ИЗВОРНА ПОРАКА: niki
neznam kako da ne se mesa verata so ova
koga nekoj veruva vo nesto i toa nesto mu veli deka e dobro kako toj moze toa da go ignorira?
jas sum ateist, ama sepak nekoi veruvanja od razlicni veri mi se sosem razumni, drugi mi se sosem krajnost i zatoa ne sum vernik
a onoj koj e vernik toj veruva vo se sto propagira negovata vera, koga bi pocnal da gi preispituva kanonite na religijata vo koja veruva, togas skrsnuva od patot na verata
mene monogamija mi se podrazbira vo zivotot, jas na toj nacin se odnesuvam otkako sum pocnala da osnivam vrski so sprotivniot pol i toa go ocekuvam i od mojot partner, nikakvi slabosti ne priznavam, bidejki veruvam vo svesta kako dvigatel vo nasiot zivot, taka da neverstvo mi spaga vo neprostliva kategorija, kako za mazi taka za zeni, neznam kako tocno bi izreagirala da se sluci i da doznaam no ete dosega sum postedena od neprijatni iznenaduvanja
od druga strana ako nekoj vo nekoja vrska vleguva od sam pocetok so ideja deka ke ima i drugi poprifatlivo mi e toa da bide vaka kako sto veli ummu_ajna so soglasnost, znaenje i odobruvanje od dvete strani otkolku so opravduvanje momentalna slabost
Да но кај нив не знаат сите, тоа е разликата. Мене искрено тоа ме буни многу. Досега, искрено, поинаку ја доживував уму ајна. Ја читам на другите теми како се жали дека живее со свекор свекрва, девери...а на маж и му дала девојка и тоа она си живее во посебен стан, и си е раат, а господинов и доаѓа коа ја "чеша" и е "чиста". Мислам дајте...па нема вера што ќе ме натера на ова!!!
monogamija mi se podrazbira vo zivotot, jas na toj nacin se odnesuvam otkako sum pocnala da osnivam vrski so sprotivniot pol i toa go ocekuvam i od mojot partner, nikakvi slabosti ne priznavam, bidejki veruvam vo svesta kako dvigatel vo nasiot zivot- се сложувам со ова потполно, да не бев таква немаше да се мажам, ќе си сакав 2, 3, и јавно ќе си кажев дека мене нема да ме усреќи живот со еден човек. Ќе си родев дете од некој, ќе си живеев со друг, ама знам дека немаше да кријам. И пак нема врска верата, според мене. Во овој 21 век кога е вера во прашање можеш да бидеш се, само магаре не. Начелата се исти. Кога жена сака маж, и обратно, тешко е да го/ја делиш со друг/а.