ИЗВОРНА ПОРАКА: miana
Vnimavaj so sokot samo zaradi zabcinjta i apetitot..Imam jas edno dete vo komsii,ima tri godini i samo koski na nea ima...Ne saka voopsto da jade,ama non stop pie sok i toa i go ubiva apetitot a roditelive ne se nekoi avtoritetni pa da i go zabranat sokot..Ako si jade normalno,neka si pie sok slobodno,samo zaradi zabite pazete,ako pie od sise. Backi
Па не одбива јадење, за среќа викам и се надевам нема да ја подречам, си јаде најнормално. Ужасно ме гризе совест за соков, ама не знам како да ја одвикнам. За да си ублажам грижа малку исклучиво 100% сокови купувам, демек има врска нешто
Стално и нудам вода и некогаш ме фаќа инает и не и давам сок, туку само шишето со вода ама цел ден ќе и стои ако треба нема да пие. И кога ќе ожедни ептен почнува да плаче и да покажува кај што и стои сокот, џабе и ја нудам водата, само се лути

Сега почнавме да се учиме веќе од чаша па интересно и е, може да испие малку вода, и навечер кога се буди само вода и следува, тогаш не се буни. Се трудам и секој ден да и цедам во соковник, барем по едно полно шише, и си го испива. Уфф, се надевам кога ќе почнеме да се разбираме дека ќе ја убедам, ако треба и ние нема да купуваме сок за нас.
Ама па заборавив да спомнам, не пие чист сок, обавезно и го мешам со вода однос 50-50. И тоа е пак напредок
< Поракaта ја уредил elenak -- 12.7.2013 15:10:27 >