RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 8:05:08)

Добро утро на сите и убав ден.SkCura 77 јас имав ужасни главоболки првите 3 месеци,со повраќање кои траеа по 3 дена и ми викаа да пијам само бедоксин. Незнам што да ти кажам,најубаво прашај си го докторот.
Лелле ако се преселите на други форуми сите што сте при крај со терминиве кој ќе остане тука, јас гледам дека најголем дел сте више при крај со бременоста. Ајде пријавувајте се нови трудници во трето тромесечје.
Hera и Blond со лесно на ctg и чекаме убави резултати [sm=smiley31.gif]

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 8:11:22)

Сум пишала hera место heba. Извини [sm=smiley9.gif]

SkCura77 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 8:20:34)

Kikitina, fala za sovetot za analginot i so lesno neka ti e, daj Boze sve da ti bide najdobro i da se gusnes so bepceto! [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  A inaku 8 meseci nemav nikakvi problemi, se cudev citajki sto sve trpite, ama  od 33 GN naglo pocnaa i glavobolki i zabobolki i stomacni bolki i losenje i otoci i nespienje i strii i sto sve ne, sto e rabotava za vakva nagla promena, ne znam...

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 9:02:21)

ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

Kikitina, fala za sovetot za analginot i so lesno neka ti e, daj Boze sve da ti bide najdobro i da se gusnes so bepceto! [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]   A inaku 8 meseci nemav nikakvi problemi, se cudev citajki sto sve trpite, ama  od 33 GN naglo pocnaa i glavobolki i zabobolki i stomacni bolki i losenje i otoci i nespienje i strii i sto sve ne, sto e rabotava za vakva nagla promena, ne znam...

tochno taka po 32 nedela site raboti se smenija  i bolki i malaksanost se mi se otezna otekov pocnav da se chesham  prestanav da spijam trpenie nula ama ajde kje preziveeme.
inaku analgin smee jas imav teshka migrena pred dva meseci i zzavrshiv vo bolnica pa primiv inekcija analgin i doktorot mi reche ako me zabole glava odma analgin da se napijam deka ne shteti voopshto  a prvite tri meseci nishto ne se pie tochno ama poslednoto tromesechie smee, ma da mozda trreba i na zabar da otidesh da ne ti se naprai pogolema belje.
sakam da ve prasham dali na nekoja i se spushtil stomakot??? trebalo edna raka pod gradi da ima luffta...mojov e do zabi

blond -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 9:36:53)

Ајде, ми изгледа дека Лидина ќе го фати редот. Денес она, утре јас, во среда Хеба, може така? [sm=jezicek.gif]
И јас секогаш се будам во 4-5 за мочкање, ама ќе мочкам, ке се разладам со ладна вода и правец пак на спиење. Гајле немам. Ама потоа во 8-9 се будам (дали дека мм тогаш оди на работа па ми тропа многу и затоа станувам не знам).

А синоќа си легнав со пуштена клима. Мераци. Се буди мм во раните утрински часови и кога почна да пцуе по мене зошто не сум ја изгасила климата, било ладно, а јас кутра се препотувам [sm=smiley36.gif]

За главоболки, забоболки, полошо е да трпите отколку да се напиете аналгин. Имав и претходно пишано и пак ќе пишам, јас во 6-7 месец вадев умник и тоа со анестезија. Ама претходно и со гинекологот разговарав (барав дозвола).

Хеба, мојот е спуштен надолу. Ама ти што се секираш, секако ќе си со царски рез.

Ајде чекаме од тебе новости од ЦТГ, јас ќе одам подоцна, околу 1.

cece333 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 10:16:49)

Здраво,ве читам подолго време ама еве денес решив да се консултирам со вас.
Вчера влегов во 40 та  недела а бепчето нема абер за излегување (иако по сите предпоставки на докторите дека ќе биде многу порано-демек било понапредно за една недела) малиот си узива внатре,но сега имам друг проблем во саботата бев задржана на болница бидејќи притисокот ми беше висок т.е беа зближани,имав вртоглавица,матен поглед,неповрзан говор и сл,ми дадоа терапија со диазепам ,преспав таму и ме пуштија дома.
Денес на работа е мојот избран доктор незнам дали да инсистирам на провокација и се да се заврши порано или да чекам уште некој ден па се да оди природно.
Поздрав и однапред Ви благодарам.

Carelija -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 11:03:37)

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Ајде, ми изгледа дека Лидина ќе го фати редот. Денес она, утре јас, во среда Хеба, може така? [sm=jezicek.gif]

Pa redno e nekoja da povlece noga [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ajde moze pak nedelava site ke si se olesnite pa ne ke mozeme da prestasame za mekici [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Kako i da e zenski vi posakuvam mnoguuu sreka i so lesno da minete. Jas od deneska ostanuvam home alone i se mislam dali da se selam kaj majkami.
pozdravce na site i ubav den.

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 12:05:33)

ИЗВОРНА ПОРАКА: cece333

т.е беа зближани,имав вртоглавица,матен поглед,неповрзан говор и сл,ми дадоа терапија со диазепам ,преспав таму и ме пуштија дома.
Денес на работа е мојот избран доктор незнам дали да инсистирам на провокација и се да се заврши порано или да чекам уште некој ден па се да оди природно.
Поздрав и однапред Ви благодарам.

ovie simptomi i jas giimav amaposlenastapi migrenata i plus povrakjanje jako.....mn se isplashiv nemozev zbor so zbor da vrzam damu kazam na dr sho mi e....
idi napni gi malce doktorine ako ti e napredno bebeto i si pominala termin sho kje go varish u stomak neka pomognat malce ajde ima metodi ....ili stariot lek...zemete tamu so mazot malku da go dopraite :))) za da se ubrza rabotava.

carelija bash mi e zal shto ostanuvash sama jas sum ko flaster za mm sho da praam najbolji drugar mi e i koga odi na pat crkam od maka nikoj ne mi e zamena, ama eve nie kolku mozeme kje ti praime drushtvo, koj do koga moze :)))

ctg -to pomina ok ja ne nirabiram on mn ne mini raskazuva me gledashe na eho i vika se e spremno ja mu vikam sozreano li e on mi vika eee zrelo zreloooo ...bostan :)))mi reche ne mi se veruva deka doturka do tuka ...a celo vreme mi vikashe eehee ti  nemash gajle super si sho da prai chovekot prepozitiven e znae da prenese pozitivna energija se nadevam se kje pomine dobro u sreda pochnaa koskive da mi se tresat sakam da chujam kako rika pa posle sho saka neka mi piraat :)))

heba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 12:07:15)

i da utinjam bukvi so prstive debeli otecheni izvinete ako ne se razbira bash tekstot

dushice -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 12:11:26)

ajde ajde vie vsitno broite a sto da kazam jas na 18 avgust mi e termin site okolu mene navivaat da se rodi na 2 da se vika ilina heba blond neka vi pomine se vo najubav red  i so lesno. nego da prasam dali nekoja od vas ima hipertireodizam i kako i sovetuvale da se poraga i dali vi se slucilo pri lezenje racete i nozete sami da vi potskoknat mene sega mi se sluci taka poima nemam zosto ako znaete pisete

blond -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 12:21:53)

Хеба душо, прекрасен ден е среда а и убава дата. Ајде само со лесно нека е. Туку Лидина ни ја немааааааааааа... [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ајде и јас сега заминувам да се спремам за ЦТГ, имам некои тапи болки во левиот и десниот долен дел.

Инаку ние преку една вечер го допрајуваме [sm=duda.gif] ама никако да го доправиме [sm=jezicek.gif]

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 12:40:31)

lidina дежурала до сабајле и сега може спие а? Или има нешто убаво. А каде е sunshine24, ја нема десетина дена или нешто сум утнала не сум прочитала дека има новитети?
Ајде Blond со убаво и одма да ни пишеш.[sm=smiley31.gif]

libra.n -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 13:26:36)

ИЗВОРНА ПОРАКА: dushice

dali vi se slucilo pri lezenje racete i nozete sami da vi potskoknat mene sega mi se sluci taka poima nemam zosto ako znaete pisete

Dushice, mene mi potskoknuvaat sekoja vecer nozete sami i cuvstvuvam nekoj nemir, kako da mi pominuva struja vo niv. Mislam deka e normalno, a mene i pred da ostanam bremena mi se slucuvase toa posle naporen den. Pozdrav do site [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mamicka77 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 13:42:42)

Органџиски веќе не е матичен доктор. Само на приватни прегледи кај него. До душа повеќе се ориентира кон ин-витро. За пораѓање не сум слушнала да врши во ординацијата.
А за штипската болница можам да дадам само пофални зборови. Нема многу гужва на гинекологија, хигиена добра (може и подобра нормално), а за персоналот т.е сестрите само едно големо [sm=bravo.gif]
Штета што не можам јас таму да се породувам [sm=smiley13.gif]

А што се однесува до упатите, јас си имам земено упат веќе од мојот матичен и горе десно ќоше го пишува градот за кој што важи упатот.

А јас вас да ве прашам, зошто во болницата на секое одење на ЦТГ ми бараат нов упат? Не може некако со еден ист да се "шлепам" [sm=zmeden.gif] ???

jas se uste ne sum stignala do ctg  bidejki sum 30 nedela ama mojata kuma odese vo stip na maticen i se tamu poragase i tamu gi vrsese site ctg mislam deka ne e sekoj pat nosela upot plate si 30 den e edno ctg i upot ne treba kako sto sme pravele muabet taa se porodi pred 5 meseci

mamicka77 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 13:52:34)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

E da i da prasam, znaes li sto treba da nosam vo bolnica, maticen da go prasam ili treba vo bolnica da se raspitam?
Jas mozebi malce rano, ama takva sum si, sakam se da znam unapred, da se organiziram [sm=smiley36.gif]

Ај ќе се распрашам (имам доста пријателки на штипска гинекологија) па ќе те известам.

pribor za licna higena za tebe i pidzami si nosese mojata kuma bidejki ne sakase vo nivna za bebeto pampers vlazni maramici i pavliceva mast toa e sto mi kaza mojata kuma sto nosela i normalno castovki na doktorite

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 14:35:24)

Денес бев за крвна слика и урина. Леукоцитите граница е до 11 а мене ми се 12, и за мокрачата нешто пишува слуз во урина-ретко присутен. Знае некој што значи ова, се испоуплашив[sm=smiley13.gif]

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 14:44:06)

Ohooo ja nema Lidina od sabajle [sm=smiley1.gif]Se nadevam deka [sm=duda.gif]resil da izleguva.
Heba jas i ti mozesme se zatekle na ctg vo Sistina,Jas vo 10 bev tamu, ti?Kaj mene e ok ctg to mada pokaza 3 slabi kontrakcii.Vo sreda vecer pak .Mi se smaci od patuvanje preku 1 den do Sk. [sm=smiley13.gif]
Blond javuvaj kako e ctg to.Stiskam palci da ima kontrakcii[sm=smiley2.gif]

ИЗВОРНА ПОРАКА: hoho

Денес бев за крвна слика и урина. Леукоцитите граница е до 11 а мене ми се 12, и за мокрачата нешто пишува слуз во урина-ретко присутен. Знае некој што значи ова, се испоуплашив[sm=smiley13.gif]

Leukocitite vo bremenost se kacuvaat kaj mene odea i do 14,5.Koga mu kazav na dr. vo Sistina ne me ni doslusa kolku se samo mi rece leukociti vo bremenost ne se ispituvaat.Istoto ova mi go ima kazano i tetka mi ( penzioniran laborant) porano Le i Se kaj trudnici ne se ispituvale, a sega posto e kompjuterski se isfrlaat rezultati i za Le. Za slus zo urina ne sum slusnala.Kaj mene pisuvase nekolku pati plosnat epitel.Mislam deka ne e nisto no ke ti kaze dr,

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 14:51:10)

Фала Bombica, а ова за урината незнам, мора да почекам до утре и така сум на редовна контрола. Иначе и јас бев во Систина во 10 ама за крв, рано ми е за ctg. Ајде стискам палци за сите да си поминете најлесно што може.[sm=smiley31.gif]

blond -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 15:13:36)

Јас еве да се пофалам. Ништо не бидна со ЦТГ после ќе одам пак. Имаше мноооооогу гужва (4 жени за киретажа или како и да се вика, итен царски), нема сестри слободни да ме уклучат на апаратот, па докторот ми рече да отидам после 3, ама што си е сигурно ќе отидам во 5 [sm=smiley36.gif]

И шетав низ град, барав од оние чергите за гарнитура. Ама да пукнам бе што сум запнала со тоа црвено, ко за беља никаде нема на црвено, само бордо [sm=jezicek.gif] ми нудеа вакви, такви, онакви, ама не и не, сакам црвени и точка. [sm=jezicek.gif]

Хеба, ти љубоморам, во среда ќе се гушнете со [sm=duda.gif] а јас [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

libra.n -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 15:19:36)

Zenski, pravev mikrobioloski brisevi i urinokultura koja sto bese negativna a na brisevite se pojavi ureoplazma. Seriozno li e, ste imale vakvo iskustvo? i za kolku vreme se lekuva, jas vlaguvam vo 37-ma nedela.

blond -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 15:23:34)

ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Zenski, pravev mikrobioloski brisevi i urinokultura koja sto bese negativna a na brisevite se pojavi ureoplazma. Seriozno li e, ste imale vakvo iskustvo? i za kolku vreme se lekuva, jas vlaguvam vo 37-ma nedela.

Освен што може да предизвика предвреме пораѓај (кај тебе нема потреба за паника оти влегуваш во 37 недела) не знам што друго може да штети. Сепак разговор со гинеколог и да се договорите, ако има можни сериозни последици тогаш ќе одите со царски, зошто не ми се верува за кратко време да ја излечиш.
Како и да е не се нервирај, само опуштено

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 15:30:11)

Leee Blond djabe se izaka po zestinive[sm=smiley13.gif] A za cergi baram i jas portogalovi ili zeleni ama nikade nema[sm=jezicek.gif]Ke moram pod hitno da kupam kakvi ke najdam oti garniturava mrsnik mi se pravi , mnogu svetlo krem e.
Aaaa ne se pofaliv[sm=smiley36.gif].Denes posle Sistina otidov vo GTC i od Magnolija mu kupiv na bebusov moj 2 kompletcinja za od bolnica ednoto na kratki dsrugoto na dolgi pa ke vidime so koe ke go zimame zavisi od vremeto.
Libra jas kolku sto znam ureoplazmata predizvikuva spontan ili predvremen poragaj, a ti si veke vlezena vo 9 ti taka da nema mesto za panika.A za lecenje moja prijatelka ja izleci so 1 doza vibramicin no ne vo bremenost.

blond -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 15:37:34)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

Leee Blond djabe se izaka po zestinive[sm=smiley13.gif] A za cergi baram i jas portogalovi ili zeleni ama nikade nema[sm=jezicek.gif]

Ихааа, има овде портокалови исти ко форумов што ни е сега. Дојди на гости и право ќе си ги купиш [sm=jezicek.gif][sm=smiley1.gif]

А алиштенцата со здравје да си ги носи [sm=duda.gif]

dushice -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 15:41:27)

prasanje do tie sto vodat bremenost vo sistina na sekoe li odenje vi baraa krv i mokraca ili samo poslednite meseci

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (20.6.2011 15:42:17)

Lele da ne bese volku zesko ke dojdev da kupam em kafe ke pievme[sm=smiley36.gif]Aj zdravje naesen.A kolu pari se?

Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>