|
Bebence te cekame -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (29.9.2010 16:05:45)
|
*Baby* od Dr.Kocoski sum zadovolna, samo e prezafaten. Vo vtornik ke go najdes od 8:30 do 11 na Rizicna bremenost, a drugi denovi ne znam kako raboti. Jas vo petok sum na kontrola, togas e dezuren, a posto detalno mi ispituva se, dobri 2-3 saati pominuvam na klinika. Ama dobro e sto se grizi i sto mi posvetuva vnimanie. Malku me zagrizi koga mi rece "dojdi vo petok, pa ke vidime dali ke te zadrzime". Inaku, minatiov petok mi gi prepisa Clexan-ot, pa sega treba da vidime dali malku mi se razretcila krvta. A Metildopa pijam 2 i pol nedeli, ama tesko mozam da go reguliram pritisokot. Cudna rabota, do 7 mesec pritisokot mi bese 120 so 80, kako vlegov vo 8-mi, presrekna sum koga maliot mi e 90. Eve snosti, 156 so 104, pa se voznemiriv i pocnav da placam. Sirot moj maz, me tesi, sto da mi pravi. A jas epten nasekirana da ne mu bide nesto na bebceto. A tebe *Baby* kolku ti e pritisokot? Kako go reguliras? [sm=sloncek.gif]
|
|
|
|