t.e se mackav so kantarionovo maslo mi pomina,i nemav nikakvi problemi pri odnos.malku zabegav so temava ama pa se zagriziv so porodilnata prikazna..

arh_diz -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 14:17:22)

Sekoe telo e prikazana za sebe.Kaj mene [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image]mrdase do posleden den a se rodi 3600.Jas se porodiv carski so ranata nemav nikakvi problemi, sega ne se ni primetuva.

Natasa981 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 14:30:29)

I jas taka imam slusnato, kako odminuva vremeto , bebeto snemuva prostor, pa i poslabo mrdka.. Ma da mene me kloca so ist intenzitet kako prethodno. Jas sum 38ma nedela i molam boga bebevo da ima kaceno bar pola kilce, da ne bide pod 3 kg koga ke se rodi.. Da me vidite, ne se ni poznava deka sum trudna, samo stomaceto na mene, i toa kako za vo 6ti mesec:) , plus malku sum podotecena. Jas veke ne ni citam porodilni prikazni, zasto panika me faka:) kako se blizi vremevo.. Ne se plasete za kandidata, site ja imame, se resava toa.. Abe zasto jas voopsto ne osekam nekoi, kako da recam, lazni bolki ili kontrakcii, nisto abe nisto, samo malku karlicava me zatega..? Ocekuvav deka ovoj period ke mi bide poburen:) ama balerinava izgleda resila do kraj da me drzi:)

dostickage -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 14:38:22)

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

tnx mamicki, da ne ste vie neznam shto bi pravela, mnogu e polesno koga kje se razmenat iskustva, jas po priroda voopshto ne sum panicarka no sega so bremenosta epten se panicam za sekoja sitnica, vo rok od 10 min se procitav na internet za candida albicans :P nikade ne pisuva d
ИЗВОРНА ПОРАКА: vesnab

Dobro HRABRA malce preterala so drugite problemi sto gi imala posle poroduvanje i mislam deka toa apsolutno  ne terba da ve panici...Sekoaj zena e razlicna i apsolutno moze i bezpotrebno da panicite i da kinete zivci...Eve jas sum vtororotka i voopsto ne se plasam od nisto iako ne pominav bas naj sjajno pred poragajot..Poragajot mi pomina ODLICNO...Ne se plasete bezpotrebno...

I jas mislam deka nema potreba od pisuvanje tolku horor prikazni , sepak kako taka fala bogu srekno zavrsile.Ima ovde zeni sto doprva treba da ragjaat taka da za niv samo najpozitivno.

Jas preporacuvam za site sto treba doprva da ragjaat da ja procitaat ili preprocitaat porodilnata prikazna na Anuska.So sekoj napisan red dobivas tolku mnogu ljubov i smirenost , naprosto da posakas sekoja godina da ragjas :-)

Nema potreba od potresuvanje,zarem ima nesto poubavo od majcinstvo.Pa poroduvanjeto pominuva za nekolku dena.I jas imav horor prikazna ama ne ja pisuvam zosto nepotrebno da se prisetuvam,rastrevozuvam a i nepotrebno da rastrevozuvam tolku luge.Sekogas treba da se sekjavame na ubavite raboti a losite da gi frlime vo gubre zad nas.
Da doneses dete na svet e najprekrasnoto cuvstvo na svetot i nema apsolutno nikakva potreba od panicenje za toa dali ke se porodime spontano, so ili bez epidural , so carski ili ne znam kako. Da molime Boga se da izleze kako sto treba detalite pomalku ili povekje :-)

So lesno  na site sto ocekuvate bebence.

dushice -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 15:02:43)

zdravo mamicki se porodiv pred mesec ipol

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 15:03:03)

Mamicki fala vi mnogu za spodelenite komentari,mi olesna,svativ deka kaj sekoj e razlicno ama so ogled na toa sto veke mu e tesno vo stomaceto nema mnogu kade da odi...mada mnoguuu mi nedostiga intezivnoto klocanje i turbulencii vo stomak [sm=smiley36.gif] bitno po malku si go osekam deka si mrdka...
Dobro sto mi kazavte,jas ke ja preskoknam taa porodilna prikazna,ne mi dosla do oci,skoro site gi imam citano ama sega sigurno bi ja skoknala...kako mi se blizi vremeto panikata normalno e tuka,samo ne mi e jasno,moeto e karlicno i dali bi me cekale do bolki za da me porodat ili ke imam sansa i na dogovoreno (ako ne se svrti )
[sm=smiley13.gif],si vikam veke ako mora carski neka bide na dogovoreno barem bolkite da ne gi cekam...
uzivajte vo esenskiot den,malku e ladnicko ama kako i da e bolje e od 40 stepeni vo septemvri....
[sm=smiley27.gif]

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 15:28:06)

dushice neka e zivo i zdravo....

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 15:37:57)

cestitki dushice !!!
da e zivo i zdravo [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image]
pozz

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 17:03:17)

Iskreno, ne bi trebalo da se lutime na prikaznata na HRABRA...taa samo si go iznela svoeto iskustvo od poragjaj...a fala bogu site sme dovolno intelegentni da ne dozvolime bilo shto tolku negativno da vlijae na nas...ama sepak e ubavo da znaeme sto i kako se slucuva po nasive kliniki ( i drzavni i privatni - tuka ne delam) za da ne ispadne posle rabotava uf kamo da znaev..a baska tuka sme neli za da si spodelime iskustav i edna na druga da bideme poddrshka i pomos..a i da podelime po nekj sovet.
na nas e samo da se naoruzame so mnogu pozitivna energijai sila i samo da socuvstvivame so tugjata bolka

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 18:05:44)

Bezrezervno socustvuvam so toa sto i se slucilo i so losoto iskustvo,z naci site sme gi imale i horori i bajki toa ne ni se diskutira...rabotata e sto mozes da kazes javno na sajt kade sto iljadnici trudnici odat za da dobijat troska uteha, posto da ne se lazeme ne e bas lesno iskustvo iako nagradata sekako e neizmernata srekja, a sto e za na psiholog ili psihijatar ako se osekjas luta ili ti treba da se istreses nekade....i da hrabro e, ama ima granici za se a bogami i luge koi imaat profesii za takvi raboti...ne sakam da zvucam bescuvstvitelna, da ne pocnam jas ili bilo koj drug da kazuva site ke placeme do kraj na mesec, megjutoa se plasam i ova ne mi pomaga, a ova e sajt bas za tie raboti, za da go snema stravot i da te upati nekoj konstruktivno i pozitivno da go dozivees poragjajot i bremenosta i roditelstvoto.
CESTITKI DUSHICE ZA BEBUSOT DA E ZIV I ZDRAV I GOLEM DA RASTE!!!

Ljubovce -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (10.10.2011 23:03:24)

Dushice da e zivo i zdravo bebceto,golemo da raste :-)

Mrs.Tinka -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (11.10.2011 12:48:28)

dusice, cestito bebce, da e zdravo i zivo i golemo da raste!

Sto se odnesuva do iskustvoto na HRABRA, mozam da kazam deka mnogu mi e zal. A mislam deka ne e ubavo sto ja kritikuvaat zatoa sto ne treba da se zatvaraat ocite pred realnosta. Ima i takvi iskustva a i toj sto go doziveal toa nesto saka da go spodeli so nekogo.  Zatoa postojat ovie sajtovi. A toa sto nas ni odgovara da citame samo srekjni prikazni, ne znaci deka ne treba da si odbereme i da si citame samo toa sto ni odgovara. Da ne ja zabosotuvame i realnosta. Pozdrav do hrabra!

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (11.10.2011 13:21:34)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

dusice, cestito bebce, da e zdravo i zivo i golemo da raste!

Sto se odnesuva do iskustvoto na HRABRA, mozam da kazam deka mnogu mi e zal. A mislam deka ne e ubavo sto ja kritikuvaat zatoa sto ne treba da se zatvaraat ocite pred realnosta. Ima i takvi iskustva a i toj sto go doziveal toa nesto saka da go spodeli so nekogo.  Zatoa postojat ovie sajtovi. A toa sto nas ni odgovara da citame samo srekjni prikazni, ne znaci deka ne treba da si odbereme i da si citame samo toa sto ni odgovara. Da ne ja zabosotuvame i realnosta. Pozdrav do hrabra!

[sm=bravo.gif] tokmu taka

Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>