cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела

clock-img

01.05.2011, 18:03

clock-img

bombica

pencil-img

917

Denes site na izlet jas na kontrolauser posted image Bebusot e super, denes na polni 30 ned. tezok e 1580 gr, Dr pokusavase da mu go slika liceto no ne uspea so dvete raci se krieseuser posted image Inaku mi rece da gi prekinam ginipralot. iako jas osekam kontrakcii.Spored nego poveke stetat nego sto pomagaatuser posted image Radi preventiva da ne nedaj boze dojde do predvremen poragaj mi pustija inekcija flosteron za zreenje na belite drobovuser posted image i.Mazot mi malku raegirase za inekciive ama dr rece deka nemozat da stetat mozat samo da pomognat.

clock-img

01.05.2011, 22:57

clock-img

heba

pencil-img

492

i jas ja primiv inekcijata  ne se sekiraj sega rechisi na site ja stavaat preventivno  t.e se primaat dva pati ednash na 28 i ednash na 32 mislam deka nedela ne se sekiraj kako za site taka i za nas.
mene denes mislam deka do vrat mi se kachi detevo i site udari vistinski mnoogu me bolea se premesti za moment na desna strana i izglea nemashe mn mesto pa si se vrati na leva ama toa boleshe mnogu/ ajde ushte nekoja nedela pa kje olabavime malce

clock-img

01.05.2011, 23:33

clock-img

bombica

pencil-img

917

E aman be sto im e na doktorive kako po sema nekoja si teraat.Kako be taka davaat kortikosteroidi bez nekoja indikacija?Aj kaj mene slucajot e drug, veke imav edno predvremeno poroduvanje plus sega od 20 ned kontrakcii, pa da recam preventiva.Ama pa za sto tebe Heba ti gi dale?Citam pisuvas vo 28 i 32 nedela.Mene denes mi pustija 14mg i utre ke pustam pak, za poveke nema sansi da dozvolam pa sto saka neka bide.

clock-img

02.05.2011, 08:26

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

Bobica ginepralot ne mju steti na plodot slobodno pij go moja drugaraka go piese do 36 nedela edinstven problem e sto posle mozebi ne ke mozes da se otvoris za priroden poragaj
Nemoj da go prekinuvas naednas inepralot moze da ti se javi ili krvaranje ili nedaj boze predvremen poragaj.
Kolkava doza primas ginepral

Биди тоа што си

clock-img

02.05.2011, 09:36

clock-img

heba

pencil-img

492

bombica mene togash mi ja daoda bidejki mn mi se sloshi se izgubiv pishuvav prethodno migrena so aura ama dodeka da mi se dade dijagnozata shto mi e mi dadoa vitaminska inekcija nekoja infuzija i inekcijata za zreenje na plodot da ne treba sluchajno da go vadat poranobidejki znacite bea isti kako i za mozochen udar pa izvadiv od pamet se okolu mene nedaj boze pak da sepovtori, inaku site shto imale spontan ili predvremeno ili kakov i da e slichen problem idat po nekoja si shema ama ajde samo neka ni se zivii i zdravi decava .
sakam da ve prasham neshto okolu datumot kraen za poragjaj jas na pr sum so ivf i tocno se znae koga sum zabremenila i koja nedela e deteto ama na poslednive dva pregleda se mi go pomestuvaat krajniot datum mi beshe na 29 juni pa na minatiot pregled vo 29 nedela mi rekoa 18 juni a sega mi rekoa 13 juni e sega spored goleminata li ili ich da ne se nadevam dzabe, da si cekam kraj na juni :))) posle 1 juni sekoj den kje muzboram da izleze hihihi epten so netrpenie ja cekame  :))

clock-img

02.05.2011, 11:25

clock-img

prettygirl

pencil-img

398

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

Denes site na izlet jas na kontrolauser posted image Bebusot e super, denes na polni 30 ned. tezok e 1580 gr, Dr pokusavase da mu go slika liceto no ne uspea so dvete raci se krieseuser posted image Inaku mi rece da gi prekinam ginipralot. iako jas osekam kontrakcii.Spored nego poveke stetat nego sto pomagaatuser posted image Radi preventiva da ne nedaj boze dojde do predvremen poragaj mi pustija inekcija flosteron za zreenje na belite drobovuser posted image i.Mazot mi malku raegirase za inekciive ama dr rece deka nemozat da stetat mozat samo da pomognat.

da nema da stetat tuku naprotiv i jas gi primiv pred edna nedela

Ona sto moze da go donese momentot, ne moze ni celiot zivot

clock-img

02.05.2011, 18:10

clock-img

bombica

pencil-img

917

ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz

Bobica ginepralot ne mju steti na plodot slobodno pij go moja drugaraka go piese do 36 nedela edinstven problem e sto posle mozebi ne ke mozes da se otvoris za priroden poragaj
Nemoj da go prekinuvas naednas inepralot moze da ti se javi ili krvaranje ili nedaj boze predvremen poragaj.
Kolkava doza primas ginepral

Mu steti na plodot zatoa na zapad a i vo Hrvatska e ifrlen od upotreba.Vo mnogu istrazuvanje se pokazalo deka i kaj bebinjata uste vo stomakot se javuja jaka tahikardija.Eve vcera razbrav malata na moja poznanicka od Srbija koja piese ginipral od 16 nedela e rodena so komplicirana srceva maana i spored kardiolozite toa e posledica od ginipralotuser posted image Inaku jas piev po 2 na den a eve veke nekolku dena pijam po 1 na den posto imav jaki tahikardii i oteznato disenje.Od moe licno iskustvo znam deka ginipralot ne pomaga dokolku pocnat ritmicki kontrakcii.Minatata bremenos go piev 1 mesec po 3 na den pa pak zavrsiv vo bolnica so kontrakcii i krvarenje , 1o dena bev na tokoliza i toa bez prestan 24h i se djabe .Samo Gospod neka mi e na pomos drugo nisto ne pomaga.
A semava so flosteron voopsto ne mi se sviga tuku aj ne gi primi koga ke ti rece dr.

clock-img

02.05.2011, 18:55

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

Bombica dokolku ginepralot ne ti pomognal , zosto ne ti dadat nekoi zamena , mora da ima
Kaj mojata drugarka mnogu pomogna bebeto nemase nikakvi problemi a nitu pak taa dodeka gi piese ne piese nisto za srceto ne i precese ginepralot
Ti posakuvam od se srce se da bide super kaj tebe poveke odmaraj samo toa e iso mnogu vazno

Биди тоа што си

clock-img

03.05.2011, 08:00

clock-img

Gorde J

pencil-img

192

Jas lezev vo bolnica 3 nedeli pred poragaj. Tocno e deka decata dobivaat tahikardija od prekumerno zemanje na ginipral zatoa e najdobro da se prima bolnicki i postojano da se pravi CTG. Kaj moeto dete ne dojde do tahikardija i stom vlegov vo 36 ta nedela znaci 35 polni mi go prekinaa ginipralot i doktorit rece deka sekoja kontrakcija go zree bebeto.
Pozdrav izdrzete site uste malku ima user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

03.05.2011, 08:39

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

Иако пишував понекогаш и на оваа тема, од минат труд user posted image  со првата бременост, еве, а се пријавам: од денес официјално и службено сум во 27 недела, според последната менструација, а според ехо прегледите- во 29, ама знам дека терминот според менструација беше точен првиот пат, точно кога наполнив 40 недели го родив бебето, а и тогаш според ехото излегуваше дека сум бремена полни 42 недели... Како и да е, во првата бременост додека сконтав дека сум трудна, веќе бебе во раце држев user posted image , а сега... ми се чини дека од оломнани сум во блажена состојба, се плашам од сенешто и така, иако, фала му на Бога, немам никаков проблем досега, триста филмови си имам пуштено во глава user posted image

clock-img

03.05.2011, 13:35

clock-img

heba

pencil-img

492

jas po neznam koj pat kje kazam mislam deka goodini pominuvaat ne nedeli bashka sekoj den ima nekoj da me prasha do kaj si i nekako kako se isto da kazuvam. denovive e pomirno coecevo ne mrdka mnogu pa me sekira cat pat kje se prosheta kolence niz stomakov i samo ako ja drzam rakata ili se cheshkam. imam mmnoooogu problem so dishenjeto..ili podobro ne dishenjeto ne mi ide nikako edvaj zimam vozduh se ugushiv sega si vikam srekja shto ne e zeeshko neznam sho kje praev.
i da vre prasham jadete li feta sirenje i mocarela na nashite sajtovi pishue ne chinelo moze da imale bakterija a na stranskite bash se preporachuva ..??

clock-img

03.05.2011, 14:21

clock-img

Lara2224

pencil-img

244

Heba duso, jadi toa sto ti se jade. Jas isto ne bi ti preporacala svezi (neodlezani) sirenja (ne samo sega vo bremenost tuku i opsto ne se preporacuva preteruvanje), no fetata e normalen namaz od sirenje a mocarelata mislam deka e svezo (ama ne sum 100%) sigurna. Vo niv se javuva bakterija zadolzitelno (procesot na pravenje na jogurti i sirenja e pod dejstvo na bakterii) - no ne mora da znaci deka ti ke ja fatis taa bakterija, boze cuvaj pa neli pio reklamite za jogurti i kiseli mleka samo za tie bakterii se zbori? E sega vo sirenjeto posto se raboti za podolg period moze da ima i nekoja "losa" pokraj tie "dobrite" bakterii, zatoa samo bez preteruvanje, no ne znaci deka ne smee da se jade. Jas vcera doznav deka postojano mi se javuva bakterija vo urina poradi postojano konzumiranje na zelen zelencuk (salati i ostalo). Ama pa samo toa mi e ubavo i ne planiram da prestanam da jadam :) Zatoa ne mu ja misli mnogu mnogu teraj kako ti e ubavo. Da ne se povtoruvam, ama porano niti na pregled idele nitu krv pregleduvale a da ne zboram pa za priski i amniocintezi, pa eve sme site zdravi i pravi. Ajde so pozitivno i so lesno :D

clock-img

03.05.2011, 14:40

clock-img

prettygirl

pencil-img

398

dali i vas ve cesa stomakot kako mene? kako samo mi idi da se iznacesam kvalitetno ( ama nemseam)user posted image i samo si se mackam so pavloviceva mast.Eve veke tret den okolu papokot me boli i me cesa istovremeno.Heba ne se sekiraj za maloto i moeto poslabo mrda valjda mu se stesnuva vo stomakot

clock-img

03.05.2011, 15:39

clock-img

bombica

pencil-img

917

ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz

Bombica dokolku ginepralot ne ti pomognal , zosto ne ti dadat nekoi zamena , mora da ima
Kaj mojata drugarka mnogu pomogna bebeto nemase nikakvi problemi a nitu pak taa dodeka gi piese ne piese nisto za srceto ne i precese ginepralot
Ti posakuvam od se srce se da bide super kaj tebe poveke odmaraj samo toa e iso mnogu vazno

Zamena za ginipral e partusiten edno te isto so razlicno ime a so isto dejstvo i isti kontraindikacii.
A bas mi e cuidno kako drugarkati ne piela nisto za srceuser posted image Terapijata e verapamil pa po 15-30 min. se pie ginipral, zatoa sto kako ginipralot ja olabavuiva muskulaturata na matkata taka go olabavuva i srceviot muskul sto voopsto ne e dobrouser posted image
Ejj zenski da znaete mene sekoj den godina mi izgleda zakovana sum za krevetov veke 12 ta nedelauser posted image ama ajde ke izdrzam uste tolku samo ovoj pat da si go rodam zdravo pravo bebcevouser posted image
Prettygirl mene me cesa stoakot ama mnooogu retko a papokot ima denovi koga mnogu me boli.user posted image i kaj mene slabo mrda ovie 2 dena i se si mislev deka e od inekciite sto gi primiv posto predhodno bese hiperaktivnouser posted image a citav na net kao flosteronot gi zamelusuval nekolku denauser posted image

clock-img

03.05.2011, 17:09

clock-img

blond

pencil-img

1268

ИЗВОРНА ПОРАКА: prettygirl

dali i vas ve cesa stomakot kako mene? kako samo mi idi da se iznacesam kvalitetno ( ama nemseam)user posted image i samo si se mackam so pavloviceva mast.Eve veke tret den okolu papokot me boli i me cesa istovremeno.Heba ne se sekiraj za maloto i moeto poslabo mrda valjda mu se stesnuva vo stomakot

Оооооооо и те како ме чешааааааааа.... Уфффф.... Се си мислам сум фатила некоја шуга или ме полазало нешто.
Се мачкам преку 2-3 дена со она млекото за тело Елдена, до сега немам стрии, па понатаму ќе видиме.

А РР дали може сите испитувања сега последните (за стрептокока, хламидија, уреаплазма итн) да се направат во 33, а не во 35 недела???

clock-img

03.05.2011, 17:46

clock-img

bombica

pencil-img

917

Blond mene dr mi rece 34-35 nedela za bris, mislam deka 1 nedela porano pokasno nisto ne menuva.
Mene mi kupija pernica user posted image user posted image user posted image ja probuvam vecer pa ke vi kazam kako ke bide spienjeto

clock-img

03.05.2011, 18:14

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

Samo malku ako pocne da me ceska stomakot, vednas se mackam so krem protiv strii, go podgotvuvaat vo aptekite, na vase baranje, i preubav e! Za 2 minuti nema ni cesanje, ni nisto. Inaku, sega se vrakjam od pazarenje, si kupiv 2 tuniki L golemina!!!! Boze, kako kit sumuser posted image

clock-img

03.05.2011, 18:38

clock-img

Lidina

pencil-img

259

Mamicki dali go koristis toj sto e vsusnost na baza na pavloviceva mast? Sekoj den se mackas ili? Jas zaboravam da stavam denovive ama planiram i odkako ke se porodam da go koristam kozata e prekrasna od negouser posted image
Pozdrav

clock-img

03.05.2011, 19:42

clock-img

prettygirl

pencil-img

398

vo site apteki go pravat? kolku pari e i kako se vika

clock-img

03.05.2011, 19:53

clock-img

heba

pencil-img

492

mislam deka e po 300 denari kremata ama mene ne mi vrshi nishto rabota kako me chesa skrenuem ama ne samo stomakov se me chesa osobeno navecer preku den se e ok ama navecher ne samo chesanjevo bolat kukovi vrtat zglobovi i sho da vi kazam se si znaete :))

clock-img

03.05.2011, 21:10

clock-img

Elce

pencil-img

239

Jas koristam pavloviceva mast vo rozovo pakuvanje taa na Galafarm,mislam deka e dobra za kozata na stomakot .Inaku utre jas sum na maticen ke mi zema bris za Streptokoka,pa ke vidim kako ke pominam,inaku sum 34 nedela,pred mesec dena zakazam na mikro za brisot taka sum utnala mesto 35 jas 34 nedela no mislam deka ne menuva mnogu.Zenski dali vi se veruva deka stignavme do treto tromesecije.Pozdrav

clock-img

03.05.2011, 21:34

clock-img

bombica

pencil-img

917

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki

Inaku, sega se vrakjam od pazarenje, si kupiv 2 tuniki L golemina!!!! Boze, kako kit sumuser posted image

Cuj kit user posted image me iznasmeauser posted image
I jas preeska kukav koga vidov deka sum 13 kg popravena ama sega mi e gajle.Samo da izbutkam uste najmalku 6 nedeli pa ako treba i mecka neka bidauser posted image

clock-img

03.05.2011, 22:15

clock-img

Lidina

pencil-img

259

ИЗВОРНА ПОРАКА: prettygirl

vo site apteki go pravat? kolku pari e i kako se vika

Samo prasuvas dali pravat krema protiv strii. Cenata zavisi od kolicina jas ja zemav 500 mL 450 den. Mi trae veke 3-4 meseci. Se mackam samo ednas vo denot, eve ovie 3 dena zaboravav. Prvo vreme poveke me cesase, mora da cesa normalno kozata se siri. Sega treba i po dvapati vo denot da se mackam ama ne se zamaram. Ako imas predispozicii za strii nisto ne te spasuva ni najskapata krema. Ama jas sum dosega zadovolna, do kraj ke vidimeuser posted image Pozdrav

clock-img

04.05.2011, 08:10

clock-img

Lara2224

pencil-img

244

A mamicki vo koja apteka gi pravat? vo 20 imam prasano mi vokaat nemame takvo nesto... Ili go znaes li sostavot pa da im kazam taka da mi ja pravat?

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki

Samo malku ako pocne da me ceska stomakot, vednas se mackam so krem protiv strii, go podgotvuvaat vo aptekite, na vase baranje, i preubav e! Za 2 minuti nema ni cesanje, ni nisto. Inaku, sega se vrakjam od pazarenje, si kupiv 2 tuniki L golemina!!!! Boze, kako kit sumuser posted image

clock-img

04.05.2011, 08:24

clock-img

mamicki

pencil-img

1111

Mene mi ja podgotvuvaat vo poranesna gradska apteka, sega 8 mart vo Kocani. Ima pavloviceva i nekoi drugi dodatoci, vitamini. Nema nikakov miris i mnogu e mrsna.