Yummy Mammy -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (4.10.2011 10:10:58)
|
Zdravo zenicki, eve i jas da ve pozdravam, malku mutno i pospano posto cela vecer ne spiev. I porano mi se slucuvase da imam nesonica ama posto rabotev se prisiluvav sebe si da spijam, a sega veke ne odam na rabota pa vcera si se opustiv i si rekov pa i ne moram da spijam ako bas ne mi se spie, cela vecer si citav kniga i super mi bese. Dodusa malku kiselini, malku grcevi, ama pominaa. Mila28, jas isto probav so se za kiselinite, i najmnogu mi pomaga jabolko poslednive nedeli, se sto prethodno mi deluvase, sega veke ne deluva. Za maticnite kletki, nie socuvavme za golemata kerka (kolku mi e cudno ova golemata, do vcera mese malecko nase, i se uste i se obrakame so malo ili malecka, a sega oddednas stana golema) a za ova vtorovo nekako se mislevme se mislevme i nisto ne smislivme. Najverojatno nema da cuvame, nekolku pricini imam vo glava, ne znam dali gresam, no se si vikam, ne daj boze da dojde vreme da ni trebaat, pa ima i vtora sansa (neli od mlecnite zabi isto se zema) a i kompatibilnosta e najgolema od bratce ili sestrice, pa moze da gi iskoristime tie od prvata kerka... A i ne sum cula nekoj da ima pozitivno iskustvo od nivnoto koristenje, i od bliska i od posiroka okolina bolestite sto gi imaat lugevo ne se lekuvaat so maticni kletki... A be ne daj boze da ti pritrebaat... Ne znam sto da kazam...
|
|
|
|