RE: Освежувачи за воздух (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Разговори на родители

Порака

lilicka -> RE: Освежувачи за воздух (23.10.2011 0:28:45)

Инаку јас најдов навлажнувач за воздух од Макс го има во АГРОТЕХНА и е 2000ден погоре има слика од него....мислам дека е добар!Поефтин од ова немаа,се мислев за оној од Топ шоп ама ме предомислија не бил баш ок!

AnnaMolly RR -> RE: Освежувачи за воздух (24.10.2011 13:56:34)

лиличка, а може ли во него да се додадат капки за инхалација или, пак, морска сол? Го пробавте ли? Задоволни сте?
Јас сакав од Дормео да земам, ама се премислив кога читав дека не се многу задоволни.

temjana -> RE: Освежувачи за воздух (24.10.2011 14:08:20)

Јас сум презадоволна од Дормеото, сега со капките за инхалација ни синуси ни главоболки чувствувам, само со паломите до мене и се чистам[sm=smiley36.gif]Незнам зошто другите се незадоволни поточно незнам какви очекување имале од Дормеото. Јас она што го очекував тоа и го добив па можеби поради тоа и немам забелешки[sm=smiley1.gif]

Elce -> RE: Освежувачи за воздух (24.10.2011 14:10:06)

И ние сме во дилема за навлажнувач на воздух тој од Агротена сега е1800 ден имаат попуст,го гледавме и тој на Дормео,гледавме и на Тигех тој е 4800 ден,и неможеме да се одлучиме,моментално ставам мокра крпа на радијатор,јас цела недела станувам со суво грло

lilicka -> RE: Освежувачи за воздух (24.10.2011 15:06:30)

Ние го земавме 2000ден од Маџари е сега ако деновиве го спуштиле незнам.....па јас не сум пробала да ставам капки ама ваљда може како и кај сите освежувачи......јас многу се мислев овој го најдов наефтин и затоа го земав вака ми изгледа во ред......

Natuska85 -> RE: Освежувачи за воздух (5.11.2011 10:26:40)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

mamicki barav po forumov ama nikade ne mozev da najdam za kako da go vlazneme vozduhot vo sobata kade sto prestojuva bebeto eve dva polni meseci e do denes i pocna da kasla od suviot vozduh sekoe sabajle ja provetruvam prostorijata i smukam go podot za da nema prasina koga se dvizime ali pak e suv i pocna da kasla i mislam deka i e od suviot vozduh ako nekoj znae neka mi pomogne sum slusnala za voda so sol i da isparvuva na kraj na kaminot no mi e strav dodeka ne slusnam od nekoj mamicki poiskusni 

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

можеш да купиш некој навлажнувач за воздух или водена исцедена крпа стави на радијатор или негде во собата

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

можеш да купиш некој навлажнувач за воздух или водена исцедена крпа стави на радијатор или негде во собата

no se greme na kamin i nikako ne moze da se stave krpa

ИЗВОРНА ПОРАКА: Elce

mamicki barav po forumov ama nikade ne mozev da najdam za kako da go vlazneme vozduhot vo sobata kade sto prestojuva bebeto eve dva polni meseci e do denes i pocna da kasla od suviot vozduh sekoe sabajle ja provetruvam prostorijata i smukam go podot za da nema prasina koga se dvizime ali pak e suv i pocna da kasla i mislam deka i e od suviot vozduh ako nekoj znae neka mi pomogne sum slusnala za voda so sol i da isparvuva na kraj na kaminot no mi e strav dodeka ne slusnam od nekoj mamicki poiskusni 

Прочитај на темите навлажнувач на воздух или јонизатор,ние имаме јонизатор на Petit Terraillon и задоволна сум,инаку не само бебето туку и јас станував со суво грло секое сабајле,ние се грееме парно и многу беше сув воздухот.

mamicka_26 -> RE: Освежувачи за воздух (8.11.2011 23:54:18)

Може ли да ми кажете,колку го оставате да работи навлажнувачот навечер од тие што испуштаат ладна пареа (и дали воопшто го пуштате навечер). Купивме денес навлажнувач на MAX од тие што испуштаат ладна пареа и ме интересира како го користите и колку сте задоволни?

lilicka -> RE: Освежувачи за воздух (9.11.2011 14:09:21)

Ние имаме Макс освежувач...супер е колку сакаш толку го оставаш да работи....туку сакав да ве прашам какви капки може да се стави внатре во освежувачов некој да ми каже??????

Natuska85 -> RE: Освежувачи за воздух (9.11.2011 14:11:34)

јас го пуштам кај 9 кога го заспивам [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] и до кај 12 додека да си легнеме ние,ама не секој ден.Така беше досега додека не се греевме,сега со парното може и повеќе ќе го пуштам.

Andriance -> RE: Освежувачи за воздух (9.11.2011 18:49:16)

Natushka od kade go zemavte i kolku cini toj osvezuvac?

bombica -> RE: Освежувачи за воздух (9.11.2011 19:00:34)

Nie vcera zemavme Dormeo navlaznuvac cela nok rabotese a i denes go pustiv vo dnevna posto preku dan [sm=duda.gif]tamu spie

Natuska85 -> RE: Освежувачи за воздух (9.11.2011 23:25:44)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Natushka od kade go zemavte i kolku cini toj osvezuvac?

Дормео андрианче,не ми текнува види на официјалната страна колку кошта,околу 2000 и нешто

mamicka_26 -> RE: Освежувачи за воздух (10.11.2011 1:07:32)

Дормеото го оставам да работи цела вечер а овој другиов со пареата ми е страв цела вечер да не испушта многу влага.А иначе Lilicka капки побарај во аптека имаш на база на прополис и со еукалиптус,јас ги купив тие со еукалиптус bil-ol kapki za inhalacija se i se mnogu dobri okolu 120 denari se

miana -> RE: Освежувачи за воздух (10.11.2011 13:24:23)

Jas si go poracav za povojnica da mi go kupat dormeoto - i mnogu se raduvam,edvaj cekam...

Octavia -> RE: Освежувачи за воздух (10.11.2011 14:10:47)

Јас имам навлажнувач на воздух од Max и колку што знам во него не смее да се ставаат етерични миризливи масла затоа што има некој филтер. А за освежувачот од Дормео тоа не важи, дури и даваа некои мирисливи капки гратис кога го купив.

miana -> RE: Освежувачи за воздух (10.11.2011 14:15:56)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Octavia

Јас имам навлажнувач на воздух од Max и колку што знам во него не смее да се ставаат етерични миризливи масла затоа што има некој филтер. А за освежувачот од Дормео тоа не важи, дури и даваа некои мирисливи капки гратис кога го купив.

Da davaat 10ml aroma na portokal

AnnaMolly RR -> RE: Освежувачи за воздух (10.11.2011 14:29:35)

А може морска сол во овој од Макс да се става и ако може, по колку?

Octavia -> RE: Освежувачи за воздух (10.11.2011 18:40:46)

ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

А може морска сол во овој од Макс да се става и ако може, по колку?

Колку што памтам (барем моделот јас што го имам) не смее да се става ништо освен вода токму заради филтерот што го има. Затоа правиме комбинација, во Доремото ставаме вода со капки (на пр. Бил-ол од Алкалоид) а во Max само чиста вода. Така комбинираме затоа што овој од Дормео не навлажнува баш, ама смее да се ставаат капки. А Max уредот ептен добро го навлажнува воздухот, јас еднаш го имав оставено вклучен и излегов и кога се вратив собата беше како со измаглица цела од водената пареа [sm=smiley36.gif].

lilicka -> RE: Освежувачи за воздух (10.11.2011 19:15:24)

Јас денес ставив капки во мојов освежувач.....не би требало да има некаква штета на филтерот ако го има[sm=jezicek.gif]

miana -> RE: Освежувачи за воздух (16.11.2011 12:13:39)

Со освежувач до астма [15.11.2011 - 21:24 часот] Сподели 0 Голем број на алергии можат да бидат поттикнати со користење на спрејови за отстранување на непријатни миризби во просториите и миризливи свеќи, соопштија американските алерголози на годишниот конгрес на Американскиот колеџ за алергија, астма и имунологија – "ACAAI (American College of Allergy, Asthma and Immunology). Претседателот на ACAAI Стенли Фајнман предупреди дека иако мирисот на тие производи делува освежувачки, содржат супстанци чие емитирање во воздухот може да ја зголеми опасноста за астма кај децата.  [image]http://zazabava.com/sites/default/files/imagecache/460_width/sodrzina/2011.11/osvezivac-vazduha-498.jpg[/image] Според ACAAI, тие супстанци ги иритираат респираторниот тракт и очите, предизвикуваат главоболка, вртоглавица и губење на помнењето. Тој исто така истакнува дека дури и освежувачите за воздух на кои пишува "100% природно" може да емитираат опасни хемиски супстанци, така што најдобро решение е старото добро и проверено проветрување на просториите, пренесуваат француските медиуми.

penelopa -> RE: Освежувачи за воздух (18.4.2012 11:30:20)

[image]http://beta.vicks.si/wp-content/uploads/2010/10/vicks5200s.jpg[/image]ние купивме ваков освежувач за воздух со јонизатор- најпродаван бил во Сло. и ако го прескокнам патешествието на нарачка и достава на погрешна адреса [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]вака ок ми се чини. Го пуштам по неколку пати во денот се чувствува разлика по само пол саат ама ке треба да почекаме до следна сезона на греење да видиме како ќе се покаже а и за на лето го препорачуваат посебно кога ќе биде многу топло малку да го освежи воздухот. Има и некои ментол перничиња ама не се препорачуваат под 18месеци за деца така да само на вода работи.

Natasa981 -> RE: Освежувачи за воздух (6.10.2012 19:37:22)

Ima nekoja mamicka sto skoro kupila (ili ima) osvezuvac na vozduh-navlaznuvac- jonizator ili kako veke da go narecam a e mnogu zadovolna od nego..? Jas imam na Dormeo; lugje stvarno sum zadovolna , ene go raboti maltene neisklucen tocno 1 godina (otkako mi se rodi bebeto) ,ama poslednive nekolku meseci e haos, frla bigor, shushti nekontrolirano,ne e kako sto treba - najverojatno mu *bavme majkata od koristenje..Sega e poveke lampa nego li osvezuvac..Ama pak mi e top, lampickata mi e pogodena za bebusov noke..Sakam nesto poasalno da kupam, ide parno, ide zima. A ne mi se davaat pari za toj na Zepterrrr

iguance32 -> RE: Освежувачи за воздух (10.10.2012 12:39:55)

nie prvo go zemavme Dormeo, ama ic ne bevme zadovolni, ne ja pokacuvase vlaznosta ic...ja merevme.
Posle toa go zemvme od Chicco i toj super brka rabota [sm=smiley20.gif]

eli07 -> RE: Освежувачи за воздух (10.10.2012 14:30:04)

Uffff e sega stvarno ne znam kakov osvezuvac da kupam [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Se zaletav za Dormeoto ama gledam deka ima podeleni mislenja za nego. Iguance daj te moam pisi koja cena se Chicovite osvezuvaci ne procitav na forumov za niv i dali se efikasni[sm=smiley1.gif]

iguance32 -> RE: Освежувачи за воздух (10.10.2012 18:43:11)

Ne znam koja cena e zasto nie go zemavme pred nekolku godini....a dormeoto ne ja pokacuvase vlaznosta ni do nego ako go stavevme meracot....taka da zavrsi vo skladiste

Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3   Следна страница >   >>