Mrs.Tinka -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.12.2011 11:30:56)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Cooper, ako mi veruvas, kako dupnata pijam sega voda me tera nenormalno...cajov trebase za trudnici da bide, posto od suvi slivi nemam nikakov efekt vekje...ete pisav pogore, drimo se vika cajot...ednas prethodno go piev, ama nemav vakva reakcija i togas 4 lazici izedov ne dve...cudno neli?! Viktori lele porano od slivite super mi bese, i na klinika taka mi rekoa, i mi donese mm suvi slivi...ne be dzabe nejke i gotovo, a cela bremenost taka ja terav, sega nejke da cue...mislam smesno e ama problem e neviden[sm=smiley36.gif] sekoj den novo iznenaduvanje so toa sto treba da ispijam, zemam ili stavam heheheheheh ИЗВОРНА ПОРАКА: Cooper Ikana caevite ne se preporaclivi..ima sirupi sto mozesh da piesh so laktuloza..inaku podobro e klizma(bi trebalo da ima vo aptekite) da si naprajs doma otkolku caj..mene mi se ima sluceno od caj padnav u nesvest i povrakav 2 dena.da ne se dehidrirash..pij sega mn voda.. Ikana, i jas go imam istiot problem. Prvo slivite pomagaa, pa edno 2-3 mesecii turkav taka ama se navikna organizmot, pa veke ne deluvaat. Potoa Dorotea mi kaza nekoj priroden lek, prasak Transilane, i toj e na prirodna baza, na baza na modri slivi ama kaj mene ne pali. Go prasav doktorot, mi rece caj ne, samo cepcinja. Mi dade Glicelax. Bas posle ke probam edno, pa ke ti kazam. Inaku koj nemal problem so zapek, ne znae sto maki se toa. Eve me 5 dena se zatnav. Uzas neviden. A isto kako sto kazuvas ti, jas so takvi bolki zavrsiv na dezuren, a ustvari grcevite bile od debeloto crevo. Katastrofa. Mene mi e od Tothema zapekot ama sum slabokrvna, pa moram da gi pijam. Site lekovi sto se za zelezo, sozdavaat zapek.
|
|
|
|