Fiao -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (28.9.2011 20:57:02)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao Zdravo na site! Eve me mene posle dolgo vreme da pisam. Najprvo cestitki na taze porodenite mamicki, da im se zivi i zdravi bebufkite. Nie inaku sme utre na pregled posle cel mesec i iskreno veke ne mozam da docekam da vidam sto ima novo tamu vnatre [sm=smiley1.gif] . So renoviranjevo sme pri kraj i iskreno receno edvaj cekam, se nadevam deka za 2 nedeli ke zavrsime i posle doagja ubaviot del - priprema na sobata i alistencata za bebufkata [sm=smiley1.gif] . Gledam sekoj ovde e so nekoj vo par za poragjanje, pa eve jas da si kazam deka vcera vlegov vo 29ta nedela, pa ako imam nekoja partnerka neka se javi, moze ke se pogodime zaedno [sm=smiley36.gif] . KAko sto posledno razbrav novata klinika najverojatno nema da i proraboti porodilnoto do dekemvri, pa kolku sto mozam da vidam od vasite muabeti apartmanite i vo starata ne bile losi. Najverojatno ke se resam za tamu, se nadevam deka nema da naletam na prepolnovanje i nemanje sloboden apatman, iako gledajki kolku trudnici gledam po ulicive, pocna strav da me fakja dali ke ima mesto za poragjaj [sm=jezicek.gif] plodna godina! Kako i da e neka ni e so lesno na site, pa ostanuva da se nadevame deka se ke bide vo red. Jupiiiii [sm=bravo.gif], super miana sega ke si se tesime do posleden den [sm=smiley1.gif]. Inaku vo vrska so muabetot za zelezoto, iskreno jas eden period gi koristev tothemata ama ne samo sto ne mi se pokaci hemoglobinot tuku i mi se namali. posle toa pocnav i so feroglobinot, od toa imav strasni tegobi, ne mozev da disam od bolki vo zeludnik i iskreno sega ne pijam nisto osven priroden sok od borovinki pomesano so ceden limon i bas deneska bev na kontrola hemoglobinot mi e za nijansa podobren, duri i doktorkata se cudese vo 7mi mesec kako uspeav da go kacam, koga bebeto crpi najveke. pijam sekoj den po edna casa golema i gledam za rucek da jadam po edno rendano cveklo so limon i maslinovo maslo. a za muabetot za prslucite ja se repnav 2500 za 2 prsluci onakvi skroz pamucni za doenje od mothercare, ali sala na strana so niv duri i spijam i samo tie 2 gi menjam eve skoro cela bremenost, moram da priznaam prslucite se koska. inaku jas sum sl. nedela 30ta i ke odam da go napravam posledniot skrining vo drzavna. edvaj cekam poso bebufkata ja neam videno cel mesec [sm=duda.gif]. Fiao,eve jas ke te druzam tebe...Jas sum 28 ma nedela + 2 dena..termin mi e na 19 ti dekemvri takada moze ke se pogodime zaedno..jas ke se poragam vo GAK i ke odam vo apartman ....[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|