Natasa981 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (8.10.2011 13:35:10)
|
mamicki, ubavo vi napisa Andriance..Jas samo da nadopolnam, epiduralna anestezija na GAK n e d a v a a t za da vi ja ispolnat zelbata ete taka, ma kolku molele i kolele, tesko deka se dobiva. Jas dvapati na toa predavanjata gi slusav doktorite kako so skepsa govorat, vo smisol , demek da, vo red ama ako se najde prilika, togas ke vi ja dadat. I pazete sega ovoj moment, epiduralna se davala do max. 4-5 prsta otvorenost a posle veke bilo docna. A vie ako dojdete na GAK i ste 3 prsta otvoreni ili ke ve pratat doma, demek rano vi e, ili ke vi recat setaj niz bolnicata za da se dootvoris..A posle e stvarno kasno za epiduralna! Samite doktori se svesni za ova, veruvajte na predavanjava pa i posiroka okolina , znaci sekoja vtora zena prasuvase moze li da si dobijam epidural, site samo toa gi interesirase, ama doktorite bea ,kako da recam, ne me ubedija deka lesno davaat obezboluvanje.A toa deka ke vi pomognat debelite vrski, ne bi se potpirala bas na ova, eve vi slucaj so bratucedka mi, bese se dogovoreno, debela vrska kaj doktor i sl. i na kraj si istera sama se, zasto anestezilogot moral da spasuva zena so iten carski. Dobro , opravdano neli. Toa e situacijata so nasite bolnici, ne za privatnite, ne mislam na niv. Mene samo ovoj moment me odvraka da ne se poragam na klinika, drugo se mi se cinese ok. Ajde so lesno neka ni e na site, kako site, taka i nie :) Jas pa kolku se plasam, da ne vi spomnuvam.. :)
|
|
|
|