ivoni4ka -> RE: Трудници во третото трмесечје III - од 27. до 40. недела (28.12.2011 21:26:57)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: anedespo ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka podobro bilo sebeto da ima blaga tahikardija blaga otkolku distres odnosno da opagaat tonovote zasega tolku od mene ak ima nekoja so slicen problem neka pise oti izgubiv kontrola koja sto kako i do kade bese Da ama sekogas najpvo ima tahikardija, pa vtor cekor e pagjanjeto na tonovite. Mene so tahikardija me zadrzaa na klinika na posmatranje, mi dadoa Apaurin i bebeto se smiri, drugiot den koga trebase da me pustat, pak se pokaza tahikardija, a mojot pritisok pri toa bese nizok, znaci jas so nisto ne vlijaev na tahikardijata na bebeto, i me porodija so iten carski rez. So prvoto dete imav ist takov slucaj ama vo Cair i doktorite cekaa, pa tonovite pocnaa da pagjaat i namesto so iten carski da ja zavrsat rabotata (zasto neli deteto se gusi), tie me maltretiraa uste 2 dena so provokacija i maloto se rodi so nizok apgar, sto sega mu se odrazuva kako hiperaktivnost, namalena koncentracija i vnimanie. Znaci moj sovet ti e da ne cekas. Inaku tahikardijata na moeto bebe bese 200 srcko fala za informacii kaj mene bese do max 175 taka da ne e strasna barem taka vika d-r ako ima nekoi promeni ke pisam inaku utre sum pak na ctg pa ke videme e stom si imala ist problem te molam kazi mi na mene celo vreme mi bese pritisokot nizok znaci max mi bese 110/70, sega mi e 130/90 sto spored merkite za mene e visok sto znaci deka ako kaj nekoj so pritisok 120/80 mu se kaci na 150/90 ama toa pak ke go vidme utre ako znaes nesto podobro okolu ova ili nekoj sovet sto kako pisi mi tuka ili pp bi sakala da znam oti sekade sto procitav na internet ili forumi so problemi so postelka sto imale go nemaat problemot so tonovite i so mrdanjeto na bebeto kaj tebe mnogu li mrdaa tvoite decinja?
|
|
|
|