ИЗВОРНА ПОРАКА: Belo_Oblache
Планирам да се породам во Систина и би сакала да знам што од личните работи ќе ми бидат потребни, како и што ми треба за бебето?
Значи Бело Облаче каде и да се пораѓаш од лични работи ќе ти бидат потребни неколку пакети обични мрежести памучни влошки (ВИР 80 или БОНИ), паста и четка за заби, чешел, папучи и влечки за туширање, повеќе крпи затоа што ќе треба да се тушираш неколку пати дневно, сапун, гел за дезинфекција на раце добро ќе ти дојде првите часови по породување кога нема да стануваш од кревет.
За бебето додека сте таму нема да ти треба ништо (во државна бараат еднократни пелени), кога ќе дојдат да ве земат ќе треба да му донесат комплет се што треба за да се облече: пелена, боди, ѕиврички или хулахопчиња, комплетче. Мене дефектологот ми рече никако да не ставам ракавички на рацете а патронажната неколку пати ме опомена да му ја извадам капата на детето, ти како сакаш.
Ајде со лесно па чекаме убави вести