RE: Ви недостига ли бременоста? (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Разговори на родители

Порака

skorpijana -> RE: Ви недостига ли бременоста? (2.12.2010 10:26:20)

mene mnogu mi nedostasuva periodot koga bev bremena i prvata i vtorata bremenost posebno vorata satoa sto setav so dve covecinja vo stomakot i koga mrdaa bese neverojatno 

arh_diz -> RE: Ви недостига ли бременоста? (2.12.2010 10:42:08)

Na mene ne mi nedostiga bremenosta , nemav komplicirana bremenost ama mislm deka vecnost mi bese vremeto bavno mi minuvase.Jas sum za bremenost ako e mozno 1 mesec i vednas bebence[sm=smiley36.gif]

sanja22 -> RE: Ви недостига ли бременоста? (3.12.2010 23:15:47)

ahhhh najmnogu samo sto togas vikav ajde veke iskacaj mama nemoze poveke da izdrzi od zestinite  zatoa za vtoro ke tempirame da se rodi na prolet 

snezana1980 -> RE: Ви недостига ли бременоста? (13.12.2010 21:42:37)

izgleda deka na site ni nedostiga bremenosta, jas i mojata mala Marija veke 3 nedeli sme zaedno, no i mene mi nedostiga bremenosta iako imav uzasni kiselini vo cela bremenost i red drugi neprijatnosti,sepak taa blazena sostojba mi nedostiga i spremna sum pak da ostanam bremena so vtoro dete,odma koga ke napraveme 40 dena [sm=smiley36.gif]

Палешка РР -> RE: Ви недостига ли бременоста? (13.12.2010 22:15:47)

Иако помина само една година, сосема заборавив на бременоста, па и на се друго. Концентрирана сум на Миа 100% од времето. [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image]

mila mama -> RE: Ви недостига ли бременоста? (14.12.2010 14:29:07)

Imav prekrasno vreme dodeka bev bremena. Na pocetokot mi se losese i mi se gadese no posle 14-ta nedela se bese sovrseno! Duri i posledniot trimestar bev mnogu aktivna i podvizna i se custvuvav prekrasno! Voopsto ne kaciv kilaza, samo 10 kg. koisto gi izgubiv vednas po poroduvanjeto. So stomakot se osekav mnogu gordo, zadovolno, sekogas vo drustvo na nekogo. Ne sum bila nesto osobeno galena i pazena, vprocem i bez stomak tretmanot mi e ist, no pak mi nedostasuva stomakot sekade da si go nosam so mene, site skrisum da me poglednuvaat i da se nasmevnuvaat, da se sretnam oci vo oci so drugi moi "koleski" i da me prasaat: "uste kolku?" Mi nedostasuva sekojdnevniot predizvik za toa kolku mozam da propesacam, dali se zadisivam poveke ili pomalku od "vcera", mi nedostasuva samoanalizata sto ja pravev sekoj den vo odnos na mojata ubavina, izdrzlivost, zdravje...Sega celoto vreme e posveteno na [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] i nemam mnogu vreme za duhovni lutanja i analizi [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

petra27 -> RE: Ви недостига ли бременоста? (14.1.2011 13:12:55)

Iako imav teska bremenost..iaako lezev devet meseci,sepak toa bese eden period koga se cuvstvuvav prekrasno...se raduvav na sekoe dvizenje na moeto bebce,se raduvav na pregledite,edvaj cekav da go vidam na eho...si go gledav stomakot non stop vo ogledalo,mu zboruvav,go galev.....rastese vo mene...toa e edno nezaboravno cuvstvo.....togas bese samo moe bebce :)))
Malku sebicno no vistinito....sekako deka sega e uste poubavo koga e kraj mene,koga mi zaspiva vo pregratka,koga me gleda so ocijata,mi se smee....no toj period,tie devet meseci se edna ubava prikazna koja sekoja majka ke ja pameti i ke ja cuva vo srceto...

stojanoskad -> RE: Ви недостига ли бременоста? (14.1.2011 13:43:30)

Lele strasno.Mornici me lazat i od pomislata.
Posle pominati tolku mnogu patestvija,od mnogu neprospani noki koga od misli ne mozev da zaspijam plasejki se da ne go zagubam,od sekoe negovo miruvanje koga se prasuvav zosto ne mrda..........
Sega sum presrekna,konecno imam uste eden angel do sebe bez koj ne bev kompletna.

vezilka RR -> RE: Ви недостига ли бременоста? (22.2.2012 11:00:42)

Ама воопшто не ми недостасува. Некако ми изгледаше премногу долго и некако цело време бев во грч дека нешто ќе се случи. Можеби затоа што мојата бременост не беше само 9те месеци, туку и целиот тој страшен пат за да стигнам до бременоста. Тоа ме исцрпи уште пред да останам бремена, па после првите 4-5 месеци ги поминав врзана за кревет, па тешкиот пораѓај, некако се ми се собра и навистина ич не ми недостига. Најсеќна сум што го имам Никола и сум сто проценти концентрирана на него.

JovanaJ -> RE: Ви недостига ли бременоста? (22.2.2012 11:09:51)

Mi nedostiga vo pogled na toa deka si bev doma, bez obrvski, si citav knigi, gledav filmovi so eden zbor uzivav. Sega znam deka koga bi bila po vtor pat bremena sigurno nema da bidam tolku opustena, zatoa sto imam mnogu poveke obvrski....[sm=smiley1.gif]

Mihaela 2010 -> RE: Ви недостига ли бременоста? (22.2.2012 11:10:31)

I mene mnogo dolg mi se vide periodot,taka da ne mi nedostasuva nesto posebno.Inaku imav lesna bremenost,nemav nikakvi problemi,bas bremenost kakva sto site nie posakuvame.

mama toci -> RE: Ви недостига ли бременоста? (22.2.2012 11:19:40)

Rodiv edno,mislev se e lesno....posle eden spontan i trigodisnata borba za vtoro dete,krvarenje do 16 nedela,inekcii,predvremeni kontrakcii,preeklamsija,visoki D-dimeri,predvremeno stareenje na postelka i sto li uste ne,i na kraj mnogu tezok poragaj - NE BLAGODARAM,ne sakam ni da se setam......... 

Annet -> RE: Ви недостига ли бременоста? (22.2.2012 11:25:19)

ponekogas da nekogas ne,zavisi,sega mi nedostasuva oti togas spiev epten..mi nedostasuva razgaluvanjeto od drugite....... inaku ne razmisluvam zasega da imam pak mese golemo;-)))

elenak -> RE: Ви недостига ли бременоста? (22.2.2012 11:28:02)

Ми недостига, сепак беше еден многу убав период иако многу долг. И посебно тоа што знам дека ниедна друга нема да биде иста[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

Emanuelapp -> RE: Ви недостига ли бременоста? (22.2.2012 12:29:24)

Ми недостасува моментот кога бебето ми мрдаше во стомакот нема поувв момент од тој, додуша ми недостасува и вниманието што го добивав од сите околку мене[sm=smiley1.gif]

Natasa981 -> RE: Ви недостига ли бременоста? (22.2.2012 12:45:56)

mnogu mi nedostasuva bremenosta! golemoto stomace i pred se golemoto iscekuvanje. Zalam sto poradi nekoi sitnici ne uspeav da i se iznaraduvam na bremenosta,onaka ko sto treba..ama i ne zalam do tolku, eve do mene spie zverceto sto go galev dur bese vo mese, sega vo zivo e 100 pati podobro cuvstvoto :)

Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3]