ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka
tocno za nas ne e biten ako ke bide brakot ama za zakoonot da e sega ako brakot prviot e samo muslimanski togas ne e zakonski bidejki bilo kade vo instituciite ti baraat vencanica od maticno nikade od crkva ne e vo pravo nikoj koj e zamesan vo ovaa zbrka si ima mnogu losi strani a dobri samo kaj mm
e sega jas ova go svakam kako mm da ne odi so drugi i da me izneveruva ke mu ponudam moja drugarka barem ke znam kade e i so kogo a psiha nema li da te maa alo bre jas kosmari ke imam i aj objasnete mi so hristijanstvoto ?
e si ja poznavas verata. koga ja bev hristijanka pred 8 godini si ja poznavav verata
a i drugo ovaa nezakonskata zena u esvalerka na koja ja zadovoluva i dava pari odi kaj nea spie taka da ova ne mi nisto novo ima mnogu takvi slucaevi samo sto sega se e priznato vo ovoj slucaj verata go dozvoluva i vo red e ?
vidi ivonicka trgnuvas i razmisluvas od nas aspekt, no kaj niv rabotite se poinaku postaveni
svalerka drugata ne mu e bidejki toj so nea ke ima i deca, koi ke gi priznae, ke im bide tatko, ke gi izdrzava i ke im obezbedi nasledstvo, bez ogled na nasiot zakon
svalerka drugata ne mu e bidejki taa ne e slobodna zena da pravi sto saka, da se omazi so drug maz, da ima deca so drug tuku se ocekuva da bide verna odana i potcineta na ovoj eden koj go deli so druga
ostvaruvanjeto na bracna zaednica ne e samo vo list hartija tuku vo obvrskite i pravata sto partnerite si gi nametnuvaat edni na drugi
inaku ne veruvam deka vo mk imaat problem so drzavata i so zakonot, so ogled na toa kako ni funkcionira drzavniot aparat, a posebno sto brakovite se na verska osnova verojatno i ne postoi nacin da se dokaze poligamija