|
marijam -> RE: Компјутерска Томографија (29.4.2012 0:41:15)
|
Suzeto ...da pred tri godini t.e pred poveke od 3 godini mi najdoa cista na edniot jajnik so bolki bev ama imav dobieno.bev na lekar ispitav tumor markeri bea mnogu visoki so sto ne me tretiraa i ne pagaa na kraj posle 3 meseci cekanje i vrtkanje resija da me operiraat togas odev vo sistina i mnoguuu pari dadov za da se resat sto e so mene ne znaea se cudea ..i na kraj mi rekoa e de ke te operirame laparaskopski ke ti iszvadime polovina jajnik i golemo cudo. toj nivni odnos me iznervira mnogu a bidejki jas se racunav kako medicinsko lice i sama se odluciv na laparatomija t,e klasicna operacija .se operirav na svoja raka vo bolnicta vo Cair i iskoci po moe...mi go izvadija jajnikot tubata ,del od debeloto crevo i kup priraslini vo celata karlica . potoa mi dadoa hormonski inekcii edna kostase 10000 denari mesecno ja primav i n dobivav menstruacija 6 meseci ,za da ne se povtori endometriozata. koga dobiv veke nareden pat i ispitav tumor markeri pak bez pokaceni ufffff toa bese sok pak bea 200. Ne znaev kade mi e glavata ,me tretiraa potoa so kontraceptivni piluli t.e so mikroginon kolku tolku se odrzavav vo normala ama pak ne bea vo normalni vrednosti tm markerite. pak bez pokaceni ama okolu 60.sekoe odenje na ginekolog bese sok pocnav da imam problemi i so odenje po nadvor i malo krvarenje imav i pozadi analno samo za vreme na menzis a nemav rodeno seuste i se pobudalev ,mi vikaa ostani bremena a sekoj pat koga gi prestanuvav kontraceptivnite piluli tumor marekrite odea vo vis ,i kako da zabremenam??? nikako E sea se vrakam nazad koga trebase da se oreriram Dimitrov seuste rabotese na klinika ama do nego mnogu tesko se doagase i jas ne go najdov ,zatoa Sega ovoj pat posle site maki se resiv da si odam na privatno i se zadolziv eden kup pari ama morav da zabremenam za da ne ostanam bez porod bidejki bolesta napreduvase se poveke.togas bev resena i na vtora operacija ,ama Dimitrov ne mi dozvoli i rece deka i prvata operacija sto sum ja napravila sum zgresila sto sum ja napravila klasicno deka me iskasapile samo a ne zavrsile rabota deka podobro bilo da se opreriram laparaskopski. Zatoa sega ti velam ne cekaj odi sto poskoro ,prvo na eden obicen pregled i konsultacija 1500 denari e i najdobro e da odis po ovulacija 2 dena za da se vidi dali ima cisti sto ne pukaaat za vreme na menzis. Moj sovet pred da odis napravi si na drzavno so kartonce krvna slika so sedimentacija tumor markeri ispitani edna nedela po menzis hormonski status sto se pravi na 3ti den od menzis mikrobioloski brisevi ,vaginalen bris ,bris od cerviks ,klamidija ,mikoplazma i ureoplazma pap test seto ova ti go velam za da ne davas pari po privatno i za koga ke odides da ne si dades 1500 za dzabe da te vrati za nekoi od potrebnite analizi da bides spremna so sve i site dokumenti sto gi imas prdhodno ,t.e predhodnite tumor markeri nekoja slika od eho i ov poslednova tomografijata. e koga stanuva zbor za kolonoskopija taa vo remedika e 7000 kolku sum informirana jas Ne mi kaza za sebe imas li veke detence kolku godini imas ako ne e tajna ..izvini vaka sto te prasuvam ,slicni slucai sme zatoa. Od koga ti se pokaceni markerite imas li bolki ...? pozdrav mozebi malku izbegavme od temata tomografija ako precime togas da si prakame privatni poraki. pozdrav
|
|
|
|