Движење на очињата и ритам на дишење кај новороденчето (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

Sonce_moe -> Движење на очињата и ритам на дишење кај новороденчето (27.5.2013 15:19:21)

Здраво мамички.
Барав по нетов и не успеав да најдам инфо на оваа тема. Јас имам [sm=duda.gif] старо 22 дена она што ме интересира и на некој начин ме загрижува се движењата на неговите очиња. Знам дека е нормално да ги движи брзо, но ме итресира според вашите искуства дали е нормално да ги отвара во спиење па дури и да спие со подотворени очи?
Исто за дишењето малку ми е нејасно, додека спие а и кога е буден кога зема воздух се слуша звук како ептен длабоко да зема воздух. Дали е тоа нормална бебешка реакција кај дишењето или пак станува збор за не дај Боже проблем... ?

Bethany -> RE: Очињата и дишењето кај бебето (27.5.2013 17:07:13)

Сонце мое, за бебиња е нормално да дишат така забрзано и длабоко, а за очиња не ми текнува, ама мислам дека и нас ни се случуваше да му бидат како подотворени очите додека спие. Тоа додека беше така мало бебе, после тоа го снема.

Sonce_moe -> RE: Очињата и дишењето кај бебето (27.5.2013 18:01:03)

Фала за одговорот Bethany RR.

Maca25 -> RE: Очињата и дишењето кај бебето (27.5.2013 18:27:52)

Нормална работа сонце_мое. Ама добро е што си праша, да не му се тресеш и мислиш многу.
Јас дури и се чудев зошто толку бавно ги движи очињата на моменти, на моменти брзо, се прашував секој ден дали е тоа нормално, дали е нормално што спие со подотворени очи и дали е нормално тоа додека спие за секунда да престане да диши, па после забрзано да диши....стресови и прашања еден куп. И мајка ми нон стоп ја прашував и матичната мислам дека ја отеков, се додека погледот на детево не му се избистри и заличи на човече [sm=smiley36.gif]

Sonce_moe -> RE: Очињата и дишењето кај бебето (28.5.2013 14:59:18)

Токму така, сега сум цела во прашалници и за се нешто се распрашувам. Читав мноогу во текот на бременоста се информирав ама сепак има некои работи кои ми се нејасни сеуште, а претпосавувам дека ќе има уште вакви моменти со секој иминат месец.

miana -> RE: Очињата и дишењето кај бебето (28.5.2013 15:07:21)

Mojata kerka ima 5 ipol godini i seuste spie so podotvoreni ocinja...Ne e strasno ..Pozdrav

Felly RR -> RE: Движење на очињата и ритам на дишење кај новороденчето (14.8.2013 21:20:36)

ИЗВОРНА ПОРАКА: anastasya

Здраво

Ме интересира дали е нормално при дишењето на новороденче старо околу 10 дена да го подига и градниот кош?

Благодарам

Felly RR -> RE: Движење на очињата и ритам на дишење кај новороденчето (14.8.2013 21:31:41)

Здраво и до тебе Анастасија!!! Добредојде на Рингераја, за твоето прашање мислам дека е сосема нормално да го подига градниот кош. Кога вдишуваме градниот кош се шири и се подига, затоа не гледам ништо необично во тоа.
ТУКА има и една статија која може ќе ти помогне повеќе околу твоето прашање.

anastasya -> RE: Движење на очињата и ритам на дишење кај новороденчето (14.8.2013 21:47:09)

Фала многу

Страница: [1]