за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Еј девојче пет дена нема поминато од односите и ти плачеш, до 11 јуни коса ќе кубеш... Ај малку поопуштено, водете љубов со мт гледај да доживееш оргазам тоа ќе разбуди позитивна енергија во тебе. За да дојде до бебе прво и основно ти треба среќно тело и позитивно размислување. Мислам дека е многу рано за први симптоми и се што чувствуваш ти е од што се преоптеретуваш. Гледам наназад што си пишувала па ти веќе неколку месеци одма после однос почнуваш да се туфкаш дали си бремена. Млади луѓе сте, заљубени кои одлучиле својата љубов да ја крунисаат со бебе, па уживајте во тоа. Немора односи да имате само во плодни денови за да останеш бремена. Не се фаќај толку за тие бројки кога се плодни кога не се, и онака тоа со сигурност ти сама неможеш да го одредиш. Не се оптеретувај дали имаш или немаш симптоми, може си од оние жени кои се благословени во бременоста и нема да имаат никакви непријатни симптоми. Излегувајте, радувајте му се на животот, уживајте во водењето љубов и ќе биде.
29.05.2010, 08:52
Палешка РР
7505
ИЗВОРНА ПОРАКА: bushavka
dragi moi sega pravev test i mi izleze negativen, mislam vtorata crticka bese epten bleda duri i neprimetliva, mozebi trebase da pocekam uste nekoj den kako sto mi rece Paleska ama pusta radoznalost i zelba za . dali ima vrska toa sto testot ne go napraviv so prvata urina i toa sto od sabajlevo prvo pojaduvav, pa piev kafe, kapsula(folna kiselina)...i dali poradi toa sto pocnav da pijam folna kiselina ima sansi da mi se poremeti ciklusot zatoa da ne mi doaga...
Ти честитам мила бушавка, бремена си!!! Колку и да е бледа втората црта, сепак и втора црта и скоро никакви се шансите тестот да е лажен. Лесна бременост ти посакувам!
29.05.2010, 08:56
Палешка РР
7505
ИЗВОРНА ПОРАКА: samanta
pepelaska mene mi e menzisof..na 11..redoven mi e..a jas posle 11maj..TS na 25.26 taka neso rabotevme na slucajov:) i so znma sega treba na 11juni..da dobijam ..nemam bolki vo gradite mn mn malku imam ,ama glavata nenormaLNO ME STEGA NA MOMENTI ..STOMAKOT ISTOO..MOCAM..KICMATA MN MN ME BOLI ..NEZNMA:(SAKAMMM
Почекај саманта, рано е..нема шанси толку брзо да се развијат знаци на бременост. Добро ти вели ники, опушти се и уживај во водењето љубов и сигурно ќе вроди со плод
29.05.2010, 09:08
samanta
34
Pravev test moze e rano neznam ama imam bled alinija mn mnoguu malku s egleda,zemav odma i drug da pravam vo toj nemav,ama otkako jadev se..neznamm:(
29.05.2010, 09:12
Палешка РР
7505
Мислам дека не е можно толку рано да покаже, треба да ти доцни циклусот барем еден ден. Почекај и не се преоптоварувај толку рано саманта и најважно од се е да не си разочарана или напната...така најтешко се доаѓа до Уживај, се ќе си дојде на свое место!
< Поракaта ја уредил Палешка -- 29.5.2010 9:13:02 >
29.05.2010, 09:16
samanta
34
Ok Fala vi ama jas pravev test i imam na edniot test crta mn bleda pa ke vidime pozz ke vi pisam
29.05.2010, 09:18
samanta
34
fala ti pepelaska i jas taka mislam jas sum mn opsednata:(izgleda fala ke vi pisam pozz
29.05.2010, 10:13
bushavka
156
fala ti mila Paleska. Jas eve ke pocnam i cestitki da primam iako ne sum sigurna dali sum ama eve veke tret den ne mi doaga :) Vo ponedelnik pravam test i ve izvestuvam za sigurno...ve sakam i
30.05.2010, 09:05
Rossana
1239
Ajde bushavka ti drzime sreka
< Поракaта ја уредил Rossana -- 30.5.2010 9:06:08 >
02.06.2010, 11:35
Ivy
5
Здраво на сите форумистки. Јас сум нова на и најпрво би сакала да ви посакам среќа во вашите желби да станете мајки. Би сакала да ми дадете ваше мислење за мојата ситуација... Минатиот месец имав на 8-ми, патем ми доцнеше 5 дена (но ништо од бременоста ). Најчесто добивам од 28 до 30 ден. Значи очекувам овој месец а е максимум до 8 јуни. Некаде околу 20.05 почувствував болки во левиот јајник. Обично имам нагласена овулација, со симптпми и според тоа претпоставувам дека е било тоа. Вчера, од пуста желба да видам дали нешто е испаднало од нашиот "труд" , направив тест и беше негативен. Би сакала ваше мисење, дали е можно тестот да ми покаже бременост толку рано, или пак навистина е негативен.
02.06.2010, 11:40
niki
4299
Добредојде Иви и пријатн дружба, среќни активности во спалната соба и што побргу . Мислам дека е рано да покаже тестот, почекај да доцни па направи пак.
02.06.2010, 11:41
elle
613
мислам дека е премногу рано за да покаже тестот почекај барем 1 недела СРЕЌНО посакувам да видиш
02.06.2010, 11:43
Viktori
5329
ivy, за тестот треба да почекаш да ти доцни барем недела, две (кај мене беше така). Можеби згрешил тестот, ама не се оптоварувај со тоа, за да не се губи квалитет квалитетното време со маж ти.
02.06.2010, 12:01
Maca25
7558
Ivy прво добредојде на РР!!!
И јас мислам дека е многу рано да покаже тестот. Остави да поминат барем 2-3 дена од датумот на кој треба да добиеш па тогаш да направиш тест или пак преку крв да провериш.
Среќно! Ти посакувам што побрзо да видиш
02.06.2010, 13:02
noricka
12
jas zakazav preku krvta da vidam dali sum bremena a denes mi e 27 den se molam na boga da bide ovoj mesec
a bazalna mi e 38 dva dena zamislete
02.06.2010, 13:05
noricka
12
i edno golemo bravo za onie koi imaat strplenie do test jas ke poludam
a za onie koi docekale da gi vidat tie dve crti
juuuuuuuuupiiiiii
02.06.2010, 13:05
arh_diz
7198
noricka ti posakuvam da si . 27 dena ti kasni ili
02.06.2010, 13:06
noricka
12
pa ne od utre ke bide prvi den zadocnuvanje samo me cudi bazalnata temperatura kako moze da mi e 38
02.06.2010, 13:16
noricka
12
preku krvta se otkriva bremenost 7-12 dena od zacnuvanjeto ne mora da se ceka da ti docni
02.06.2010, 13:18
arh_diz
7198
Mislis na B_HCG da se otkriva i toj rezultat mozes da go napravis vo bilo koe vreme nemoras na gladno. Rezultaot e gotov za okolu eden cas
02.06.2010, 13:23
noricka
12
da na toj i imam dogovoreno vo 16h jas sum nestrpliva osoba pa sto ke kupuvam cela apteka testovi zna ovoj nacin za eden cas ke znam neli
02.06.2010, 14:19
Ivy
5
Ви благодарам женски што го споделивте вашето мислење со мене . Многу ми значи вашата поддршка. Сепак ќе почекам некој ден, па ќе видиме. Норичка, ти посакува, позитивен резултат и . Јас ќе бидам малку по стрплива и ќе чекам да видам .
02.06.2010, 16:52
mazule
75
Zdravo Niki. Te vidov "on" pa da te prasam. Denes mi e 22ri od posledniot ciklus i mi se pojavi belo pranje. Sto da pravam ? Neznam dali da probam so kantarion maslo, no neznam dali sum bremena. Te molam za zovet
02.06.2010, 18:17
niki
4299
ИЗВОРНА ПОРАКА: mazule
Zdravo Niki. Te vidov "on" pa da te prasam. Denes mi e 22ri od posledniot ciklus i mi se pojavi belo pranje. Sto da pravam ? Neznam dali da probam so kantarion maslo, no neznam dali sum bremena. Te molam za zovet
Не сум сигурна за ова, па не ме фаќај за збор, белото перење јас го сметам за нормална појава, освен ако не е пропратено со непријатна миризба и сукрвица. Никогаш за него ништо не сум превземала, така да најдобар совет што можам да ти дадам е да се консултираш со гинеколог. И една критика ќе ти упатам, немој да ме сватиш погрешно, но навистина нема потреба едно исто прашање да го поставуваш во две теми, биди малку потрпелива, ќе добиеш одговор, некогаш иако изгледа некој челен да е присутен, тој е можеби зафатен со нешто друго, а можеби и не одговара бидејки немал такво искуство па остава место на оние кои повеќе знаат. Поздравче и опушти се, сигурно не е нешто страшно.