ginekologot mi vikase oti nema potreba da dojdam tuka mi vika lele lele ti devojko znaes li oti dostinexot se stetni za plodot ako dodeka gi pies ostanes bremena i posle toa mojot slucaj dojde do ministerstvoto za zdrastvo i od tamu im zabranija na ginekolozite da izigravat endokrinolozi
Драга Veckasr во многу постови ги читам твоите коментари за лекот и морам да реагирам зашто лекот dostinex, ако убаво пролисташ малку низ интернет ќе видиш дека е доста широко употребуван и успешен во регулацијата на пролактинот и дека нема ама баш НИКАКВИ штетни последици за плодот, зашто тоа е меѓу другото и ЛЕК со чија помош се остварува бременоста полесно, во случите на пациентки со покачен пролактин....воедно е лек и за покачување на либидото и лек за импотенција.....
Единствено што треба да направи жена што останала бремена е ДА ПРЕСТАНЕ да го пие лекот ако се потврди бременост, исто како што треба за време на бременост да се прекинат и СИТЕ други лекови што се примаат за да не му наштетат на плодот.
Не знам како можел лекар ендокринолог на клиника да ти ги каже сите погоре споменати работи, кога на истата таа клиника за ендокринологија, на мене професор доктор ендокринолог, ми го препиша токму тој лек за да останам бремена?
Многу ме иритираат вакви дијаметрално спротивни мислења за една иста работа, ако навистина така ти објаснил ендокринологот................
А се сложувам дека гинеколог не треба да се занимава со лечење на хормони, зашто мојот гинеколог првично ме прати на рентген за да ми ја сликаат хипофизата и да утврдат дали има аденом, што е нон сенс бидејќи хипофизата е меко ткиво а не коска за така да се открива тумор.....
поздрав