Утрогестан или Криноне гел 8 % (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

skopjance -> Утрогестан или Криноне гел 8 % (7.2.2013 19:03:27)

Me interesira za vasi isskustva. Imam koristeno i utrogestan i crinone gel, osven razlika vo cena jas nkoja razlika ne primetiv. Sega mislam deka doktorite i klinikite imaat skluceno dogovori so farmaceutskite kopmanii za nivna preporaka za pacientite. Sakav da znam dali deluva vo uspesnosta na IVF.

Дечка -> RE: Утрогестан или Криноне гел 8 % (7.2.2013 22:15:44)

Gelot nikogas go nemam koristeno, a utrogestan da.

Koe e poskapo, a koe poevtino?
Progesteronite sto gi upotrebuvame se so razlicen sostav ili potocno dobieni se od razlicni materii.
Primer Dabroston i Utrogestan se razlicni a dvata se progesteron. Primulut nor pa epten e razliclen, toj ne e ni progesteron tuku nesto sto go imitira.

Sporedbata napravi ja po cenata no i po toa koj od dvata e popriroden progesteron, podobar za teloto.
Mene mi e vazno i da ne mi istekuva koga ke stanam i da ima aplikator za "ins_ertiranje".
Utrogestanot znam deka nemase.

skopjance -> RE: Утрогестан или Криноне гел 8 % (8.2.2013 14:53:03)

Utrogestan e gel tableta se koristi 3 pati na den i i mesecno kosta okolu 3 800den. a Crinone gelot e so aplikacija i se koristi ednas dnevno i kosta 5 100den mesecno. I dvata se koristat pri IVF terapiaja a ne odat na recepta. Mene me interesirase dali nekoj znae dali Crinonot e podelotvorenot zato sto e poskap ili samo zaradi polesna aplikacija. Planiram da pravam novo IVF pa me interesira zatoa sto so pari sum knap. Sakav vasi iskustva zato sto sekoj doktor i bolnica koristat razlicno.

Luci -> RE: Утрогестан или Криноне гел 8 % (8.2.2013 15:09:36)

ОВДЕ имаме слична тема. Постовите ќе ги префрлам таму

Страница: [1]