RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

libra.n -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.4.2011 13:08:06)

Jas sega vleguvam vo 26 nedela, a uste od koga vlegov vo 13 nedela otkako mi zavrsija macninite ne sum prestanata da jadam blago.Velat deka ako nosis devojce ke jades blago pa si se tesam so toa deka e prirodno...[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]ajde ke oslabuvame od koga ke se porodime

lilicka -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.4.2011 13:33:43)

И јас сум слушнала дека ако јадеш благо демек носиш женско,јас од 5месец па наваму се убивам од јадење благо и на 4д ми кажаа дека е женско па ќе видиме колку е точно[sm=smiley36.gif]

MMM27 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.4.2011 16:08:35)

pa ne znam dali e tocno. mene do sega voopsto ne mi se jadese blago, ama sega pocnuva da mi se jade, od 26ta nedela, a nosam masko [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

bombica -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.4.2011 16:41:47)

Minatata bremenost nosev 2 devojcinja pa nemav blago vo usta staveno, sega masko i od 25 nedela se ubivam od blago jadenje[sm=smiley1.gif]

Andriance -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.4.2011 20:39:42)

hahahhahahah apla nema vrska...ja sum zavisnik od blago ili potocno od sladoled..mene sezona mi pocna od januari...i minatata nedela mi kazaa deka nosam kureeeeeeee [sm=smiley36.gif] taka da se si e do covekot

heba -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.4.2011 20:46:07)

aiii i jas so toa sladoledot majka mu rasplakav im gi raschistiv tuka po dukjanive site so im ostanale od minatoto leto, ima periodi koga nemam ich aptetit ama sladoledche ide bez problem. 

mamicki -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.4.2011 23:04:25)

Хехех, мене веќе срам ме фати од сладоледи купување, ама тоа само во текот на 4 месец- тогаш изедов повеќе сладолед отколку за изминатите десет лета (инаку не јадам мн. сладолед)... А, тоа, машко, женско со јадењето нема врска. И првото дете ми е машко, па на крај памет не ми паѓаше да јадам сладолед и сл. Сега пак машко- ама, душа, па сладолед, имаше денови кога не јадев ништо друго освен тоа. Еве, сега сум во шести месец, и веќе 5-6 недели на памет  не ми дошло да јадам сладолед, сега се загушив во шопска салата!

sonja1987 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.4.2011 12:58:58)

zdrravo ringerajki.....sega su osumnaesetta nedela i denes bev na kontrola pa doktorkata mi rece deka sve e vo red....samo mi rece da odam posle dve nedeli na kontrola da go proveri srcenceto na bebeto zasto toj bil najmal organ pa pokasno se dorzvival od drugite.....sega neznam dali e toa ili pak ne saka da me isplasi nedja boze za nesto...inace site organi funkcioniraat super i deka taka im pravela na site trudnici inace ziveam vo germanija pa mozi poinakov pristap imaat ili isto e i kaj nas vo mk [sm=smiley1.gif]

mamicki -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.4.2011 15:37:41)

Sonja, dobredojde na RR... Kaj nas odime na pregled so polni 20 nedeli, tokmu poradi toa, taka sto, ic da ne beris gajle, uzivaj vo [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

vanessa30 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.4.2011 16:21:26)

Pred da bidam trudna, merak za blago neviden, a sega ic ne mi teknuva za blago samo sirence i kaskavalce mi se jade i kifli, testenini. Seuste neznam za polot ama cekam slednata nedela vleguvam vo 16-ta i ke odam na kontrola i se nadevam deka ke go vidat polot, ova moevo nema da se krie.
Inaku sonja, individualno e od ginekolog do ginekolog, jas na 4d bev uste vo 12-ta nedela, za da se vidi vratnoto zadebeluvanje i formiranjeto na nekoi od organite. A posle na 20-ta pak ke odam. Taka da ako ti rekla deka e se vo red i srceto si cuka togas se e ok, ne se sekiraj.

sonja1987 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.4.2011 18:17:29)

fala vi na odgovorite mnogu mi znacat [sm=smiley1.gif]inace sve si funkcionira fala bogu si se razviva po propiss[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]fala uste ednas

light -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.4.2011 18:54:28)

Zdravo
Bev na kontrolla i mi rece deka sve e vo red no me isplasi malku mi rece deka bebenceto e malku dole ne mnogu ama demek ne e nistono jas se plasam dali ima nekoja od vas vakvo iskustvo i kakov sovet mi davate

pozdrav

lilicka -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.4.2011 19:30:33)

light......мене во 20н ми кажаа дека [sm=duda.gif] ми е малку доле па ми препорачаа одмор и неколку часа лежење со перница под задникот инаку не се плаши ништо не е страшно можеби понатаму да чуствуваш мали болки во препоните но не се секирај!
Поздрав!!!

mamicki -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.4.2011 19:30:53)

I vo prvata i vo ovaa bremenost, deteto go nosam nisko i poprecno, ama toa ne znaci nisto ako e se vo red so placentata. Sepak, povekje lezenje, izbegnuvaj dolgo da sedis, i nekolku casa dnevno lezi so pernica pod zadnikot, za da bide karlicata povisoko, okolu 5 cm visina. Inaku, podgotvi se da bidis vo WC na sekoj cas poradi pritisokot na besikata, pij magnezium 2x 250 i pravi se drugo sto kje ti rece lekarot, pa neka ti e so lesno [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

Annet -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.4.2011 20:17:57)

prijatelki denes mi pravea skrining,se e vo red so bebufceto,trebase polot da go doznaeme .....na eho,i inaetlivo e ne se gledase ubavo se stutkalo neke da pokaze,doktorot mi rece deka izgleda deka e masko ama i ja kako da vidov nesto dole(ili od so sakam da vidam mi se pricinilo) i mi rece po 6 nedeli duri da odam ,pa se nadevam deka ke se pokaze........ne planiram da odam na 4 d,ajde ke pocekam ;-)) pozdravce za site

mamicki -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.4.2011 20:55:57)

Annet, jas ti preporacuvam da pojdes na 4D, tebe i na sekoja idna majka, dozivuvanjeto e preubavo!

Annet -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.4.2011 20:59:06)

sto znam...ke razmislam sepak ima vreme,jas si vikam se neka e vo red so bebeto pa ke go gledam cel zivot;-))) a sakav na pocetokot da odam na 4d ama kako mine vremeto i so eho obicno se zadovoluvam sto ke go zirnam malku....zdravje ne vikam nisto ,oti neznam vo momentot kakva ideja ke mi dojde ;-))

Annet -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.4.2011 21:33:27)

sakam da ve prasam,za grcevi vo nozete se pielo magnezium,ama mi preporaca doktorot nekoi novi folna so magnezium 450 denari se,dali nekoja od vas pie i ima li efekt ili da si kupam samo magnezium i onaka folnata si ja pijam?????

vanessa30 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (12.4.2011 9:36:50)

Annet, koja nedela si?
Jas folnata do 12 nedela ja piev, a otkako ja prekinav mi rekoa da pocnam so magnezium 2x250mg.

vanessa30 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (12.4.2011 9:39:09)

Inaku cist magnezium zemam od Natural Wealth isto kostaat okolu 400-450 den od Zegin.Cist magnezium se nemaat drugi ekstra dodatoci

angelai -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (12.4.2011 14:23:22)

Eve me mene tuka. Inace sum 14 nedela i za dve nedeli treba da idam na kontrola i edvaj cekam da mi kazat sto e. sinokja vo son doev masko dete se nadevam masko ke bide, moze mi e od sugestija [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Annet -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (12.4.2011 17:31:17)

vanessa 30 ja sum 22 nedela eve denes mi zemaa krv napraviv ispituvanja,hemoglobinot mi e 10,7 pa mi dade doktorot da pijam TOT`HEMA ampuli,so zelezo,mangan i bakar i uste da pijam jod-folat (folna so jod;-)))pa ke vidime sto ke bide do dr mesec

heba -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (12.4.2011 20:31:38)

od kaj sea ova so jodov??hm...a ovie top hema sho pari se i od kaj gi kupuvash?? malce da sepojacham ijas so vitaminki

Andriance -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (12.4.2011 21:05:27)

Se prashuvam samo shto ima cudno vo hemoglobinot na trudnica 10,7??? se tolerira i do 12 bez da se kluka so jod i slicno..zatoa i se pravi analiza sekoj mesec???
mislam deka vekje preteruvaat so toa shto sve treba da pieme

Annet -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (12.4.2011 21:41:20)

imam grcevi vo nozete vo muslkulite i mnogu sum omalaksana i zatoa JOD+FOLAT mi dadoa da pijam,ima 96 tabletki po edna na den,namesto da pijam posebno folna i jod..... kostaat 450 denari na Supra Vit se,od zegin

drugoto e Tot-hema,za zajaknuvanje na krvta,edna ampula e 14 denari gi kupiv od Zegin i se pijat so vitamin C zaedno,pakovanjeto e 20 ampuli po edna na den so jadenje rastvorena vo voda ili negazitan sok,ima vkus na grozje i ne e gadno,kostaat 280 den edna kutija.
krvta mi bese 11,7 a sega 10,7 pa se pijat ovie poslednite 3 meseci,ke pijam pa ke vidam kako ke bide,sto da pravime sto ke ni kazat ke pieme,se za [sm=duda.gif][sm=smiley1.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>