cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела

clock-img

18.04.2011, 23:16

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

Humana тоа што прокрварила не значи дека настанало спонтан. Има жени на кои им се случува тоа, има дури и жени кои добиваат менструација додека се бремени, но во секој случај треба да се консултира со гинеколог и ако е потребно да се превземат неки мерки за да се спречи спонтан абортус.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

clock-img

18.04.2011, 23:17

clock-img

humana

pencil-img

596

I jas i vikam deka moze ne e nisto,ama iskreno i jas neveruvam vo toa,sega prokrvarila,zakazala za utre na lekar pa ke vidime,daj Boze da i e sve vo red od koga se obiduvaat i sega vaka bas mi e zal

clock-img

18.04.2011, 23:20

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

Зошто да не веруваш? Нависти не мора ништо да значи. И јас прокрварив уште во 4 недела од бременоста а и потоа на неколку пати ми се случуваше истото.  Можеби ќе треба да пие лекови или да става инекции за поддршка на бременоста и да успее да го исноси бебето. Искрено се надевам дека се ќе биде добро.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

clock-img

18.04.2011, 23:24

clock-img

humana

pencil-img

596

Тања дај Боже мила да е така,искрено од срце и посакувам све да и биде добро.И да се дебелееме заедно

clock-img

18.04.2011, 23:54

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Хумана јас прокрварев во 16 недела, одеднаш почна да ми тече крv и тоа на работа отидов на болница ме прегледаа немаше ништо бебето  беше супер, ноќта цела не заспав кога се разбудив пак бев целата со крв, пак отидов на болница пак се добро, ми препорачаа мирување , после тоа се утврди плацента превиа , само сакам да ти кажам што ми рече мене докторот вечерта кога се тресев од страв: Јас ќе направам се што можам ама не можам да ти кажам што ќе биде, тоа само Господ го знае, фала му се беше супер , се надевам и на твојата другарка, не значи одма дека дошло до абортус , само без паника

< Поракaта ја уредил Pepelaska### -- 18.4.2011 23:55:31 >

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

20.04.2011, 21:11

clock-img

humana

pencil-img

596

pobacila drugarka mi:((( uste nokta koga i proteklo krv,vcera samo sto ja docistile vo sistina

clock-img

21.04.2011, 20:10

clock-img

Natasa981

pencil-img

955

humana, bas mi e zal za drugarka tiuser posted image

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

clock-img

22.04.2011, 08:27

clock-img

fila

pencil-img

225

eve me i mene i jas da se pisam vo 5-ta nedela sum se uste nema srceva akcija ke odam za dve nedeli pak na kontrola i ke vidime kako se odviva bremenosta za sega treba da pijam dabroston i folan pa ke vidime kako ke bide

clock-img

22.04.2011, 09:52

clock-img

vodickata

pencil-img

278

luge jas sum skoro 10ta nedela nemam nekoi posebni simptomi ama polovina me ubiva koga ke me fati ne mozam da se pomrdnam od krevet da ne znaete nekoe lekce babinsko bilo kakvo ve pozdravuvam

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

clock-img

24.04.2011, 12:06

clock-img

Mrs.Tinka

pencil-img

351

Zdravo! Jas sum nova na forumov. Imam edno prasanje: bremena sum vo 6 nedela. Malku me voznemiruva faktot sto do pred nekoj den imav mnogu macnini, gadenje, pritisok vo gradite, slabi grcevi vo stomakot, cesto mokrenje... i naednas ovie simptomi isceznaa. Osven slaba napnatost na gradite i  malku grcevi, nisto drugo ne cuvstvuvam. Treba li da bidam zagrizena? Ima li nekoj vakvo iskustvo?

clock-img

26.04.2011, 19:33

clock-img

humana

pencil-img

596

Konecno si go slusnav srcenceto na bebuskata user posted image user posted image user posted image uf kolku sm si srekna

clock-img

26.04.2011, 19:43

clock-img

heba

pencil-img

492

so srekja humana da raste gooolemo bebe!! 

clock-img

27.04.2011, 09:10

clock-img

KRISTIJANA*

pencil-img

191

HUMANA neznaes kolku mi go razubavi denov :) da rasteme golemi i veke ne ti preostanuva nisto osven da uzivas ........kisssssssuser posted image

clock-img

27.04.2011, 09:52

clock-img

vanessa30

pencil-img

663

Mrs Tinka, ic ne se sekiraj se e vo red, sekoj individualno ja podnesuva bremenosta. Na sledniot pregled ke ti kazat dali e se vo red so bebenceto. Ti sega samo uzivaj si.
Pozzz

clock-img

28.04.2011, 08:08

clock-img

Mrs.Tinka

pencil-img

351

Fala ti vanessa30. Denovive i toa kako mi se vratija site simptomi, edvaj funkcioniram user posted image . Samo toj den ne znam kako, mi isceznaa site simptomi, pa se uplasiv. Pozdrav

clock-img

28.04.2011, 11:49

clock-img

vanessa30

pencil-img

663

mrs.Tinka, Ne se sekiraj macninite se samo prvite tri meseci, i jas imav macnini i gadenje ama samo navecer. I gradite mi se poduja, a  cestoto mokrenje ke trae site 9 meseci. user posted image  Za gadenjeto probaj so fermentirani nepeceni bademcinja (odstoeni preku nok vo voda) imam pogore napisano i kisela voda za podzdrignuvanje.

Za site rinderajki recept za podobruvanje na zelezoto vo krvta: Pokraj cveklo, spanjak itn, najgolema koncentracija na Fe ima i vo koprivata. Zatoa navecer vo sholja jogurt ili kiselo mleko stavite malo lazice seme od kopriva (go ima vo bilna apteka) da odstoi preku nok, i na sabajle na gladno da go ispiete. Ako nesakate vo jogurt mozete vo tegla da go izmesate so med i malku limon odnosno na 1 tegla med okolu 100 gr seme od kopriva i 1 limon isceden, i nasabajle po edna golema lazica od vaka podgotveniot med. 
Pozz

clock-img

28.04.2011, 12:09

clock-img

Mrs.Tinka

pencil-img

351

Fala uste ednas, vednas ke probam i so bademcinjata i so semeto od kopriva. Posebno mi e strav za krvnata slika, zatoa sto i onaka ne mi bese kako sto treba, a da ne ti zboram kolku vrtoglavici imam otkako sum bremena. Uste ednas fala

clock-img

28.04.2011, 22:57

clock-img

vodickata

pencil-img

278

user posted image user posted image user posted image humana duri sega procitav i mnooogu se izraduvav :)))) user posted image user posted image user posted image

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

clock-img

28.04.2011, 23:40

clock-img

humana

pencil-img

596

Fala mila:)))) bas mi e milo sto ja spodeluvam mojata rados so site vas

clock-img

29.04.2011, 02:27

clock-img

humana

pencil-img

596

Pomoss smeam li da se napijam paracetamol,zasto mislam deka ke puknam od glavava,nosot mi e zatnat nemozam dda disam,neznam sto da pravam viseuser posted image user posted image ,a zgora na sve i grlo me boli

clock-img

29.04.2011, 08:27

clock-img

belabela

pencil-img

165

Humana slobodno napij se paracetamol ne e steten, podobro da se napies otkolku da trpis bolka i temperatura i vari si cajcinja pij cedeni limoni i ke ozdravis.

Jas vo pocetokot uste ne znaev deka sum bremena piev paracetamol isto imav nekoja nastinka sega sum 12 nedeli doktorite go dozvoluvaat dokolku navistina ima potreba.

clock-img

29.04.2011, 10:33

clock-img

*mika*

pencil-img

275

Humana kako si ni denes?? Se napi li nesto?? grloto kako ti e??? i jas znam deka paracetamol e dozvoleno, ama ako nemas temperatura.. naznam zasto bi go piela.. probaj za glavobolkata so mnogu tecnosti, makar i edno kafence, isceden limun,  i toa bi trebalo da ti pomogne. A i za grloto, cajce od kamilica, so med, limun... isto tecnosti. Ne sum sigurna za  Septolete, dali smeat da se lizat vo bremenosta, ako se dozvoleni, mene tie epten mi pomagaat, po edno na 3-4 saati i ko nova sum. Prasaj u apteka, ili nekoj od ringerajkive ako znae..
i ne se davaj nikako.. mnogu tecnosti, ovosje, zelencuk, cveklo pogotovo, cedeni sokovi..
user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.04.2011, 13:46

clock-img

humana

pencil-img

596

И денеска сум исто,нос затнат,грло ме боли,глава абе упм,а смеам ли да се инхалираам имам инхалатор колку да го отпусам ност,знае ли тоа некој

clock-img

29.04.2011, 16:54

clock-img

bombica

pencil-img

917

Humana ako nemas temperatura nemoj da pies paracetamol.Dozvolen e vo bremenost no mojata gin. na pr ne dozvoluva da se pie vo prvo tromesecie .Ako imas inhalator slobodno inhaliraj se so fizioloski rastvot, stavaj vo nos fizioloski, za grloto mozes septolete da lizes no ne da preteras max 3 vo den.Isto mozes da se inhaliras i da pravis gargara so caj od zalfija , ima antivospalitelno dejstvo.I normalno poveke texcnosti, mlaki caevi.Pozdrav i utre da procitam deka si podobrauser posted image

clock-img

29.04.2011, 18:43

clock-img

humana

pencil-img

596

jas sinojka se napiv paracetamol i zamisli ne mi pomina ama mislev deka ke mi padne glavava,ni tus ni nisto ne mi pomogna,go prativ mm vo 4 sat po koka kola,i mislam od nea mi se smiri maku od malku,se nadevam deka ke mi pomine i deka ne sum napravila nekoj problem so paracetamolot

Последни статии

article-img