RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 9:56:45)

tnx procitav toa vo upatstvoto samo da uspeam ushte da ja zadrzam vo zeludnik,ama ke bide.

dushice -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 9:58:54)

mamicki jas vcera bev da kupam prsluk za doenje posto nemav do sega kupeno i otidov pravo vo lisca i tamu e epten eftin samo 1700 den a dolu vo trgovski vo prodavnicata za bebinja nova stoe do seherezada go kupiv za 500 den i od bebeto e firma
nemojte kako mene da se zaletate jas za malku ke go kupev posto ne sakav mnogu da setam ama sreka se simnav dolu vo gtc i sreka poubav i poevtin si najdov

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 11:14:38)

Jas denes ke odam vo bunjakovec da se podnovam - ide zima :)  Ima eden butik za trudnici,ima popust na rasprodazba im e se,ke go zatvaraat..Tamu gledav isto prsluci za 800 denari mislam deka bea ili poevtno :( Ne se sekavam..denes bas ke odam pa ke vi pisam dali im ostanalo nesto :)

ana bebe -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 11:29:50)

a na zeleno pazarce prslucinjata za doenje se 180- 200 denari [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image] i toa ubav mek pamuk! [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 11:33:27)

aaaa ete vidis..>Jas so prvata bremenost go  prativ mm da mi kupi  ( poim nemam kade go prativ ) da mi go kupi najgolemiot - hahahhaha,mi kupi ,bese mnogu skap 1800 den a za nisto ne go biva..Sega ke si kupam nov :)

Annet -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 11:33:56)

vas vi se isplaka poveke da dojdete do veles da se proset_ate ,kaj nas ja gi kupiv za 15o denari,eve gi nosam za sekade iako ne dojam ama mnogu se udobni,sto ima vrska koja firma e

ke imas za da menuvas sekoj den;-)))))))) stavrno se ubavi peri-nosi

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 11:43:52)

Kako vi se bebinjata be trudnici ? [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Jas sum 28 ma nedela i veke pocnuvam da se osekam onaka tesko,cesto se zamoruvam,tesko disam..Kiselinite gi reguliram so jabolka..I mnogu tesko stanuvam t.e se ispravam za da stanam..Koga se ispravam stomakot mi se pravi kako jajce,go osekam celo bebe i zatoa mnogu smesno stanuvam - stranicno [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Znam deka e rano ama alistata od prvoto bebe od kerkami,gi isprav ( inaku vo dekemvri ne ke mozam da gi isusam)
Mislam deka mozam se da sredam a ustvari samo sto ke pocnam - se zadisuvam i seotkazuvam..To prva treba da se kreci doma-kako ke sreduvam poima nemam.... 

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 11:47:48)

jaooo a jas lupam po 1000 den za prsluce trudnicko auuuuuu,a tie kakvi se osven sto se pamucni imaat li metalni zici odozdola ic ne sakam takvi.
Denes i jas ke odam na shoping prvo da vidime neshto za bebeto si imam umisleno obleka za iznesuvanje od bolnica za bebe (koga bevme kumovi na bebushot mu zemavme kompletce belo plishanko mekano emten ubav materijal so srebren konec vezeno na nego-shihoznicki,so bluzice,kapce i kondurcinja,a be kako angelce beshe) ,dodusha do sega beshe rano vajda donele esenska obleka za bebinja i posle idam vo edna prodavnicka kaj mene ima mng eftinki raboti a moze da se najde neshto i za trudnici...ic ama ic ne sakam da kupuvam od prodavnici za trudnici...no ke mora da se zeme ili nekoi pantaloni ili farmerki.

ana bebe -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 11:55:15)

ИЗВОРНА ПОРАКА: @Mila@

jaooo a jas lupam po 1000 den za prsluce trudnicko auuuuuu,a tie kakvi se osven sto se pamucni imaat li metalni zici odozdola ic ne sakam takvi.

nemaat zica, perfektni se, ke gi vidis.
preubav mek pamuk...

Annet -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 12:03:42)

tocno taka,mnogu se udobni bez zici i pamucni,meki epten
ИЗВОРНА ПОРАКА: ana bebe

nemaat zica, perfektni se, ke gi vidis.
preubav mek pamuk...

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 12:07:37)

na pazarce ima prslicinja onie sto se trudnickite i prslucinja za doenje??? Dr intersno trudnicko sto moze da se najde kikiki

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 13:04:36)

jas sega si kupiv prsluce za doenje od sara fashion na NBB e, pamucno belo, nema zica, nema nishto, prijatno deluva, no daleku e od perfektno haha, pa zarem ima preubavi prsluci za doenje ??? nikakoooo, volkavi gradi vo nishto perfekno ne gi sobira [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image], duri neznam i ova dali kje mi bide tocno, posle doma kje go probam, ako ne go menjam utre, ova e 100 a ima i 105 lol :))))

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 13:05:17)

a i cena ne vi kazav, eftino e , samo 360 denari :)

Luci -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 13:22:34)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vesnab

a i cena ne vi kazav, eftino e , samo 360 denari :)

И на зелено пазарче има уште поефтини, памучни, за само 180 денари

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 14:31:24)

mila i jas izvesno vreme gi pijam tothemata i gi pijam na gladno obavezno vo pola casa voda! posle toa vrtam dva kruga okolu soba da izzdrigam i vednas posle toa jadam jabolko i nemam nikakov problem!! odma se vrzuva toa so jabolkoto i nemam gajle!! e sega na mnogu luge im pravi zapek da si znaes!! inace da mnogu se efikasni mene za dva dena mi dadoa rezultat!!

NEMOJ, ako ti e oki ne eksperimentiraj dali se mng koncentrat ili mi dojde mng blago nemam poima sto beshe ama definitivno vecer ke probam posle jadenje i poveke razredeni vo voda i ne se odednash da ispijam tuku goltka po goltka, pa ke vidam kako ke reagira zeludnicevo moe.

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 14:37:30)

lele mene ic ne mi porasnaa gradite [sm=smiley13.gif] samo mi se nateznati i visnati be nemozam da se gledam!! a imaat toa pocetnoto mleko, ama me cudi ic ama ic ne mi se porasnati, jas istite prsluci uste si gi nosam, kojznae i posle poragaj dali ke mi porasnat [sm=zmeden.gif] inace jas sum uste doma sin mi uste nema aber da izlaga a utre ni e termin!! epten se privrzal za mene izgleda hahaha

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 14:40:22)

sani 13 pretpostavuvam odish sekoj den na ctg ...sto vikaa toa koga ke bide... bolki bilo sto neobicno cuvstvuvash ???

Anonimen -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 14:49:04)

Nemoj da se sekiras....ako ne sakas da ti visnat nosi gradnik postojano...Seka koga ke ti nadojde mleko ke ti potporasnat a moze i da ti ispukaat ( strii da ti se pojavat) Jas kakvi gradi imav da znaes ( toples se soncav so merak ) arno ama koga porasnaa,koga pocnaa da pukaat,pa posle od mrza da ne pravam stavi vadi ni gradnik ne nosev i od tezina i visnaa i sega samo plasticna operacija me vadi...Sega vtorava bremenost nosam gradnik celo vreme,a ke nosam i koga ke dojam - ama kasno e veke..takada ne zali mnogu sto ne ti porasnale mnogu...Majkami tri deca doela pa ima gradi kako tinejdzerka :) eee koga mi vikase: nosi gradnik,jas mrzla a sega mi e sram mm da me dopre ...

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 15:35:28)

mila ne odam sekoj den na ctg bev minatata nedela i utre ke odam, pa posle neznam sto ke mi kazat! nikakvo cuvstvo nemam niti bolku niti nisto, bebule se pretka si se mesti ama nikako da izleze!!
Anonimen da vo pravo si ne nosam prsluk po doma a vidis treba!! uste odma si staviv sega hahahah fala na sovetot ama moze veke mi e kasno i mene a??[sm=zmeden.gif]

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 15:37:55)

dali nekoj beshe vcera na casovite na klinika, jas sum vo grupata vo cetvrtok - planiram da odma.

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 15:46:28)

ne se slagam jas so ova za prsluk po doma, ne vikam ne, neznam moze odposle visnuvaat gradite, nemozam da znam koga ushte nemam rodeno [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ama toa si go pravi i samoto doenje ne prslukot, jas na primer i opshto golemi gradi imam a sega mi se za 2 broja na korpa pogolemi, samo od lisca naogam so korpa D ama voopshto ne mi se visnati ( brem sega za sega ) se nadevam taka kje ostanat, ako ne isti, barem priblizno [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i strii nemam pupu, nedaj boze da mi iskocat, no se mackam postojano so pavloviceva so AD kapki ili puter za telo....... se e do covekot, mislam deka prslukot ne e merilo

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 16:11:13)

sani 13 izgleda sinceto saka vo oktomvri da ti dojde [sm=smiley1.gif]

sani 13 -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 16:30:43)

ama on pa veke mal e da postavuva vakvi uslovi i cuda nega izlaga veke kako tatko mu e se do posleden moment da se cekalo hahahaah!!!
Vesnic mene nikogas ne mi bile visnati a i jas uste ne dojam i se mackam so pavloviceva so ad kapki isto taka i nemav strii (do pred dva dena koga mi se pojavi edna zmija na pola stomak) ama eve sega nekako mi se opustija nadole a ne mi porasnaa! i ima nekoja logika gravitacijata da im deluva sega koga se poteski a i poveke sum doma sega porano ne se pribirav! a da i postojano mi se topli odozdola jas se zezam se vari mlekoto [sm=jezicek.gif]

vesnab -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 18:00:24)

:))) sigurno se vari :))) [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley27.gif[/image]

Fiao -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 20:57:02)

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

Zdravo na site! Eve me mene posle dolgo vreme da pisam. Najprvo cestitki na taze porodenite mamicki, da im se zivi i zdravi bebufkite. Nie inaku sme utre na pregled posle cel mesec i iskreno veke ne mozam da docekam da vidam sto ima novo tamu vnatre [sm=smiley1.gif] . So renoviranjevo sme pri kraj i iskreno receno edvaj cekam, se nadevam deka za 2 nedeli ke zavrsime i posle doagja ubaviot del - priprema na sobata i alistencata za bebufkata [sm=smiley1.gif] . Gledam sekoj ovde e so nekoj vo par za poragjanje, pa eve jas da si kazam deka vcera vlegov vo 29ta nedela, pa ako imam nekoja partnerka neka se javi, moze ke se pogodime zaedno [sm=smiley36.gif] .
KAko sto posledno razbrav novata klinika najverojatno nema da i proraboti porodilnoto do dekemvri, pa kolku sto mozam da vidam od vasite muabeti apartmanite i vo starata ne bile losi. Najverojatno ke se resam za tamu, se nadevam deka nema da naletam na prepolnovanje i nemanje sloboden apatman, iako gledajki kolku trudnici gledam po ulicive, pocna strav da me fakja dali ke ima mesto za poragjaj [sm=jezicek.gif] plodna godina!
Kako i da e neka ni e so lesno na site, pa ostanuva da se nadevame deka se ke bide vo red.

Jupiiiii [sm=bravo.gif], super miana sega ke si se tesime do posleden den [sm=smiley1.gif]. Inaku vo vrska so muabetot za zelezoto, iskreno jas eden period gi koristev tothemata ama ne samo sto ne mi se pokaci hemoglobinot tuku i mi se namali. posle toa pocnav i so feroglobinot, od toa imav strasni tegobi, ne mozev da disam od bolki vo zeludnik i iskreno sega ne pijam nisto osven priroden sok od borovinki pomesano so ceden limon i bas deneska bev na kontrola hemoglobinot mi e za nijansa podobren, duri i doktorkata se cudese vo 7mi mesec kako uspeav da go kacam, koga bebeto crpi najveke. pijam sekoj den po edna casa golema i gledam za rucek da jadam po edno rendano cveklo so limon i maslinovo maslo.
a za muabetot za prslucite ja se repnav 2500 za 2 prsluci onakvi skroz pamucni za doenje od mothercare, ali sala na strana so niv duri i spijam i samo tie 2 gi menjam eve skoro cela bremenost, moram da priznaam prslucite se koska.
inaku jas sum sl. nedela 30ta i ke odam da go napravam posledniot skrining vo drzavna. edvaj cekam poso bebufkata ja neam videno cel mesec [sm=duda.gif].

Fiao,eve jas ke te druzam tebe...Jas sum 28 ma nedela + 2 dena..termin mi e na 19 ti dekemvri takada moze ke se pogodime zaedno..jas ke se poragam vo GAK i ke odam vo apartman ....[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Страница: <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>