Последни статии

Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињата. Таа им дава утеха, пом...
Опрема и додатоци

Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: слобода, удобност, успех. Но...
Живот

Kerkami od petokot pocna da si potkasluva - ama onaka po malku...Vo sabotata pocna posilno i produktivno da kasla so slaem,i krena T...I davav dva pati paracetamol sirup i za 7 h pak kacuvase..I dadov brufen i zamislete ne mi kaci od 05h do dabajleto do 02h znaci 23h ne mi kaci pa pak mi kaci..Odnosno posle 20h pocna da si zari so T okolu 37,5-6 za vecerta vo 02h da kaci pak visoka ( ne i merev ja vidov deka gori i pak i dadov brufen ) posle ovaa doza poveke ne mi kaci T ama kaslicata prodolzi i to se poveke i se posilno..Vcera ne bev na rabota ,ja odnesov na lekar mi dadoa sirup AUGMENTIN da i davam na 12h po edno lazice i mi rekoa vo cetvrtok da ja nosam na inhalacija
... Прво од јаката Т прими 7 инјекции Нелорен, после откога не беше дочистен родолживме со Амоксиклав и Бисолвон капки за искашлување, и во понеделникот на контрола ни рече да продолжиме со прегорен шеќер и млеко, топла бања и тапкање... не е толку страшно, колку што се плашиме дека е недолечен. Така лани од недолечено, одма го кутна и дојде до пневмонија, па сега не не пушта докторот во градинка... Да не зборам колку мака мачам да прими 5 лажички од млекото со шеќерот...