ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina
abe ono vo pravo si bolno e i toa sepak se doaga do zaklucok oti i za preljubata treba da se donese zakon i za tie sto vrsat preljuba oti i toa e grev i nie ne sme bas svetci ama ama da znam i da mu dozvolam na mm da spie da ima odnosi so druga zena i jas da mu ja donesam i da se omaze i so nea i so mene da bide zenet toa ne nema sansi se zaradi toa sto jas nemozam deca ne kako sto kazav ima na denesno vreme fala bogu moderna medicina ima ivf svalerkite se povremeni avanturi no i zatoa ako se naucam oti go ima ke se razvedam ne dozvoluvam nekoj si maz da me ponizuva pa makar imala i deca jas ke se razvedam najiskreno i mislam oti doktorkata oti ne e sakala da se razvede zaradi decata ama ne go opravduvam toa nekoj da me gaze da me ponizuva cel zivot nema sansi podobro ke bidam razvedena otkolku da bidam ponizena maltretirana vo brak
kapina pripadnicite na hristijanskata religija koja propagira monogamen brak ne baraat dozvola od svoite zeni da imaat svalerka, tuku si go pravat toa krisum, kradeskum, pa ako gi fatis fatis, ako se nalutis, nalutis ako prostis prostis
i ako veke vo crkva se obvrzuvas na monogamen brak i se deklariras vernik bi trebalo toa da go pocituvas i praktikuvas a ne da se pravdas pa ednas bese, pa povremena avantura, mizi mitro tulumbi pagaat
eden kolega na mm ima edna ista svalerka 10 godini, zenata mu 3 pati go faka i toj uspeva da i se opravda na razni nacini i uste se vo brak a toj prodolzuva so doticnata, patuvanja, setki prosetki
za mene toj e so tapija bigamist uste deca da i napravi i kompleten da bide, bar da e cesen pa da i priznae na zenickata, pa da moze taa da si odluci ostanuva ili si odi, a ne so mavtosuvanja i lagi, duri bara i kolegite da go pravdaat i da lazat za nego koga e so svalerkata