Инаку, mosa, ако користиш таблети, не мора да ставаш сјај во машината за садови, јас колку што знам, се става или сјај и сол, или таблети и сол. А и едното и другото мислам дека не мора. Ако некој друг има поинакво мислење и искуство нека сподели.
Инаку, и јас ги користам од КАМ таблетите и понекогаш солта (почесто купувам сода бикарбона од кг). А ако се мислите за таблетите од ДМ што се нивно производство, не ги купувајте, не се лажете, не се растопуваат како што треба. Јас се зезнав со нив, ама ќе се вратам на овие од КАМ дефинитивно. Иако, не можам да се пожалам од Finish на Calgonit, и тие се супер, ама овие од КАМ ми се посплатливи (секоја вечер пуштам машина за садови, некогаш и по два пати во недела). Ептен избегнувам да мијам на раце, само ако навистина морам.
Calypso da znam deka moze i taka ama neznam nekako navika mi e stom zemam tabletki i sol i sjaj ne me kosta nesto posebno mnogu.,a posto sme so sin mi pocesto sami tabletite,solta i sjajot mi traat i podolgo vreme.Inaku da i jas imam slusnato za ovie na DM mi rekoa deka bile ubavi,ama iskreno nekako mi bea somnitelni,a i nekako uste na pocetok fativ so ovie na Kam market i taka i si kupuvam stalno.
i uste edno prasanje. koga zavrsuva so perenje pisuva deka ke miruva nekoj 35minuti i da ne ja isklucuvam
ama taa vcera miruvase mnooooogu vreme, i nikako da svetne toa indikatorot za kraj
inace imam beko dfs 1511, 45ka
anaana ne ja isklucuvaj predvreme,mozebi ima zvuk koj signalizira deka zavrsila(na mojata masina e taka)mozebi seuste ti gi susi sadovite