RE: Компјутерска Томографија (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

marijam -> RE: Компјутерска Томографија (13.4.2012 19:45:48)

suzeto kako si zema li rezultati???
pozdrav

suzeto -> RE: Компјутерска Томографија (13.4.2012 23:09:15)

gi zedov rezultatite no doktorkata mi e na odmor i ne gi ima videno za edna nedela ke se vidime.......

suzeto -> RE: Компјутерска Томографија (27.4.2012 13:27:52)

se vidov so doktorkata i mi rece da odam do kaj dimitrov da me vidi i operacija ..........osven cistite sum imala i priraslici ...neznam sto da pravam nemam nikakva maka bolka i slicno nikogas ne meoze da se iscisti endometriozata sto ako se operiram i pak se povtori ...kaj mene stoi istata dimenzija skoro 9 godini... levo e golema skoro 6 sm no 3 se spoeni kako vo edna a desno e 2sm..priraslicite me macat sega ...ako bese samo za cistite ce si gi cuvav[sm=zmeden.gif]...a tumur markerite sto se visoki na debelo crevo so hirurg da se konsultiram ...ama nekako jezivo mi e tamu da me rosket[sm=smiley13.gif]

marijam -> RE: Компјутерска Томографија (28.4.2012 17:11:15)

Suzeto navistina mi e zal sto niz seto ova treba da pominuvas ,ama veruvaj kaj vistinskiot covek te prakaat.
DIMITROV i nikoi drug molim te ova ti e sovet od mene.
On me spasi barem sega za sega blagodarna sum mu za navek ako mi veruvas.
Jas sakav da odam na povtorna operacija otidov kaj nego so placenje me smiri mi dade terapija ,mi pravese histeroskopija i punkcija na 2 cisti ,i ne sakase da me operira isto tumolr marketrite ne p[agaa,pod terapija na mikroginon ne pagaa a ni cistite ne pukaaa.
Covekot napravi nevozmozna misija vo mojot slucaj ,samo me prasa dali mu veruvam ili dali se navafakam na rizik.
Imav potpolna doverba i posle histeroskopija i punkcija na cisti koi,znaci dve intervencii koi gi napravi za nepolni dve nedeli odma pocna so stimulacii i eve me bremena sum 9 nedeli i 3 dena . Glavatya gore visoko i vednas da zakazes pregled kaj nego ,ako ti rece laparaskopija napravija bez da se mislis zlatni race ima i e tolku precizen ,nemam zborovi.
Znam deka remedika e skapa ,i jas sum veke bez dinar ostanata ,ama ete se isplatese veruvaj .
Pred nego pominav trista drugi doktori i nisto od seto toa .Potoa ednas go prasav odkoga zabremeniv ...doktore a koga ke se porodam moze li sve da me iscistite i mataka i edeniot ostanat jajnik ...?koga mi spiska ne veruvav vika nikako se dodeka moze da se tera vaka ke se tera dodeka mozam da te odrzuvam vo normala ke te odrzuvam znaci sakam da kazam ne e covek koj po sekoja cena ke te operira
Izvini na dolgiot post ama veruvaj bas bi sakala da ti pomognam na sekoj mozen nacin .prasaj me sto sakas se nadevma ke uspees.
pozdrav.

suzeto -> RE: Компјутерска Томографија (28.4.2012 17:24:15)

fala ti duso............jas si mislev deka po sekoja cena ke me operira ,znaci ne odi na taa opcija ako ne mora,no jas imam endometrioza,no jas nemam nikakvi bolki i ne rastat cistite toa me cudi a i maticniot vika deka toa e prednost ...........sega mora da odam i na hirurg ke proveram pak tumur markeri i da vidime dali se namaleni ili ne,pa ke moram da gi pominam i tie ispituvanja so nekakva kamera crevo neznam sto ke mi pikale pozadi.......ako ima nekade tema za toa ve molam kazetemi kade da baram ........

marijam -> RE: Компјутерска Томографија (28.4.2012 18:56:34)

suzeto ,jas imam endometrioza otkriena veke 3 polni godini me operiraa pred 3 mi izvadija eden jajnik tuba i delovi od debeloto crevo koe bese celo so priraslini i sto ti ne i pokraj toa tumor markerite ne pagaa.
sega kako sto ti kazav sum bremena,i nemam maka za ponataka ke vidime.Inaku za ispituvanje na debeloto crevo ne e strasno toa e kolonoskopija i ako odis na privatno moze i so anestezija,ne se sekiraj.
Dali imas ti rodeno... vikaat bremenosta e lek za endometriozata.

suzeto -> RE: Компјутерска Томографија (28.4.2012 22:24:51)

duso ne te razbrav dobro pred 3 god,se operira i ti se povtorija pa sega odis kaj dimitrov.koj te operira pred 3 god...........laparaskopski ti cisteaa i priraslicite na debeloto crevo..............izgleda sme potpolno isti slucaj,i kaj mene ima priraslici no nrazbiram kade a i dr.ne mi se jasni dali na jajnici ili na creva .....kolku e na privatno kolonoskopija.......

marijam -> RE: Компјутерска Томографија (29.4.2012 0:41:15)

Suzeto ...da pred tri godini t.e pred poveke od 3 godini mi najdoa cista na edniot jajnik so bolki bev ama imav dobieno.bev na lekar ispitav tumor markeri bea mnogu visoki
so sto ne me tretiraa i ne pagaa na kraj posle 3 meseci cekanje i vrtkanje resija da me operiraat togas odev vo sistina i mnoguuu pari dadov za da se resat sto e so mene ne znaea se cudea ..i na kraj mi rekoa e de ke te operirame laparaskopski ke ti iszvadime polovina jajnik i golemo cudo.
toj nivni odnos me iznervira mnogu a bidejki jas se racunav kako medicinsko lice i sama se odluciv na laparatomija t,e klasicna operacija .se operirav na svoja raka vo bolnicta vo Cair i iskoci po moe...mi go izvadija jajnikot tubata ,del od debeloto crevo i kup priraslini vo celata karlica .
potoa mi dadoa hormonski inekcii edna kostase 10000 denari mesecno ja primav i n dobivav menstruacija 6 meseci ,za da ne se povtori endometriozata. koga dobiv veke nareden pat i ispitav tumor markeri pak bez pokaceni ufffff toa bese sok pak bea 200.
Ne znaev kade mi e glavata ,me tretiraa potoa so kontraceptivni piluli t.e so mikroginon kolku tolku se odrzavav vo normala ama pak ne bea vo normalni vrednosti tm markerite. pak bez pokaceni ama okolu 60.sekoe odenje na ginekolog bese sok pocnav da imam problemi i so odenje po nadvor i malo krvarenje imav i pozadi analno samo za vreme na menzis a nemav rodeno seuste i se pobudalev ,mi vikaa ostani bremena a sekoj pat koga gi prestanuvav kontraceptivnite piluli tumor marekrite odea vo vis ,i kako da zabremenam??? nikako
E sea se vrakam nazad koga trebase da se oreriram Dimitrov seuste rabotese na klinika ama do nego mnogu tesko se doagase i jas ne go najdov ,zatoa Sega ovoj pat posle site maki se resiv da si odam na privatno i se zadolziv eden kup pari ama morav da zabremenam za da ne ostanam bez porod bidejki bolesta napreduvase se poveke.togas bev resena i na vtora operacija ,ama Dimitrov ne mi dozvoli i rece deka i prvata operacija sto sum ja napravila sum zgresila sto sum ja napravila klasicno deka me iskasapile samo a ne zavrsile rabota deka podobro bilo da se opreriram laparaskopski.
Zatoa sega ti velam ne cekaj odi sto poskoro ,prvo na eden obicen pregled i konsultacija 1500 denari e i najdobro e da odis po ovulacija 2 dena za da se vidi dali ima cisti sto ne pukaaat za vreme na menzis.
Moj sovet pred da odis napravi si na drzavno so kartonce
krvna slika so sedimentacija
tumor markeri ispitani edna nedela po menzis
hormonski status sto se pravi na 3ti den od menzis
mikrobioloski brisevi ,vaginalen bris ,bris od cerviks ,klamidija ,mikoplazma i ureoplazma
pap test
seto ova ti go velam za da ne davas pari po privatno i za koga ke odides da ne si dades 1500 za dzabe da te vrati za nekoi od potrebnite analizi
da bides spremna so sve i site dokumenti sto gi imas prdhodno ,t.e predhodnite tumor markeri nekoja slika od eho i ov poslednova tomografijata.

e koga stanuva zbor za kolonoskopija taa vo remedika e 7000 kolku sum informirana jas
Ne mi kaza za sebe imas li veke detence kolku godini imas ako ne e tajna ..izvini vaka sto te prasuvam ,slicni slucai sme zatoa.
Od koga ti se pokaceni markerite imas li bolki ...?
pozdrav mozebi malku izbegavme od temata tomografija ako precime togas da si prakame privatni poraki.
pozdrav

suzeto -> RE: Компјутерска Томографија (29.4.2012 13:40:57)

marijam ti prativ pp

varsa -> RE: Компјутерска Томографија (29.4.2012 19:21:41)

здраво и јас го имам истито проблем ве молам кажетеми што да правам јас иам ендометријални цисти на десен јајник 5см а на лев 3см и на мене ми се покачени тумур маркерите на јаниците ми се 600 а на дебелото црево 274 многу сум испаничена сегаде бев на лекар во ситина кај панчевски икај тимчева, кај таше во битола кај органџиски штип и трба да се правам лапараскопија планирав кај панчевски во систина ама поради финансии се одлучив за клиника кај тофовски и веќе бев во петокот ми направија историја на болеста и сега ќе чекам да ми се јават иначе ијас правев кт во систина , иначе јас имам 25 години и многу сум исплашена најмногу се плашам од тоа дали после лапараскопија ке можам да забременам и ми е страв колку ке ми ги оштетат јајниците при операција ве молам посоветувајте ме со да правам многу сум загрижена и многу ми е страв.[sm=smiley19.gif]

varsa -> RE: Компјутерска Томографија (29.4.2012 19:33:15)

ИЗВОРНА ПОРАКА: suzeto

fala ti duso............jas si mislev deka po sekoja cena ke me operira ,znaci ne odi na taa opcija ako ne mora,no jas imam endometrioza,no jas nemam nikakvi bolki i ne rastat cistite toa me cudi a i maticniot vika deka toa e prednost ...........sega mora da odam i na hirurg ke proveram pak tumur markeri i da vidime dali se namaleni ili ne,pa ke moram da gi pominam i tie ispituvanja so nekakva kamera crevo neznam sto ke mi pikale pozadi.......ako ima nekade tema za toa ve molam kazetemi kade da baram ........

здр сузе и јас иам цисти ендометриозни на десен јајник 5 см а на лев 3см и кај мене тумур маркерите на дебелото црево се покачени 274 и јас бев на колоноскопија а исто и на јајниците ца125 ми се покачен и ми е 600 и јас исто бев на кт, иначе јас иам 25 години и многу сум исплашена неам раѓано незнам шо ке се случи и јас треба да се правам лапараскопија мислев кај панчевски во систина ама поради финасии бев кај тофовски на клиника и таму ми направија историја и сега ќе чекам да ми се јават, а инаку бев на на прегледи во ситина кај панчевски и тимчевска, во битола кај таше, во штип кај органџиски и сите ми рекоа за лапараскопија само немам појдено во ремедика кај димитров и сега се мислам дали да појдам и кај него , инаку многу ми е страв и најмногу се плашам дали после лапараскопија ке можам да забременам те молам пишими

suzeto -> RE: Компјутерска Томографија (29.4.2012 23:11:23)

nova si prvo da ti posakam dobre dojde
izbegavme od temata ti prativ pp...
sve sto sakas da prasas vo vrska so laparaskopija pisi vo tema laparaskopija TUKA

suzeto -> RE: Компјутерска Томографија (30.4.2012 15:17:56)

dali nekoj vrsel kolonoskopija na KT skener ....(virtuelna kolonoskopija)...znaci nema roskajne vnatre sve e nadvoresno

manuella -> RE: Компјутерска Томографија (10.5.2012 12:47:12)

dve crtiiiiii dragi moiiii...komecno posle godina vre,e ama iskrena da bidam ne napraviv nikakvi ispiruvanja na kanali a veke morav ama eve zacnav ...veke sum 2 ri mesec ...fala mu na Boga se se sredi bez teskite ispituvanja....ve pozdravuvam site i edimstven lek od mene mozam da go spodelam e : ne se zamarjate so site ovie raboti sto ste gi pominale,ostavete se zad sebe i kaj mene pomogna leksilum, i Gospod ....pozz do site

Dreamline -> RE: Компјутерска Томографија (10.5.2012 13:43:56)

cestitki manuela so sreka i lesno bremenosta[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Melanija RR -> RE: Компјутерска Томографија (10.5.2012 20:03:54)

manuella честитки [sm=bravo.gif] да си имаш убава бременост
Твојот пост ќе го копирам ТУКА за да ја споделиме убавата вест и со другите РР-ки

aninanna -> RE: Компјутерска Томографија (10.5.2012 22:28:13)

ИЗВОРНА ПОРАКА: manuella

dve crtiiiiii dragi moiiii...komecno posle godina vre,e ama iskrena da bidam ne napraviv nikakvi ispiruvanja na kanali a veke morav ama eve zacnav ...veke sum 2 ri mesec ...fala mu na Boga se se sredi bez teskite ispituvanja....ve pozdravuvam site i edimstven lek od mene mozam da go spodelam e : ne se zamarjate so site ovie raboti sto ste gi pominale,ostavete se zad sebe i kaj mene pomogna leksilum, i Gospod ....pozz do site

Golemi cestiti manuella [sm=sloncek.gif], od srece ti posakuvam so lesno i imaj srekni [sm=9nebesa.gif].
pozdrav [sm=smiley31.gif]

manuella -> RE: Компјутерска Томографија (11.5.2012 22:26:28)

Vi blagodaram na site....vi posakuvam i vas sto pobrzo da gi videte tie famozni 2 crti. Ve posovetuvam deka jas ovoj pat nitu razmisluvav za bremnosta.. edino se mislev za pregledite koi trebase da gi pravam...i se toa mi bese vo glava....ama izleze ona sto go otcekuvav godina i pol...Custvoto e odlicno...samo sega sepak mislis dali se e ok vo stomakot dali e se ok so bebusot....ali sepak so dobri misli. Ali vi kazuvam dragi moi jas nisto ne piev osven leksilium za vreme na plodnite denovi...iako mi rekoa 3 meseci da pijam ama jas nemozev i rekov dovolno e ...i eto...Dragi moi koi seuste negi videle dvete crti ve molam projte toa sto jas probav i uspeav...zatoa go spodeluvam ova so vas...sakam sekoj da bide sreken...i srekna sum koga na nekoj ke mu pomognam.I ne gubete nadez....Gospod ne ne zaborava...pozdrav do site i vi blagodaram

kapina -> RE: Компјутерска Томографија (15.8.2012 23:25:33)

ke moze li nekoja od vas da mi go dade brojot na univerzitetski ot klinicki centar vo skopje potocno na klinikata za nevrohirurgija ako se moze ako ne barem na klinickiot centar

Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]