|
temjana -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (16.2.2012 9:06:16)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: zagrizena26 Zdravo na site Eve me mene konecno vo ovaa grupa posle dolgi 4 god konecno bhcg pokaza bremenost.Ostanav bremena po pat na insiminacija i po moi pretpostavi od denta na posledniot ciklus sum 4 nedela i 2 dena dr nedela sum na doktor za da vidime sto ke kaze.Sakam da prasam dali imate nekakvi simptomi.Mene samo povremeno mi se gadi, apetitot mi e namalen, i gradite t.e grepkite mi bea epten custvitelni ama denes nekako poslabo me bolat pa toa malku me zagrizuva.A i sekretot mi e malku zgolemen,dali e normalno toa za ovaa nedela sto sum???????Aj ve molam pisete mi........Pozdrav i site uzivajte vo bremenosta neka ve topli meseto vo ovie ladni denovi......guski za site Миличка ич да не се грижиш за симптомите, кај сите се различни и сите различно реагираме на бременоста. Кај мене беа речиси исти како и твоите, за брадавиците ќе имаш денови кога воопшто нема да ги чувствуваш во смисол се ќе си биде како и пред да забремениш но ќе имаш и денови кога ужасно ќе те болат вклучувајќи ги и градите. Апетитот исто ми беше и сеуште ми е на граница, има денови кога можам и цел вол да изедам а има денови освен кисело млеко и краставица и тоа на сила да неможам ништо да јадам друго. За среќа јас сум една од ретките среќмици кои со мачнини немаат проблеми, неколку пати ми се слоши и тоа навечер инаку се си е барем за сега супер. Е со секретот мака си мачам од самиот почеток[sm=smiley13.gif] и тоа колку што ми е познато ќе си биде така речиси до крај. Јас мака си мачам со затнатиот нос, знам дека било нормално ама ова моево е 24 часа константно, мислам дека ќе полудам особено што освен капки на база на морска сол ништо друго несмеам да користам , а тие врска немаат[sm=smiley13.gif] Спијам во полуседечка позиција и дишам како Darth Vader [sm=smiley36.gif] ужасна сумм. Сакам да ти кажам дека и тоа може да ти се случи да не се паничиш и да уживаш сега колку што можеш повеќе[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
|
|
|
|