RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 10:41:09)

KAKO TAKA???? seriozno??? lele mnogu mi e zal!!! a be sto da kazam neznam toa bilo covecka greska ili so reagensite nesto?? iskreno samo so Gospod napred i srekjickata...mnogu mi e zal!!!
Ni mene ne mi pravea serklaz, samo isto magnezium. Ajde so lesno neka ni e da gi donosime i da izlezat pa da im se raduvame...gushki najmnogu!!!

DoroteaDj -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 10:45:56)

falaaaa i jas vikam taka bilo pisano...samo da mi se rodi malava princeza...a inaku mojot ginekolog me tesi....sekoja naredna bremenost bi bile bliznaci ( takov bil genot ) pa zdravje moze za godina dve...uste 2 angelcinja [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif]

ajde jaki sme nie i ke izdrzime
sitno broime ..sega sleduvaat slatki maki na koi vo idnina ke se smeeme koga ke gi setame decata niz parkot

guskii i backi za lesen porod

imaj ubav den

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 10:55:57)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

zenski zdravo i od mene, kako ste mi denes vo ova noemvrisko utro? (obozavam esen hihi)
Nego vaka...vcera i se javiv na doktorkava moja i j aprasav za toa sto mi nateznuva malce bebuF na besikata i non stop me tera na mockanje, i mi rece da odam vo cetvrtok do GAK da ispitame mokraca slucajno nekoja infekcija da ne sum zakacila. Isto taka, kandidava e takvo prokletstvo, luge nejke da si otide, ne znam sto ke pravam, pak imam sekret! Dzabe nystatin ne mi pomogna [sm=smiley19.gif]
Za pesacenjeto, mene posle toj rizicniot period na pocetok, odma me teraa sto poveke da se dvizam. Jas pak si kaciv kilaza ama sekoj den setav do skoro, sega tri pati nedelno, ladnicko mi e [sm=smiley36.gif]

Лелееее и јас имам секрет...Во понеделник ке правам брисеви и што ако ми излезе нешто???? Уфффф леле веке аман

DoroteaDj -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 11:00:00)

nemoj da panicic

i jas imav sekret a brisevite bea negativni

samo smireno, ete ako ne ti tesko pij caj od brusnica i malku ojacaj go imunitetot

think positive please [sm=angel.gif]

taisa -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 11:20:35)

zdravo i od mene eve da vi kazam mene na brisevite mi izleze candida i so vaginaleti se povlece no uste ne sum skroz cista se sto mozev da procitam e toa sto candidata za vreme na poprogajot moze da se prenese na bebusot kako kozna ifekcija a moze i vo usta da mu vleze no kaj nas i da ja nema majkata obicno vo bolnica site bebinja ja dobivaat no i toa se resava preku mlekoto na majkata ke treba posebna dieta mnogu jogurt probioticki isto i lukot pomaga poveke mozete da videte na web.. candida diet.. a isto i da si go podobrite svojot i imunitetot na bebeto mnogu vazno e da se namali vnesuvanjeto na sekeri.so sovet na pedijatar se ke se resi brzo ne e nisto strasno se raboti za bakterija sto site ja imame samo koga oslabuva imunitetot zema zamav[sm=smiley1.gif]
a za toa deka seksot mozi da predizvika poragaj znaci potvrdeno samo ako spermata ostanuva vo matkata zatoa sto sodrzi hormon sto go omeknuva i raslabuva zidot na matkata pa doaga do pobrzo otvaranje.Jas licno ne mozam bebusot e mnogu dolu i nezamislivo mi e edvaj vaginaletite gi stavav.[sm=zmeden2.gif]

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 11:23:42)

ИЗВОРНА ПОРАКА: DoroteaDj

nemoj da panicic

i jas imav sekret a brisevite bea negativni

samo smireno, ete ako ne ti tesko pij caj od brusnica i malku ojacaj go imunitetot

think positive please [sm=angel.gif]

Фала срцка..ама мене ми е бајаги појачан а и ме чеша од време на време [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 11:42:00)

ooooo miance bas se cudev kaj si [sm=smiley31.gif] eve debatiravme za toa, caj od brusnica mu e majkata!!! Isto znaci kandidava e otrov zenski!!! A za spermata...tocno e taisa sto vika, sodrzi prostaglandini i go zree plodot, zatoa i davaat prostaglandini vo provokacijata za poragjaj. Znaci za rana bremenost nikako ne smee sperma da dojde vo kontakt so vnatresnosta..taka znam jas [sm=smiley1.gif] Da mi imate ubav den site do edna[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

DoroteaDj -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 11:45:36)

uf dali se konsultirase so svojot ginekolog?
mene mnoguuu me cesase i imase jak ostar miris- 3-4 para gakji menuvav dnevno
no so vaginaletite, so premackuvanjata kaj nego vo ordinacija ( iako plavoo ne se pere posle ) i so mnogu caj od brusnica mi se smiri i povlece i cesanjeto i se

ima i intimni samponi( neutralni) koi go namaluvaat cesanjeto i nemoj da korists vlazni maramici i od niv se zgolemuva cesanjeto

sepak se e do organizmot
i tocno e kandidata se prenesuva na bebusot
kako beli fleki po kozata...no se se leci

jas bi ti preporacala ako mozes uste sega otarasi se od kandida ili infekcija ili sto i da e

DoroteaDj -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 11:48:55)

Кандидата се размножува на влажно и топло место. Затоа обидете се интимниот дел и вешот секогаш да ви бидат суви.
Носете памучен веш кој ќе и дозволува на кожата да дише. Никако немојте да носите синтетика. Синтетиката и помага на кандидата да се рашири.
Спијте без веш. Ако не можете да спиете без ништо, тогаш облечете само широки памучни пижами. Кандидата подобро вирее на влага.
По капење веднаш заменете го влажниот костум за капење.
Ако сте испотени веднаш заменете го влажниот веш со сув.
Избегнувајте секојдневни улошки, парфимирана тоалетна хартија, парфимирани сапуни, вагинални спрејови, детергенти со силен мирис и сл.
Мијте го инимниот дел со топла вода, во бременоста никако немојте да практикувате внатрешно измивање.
Избегнувајте да јадете шеќер. Кандидата го користи шеќерот за исрана па побрзо ќе се размножува. Јадете повеќе зеленчук, житарки и протеини.
Одмарајте, така вашето тело ќе има повеќе сила да се бори со инфекцијата на кандида.
Многу жени велат дека им помага јогурт збогатен со култура од Lactobacillus acidophilus, која помага во одржувањето на нормалната микро флора.

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 12:02:23)

ироки памучни пижами. Кандидата подобро вирее на влага.

no so vaginaletite, so premackuvanjata kaj nego vo ordinacija ( iako plavoo ne se pere posle ) i so mnogu caj od brusnica mi se smiri i povlece i cesanjeto i se

ima i intimni samponi( neutralni) koi go namaluvaat cesanjeto i nemoj da korists vlazni maramici i od niv se zgolemuva cesanjeto

sepak se e do organizmot

jas bi ti preporacala ako mozes uste sega otarasi se od kandida ili infekcija ili sto i da e

Pa eve vo ponedelnik ke odam na brisevi i ke vidime sto ke kaze doktorot..inaku se banjam so specijalen krem intimen 5.5, a inaku koristam vlazni maramici pa moze zatoa me cesa ...Ke vidam vo ponedelnik..Odamna ne sum stavila nikakvi vaginaletki i moze zatoa i da mi se razvilo nesto....Uf aman veke..Inaku nema ova mojov sekret nekoj miris..Onaka e belo i mi ostava fleki na gakite..

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 13:19:49)

Zenski primetuvm vo posledno vreme deka bojata na mokracata mi e mnogu temna ,a ne pijam nikakvi lekarstva...Na vas kako vi e ?
MNogu temna zolta boja nakaj kafena duri mava....Inaku jas cela bremenost zabusavam so vitaminite ( fala bogu dobra sum ) a sega veke od 31 va doktorot mi rece voopsto nisto da ne pijam od vitamini,,,Inaku cat pat piev oligovit  i magnezium.....Neznam sto da pravam so mokracava?Da nosam li utre ??Ili da go prasam doktorot pa ako rece da odam ...

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 13:20:32)

zdr na site[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] eve da se pofalam dobro si spiev deneska do 12:00 casot[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 13:25:45)

ana mari spankeeeeeeeee[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

miana napravi si mokraca eden test, nisto ne te kosta za mirna glava i jas ke pravam, cisto da vidam do kaj sum sto sum, a i krv ke dadam zaradi zelezoto, nesto mutno mi e nasabajle[sm=zmeden.gif]

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 13:25:48)

Miana mokracata menuva boja i vo zavisnost na ishranata..seti se sto si jadela vo posledno vreme mene od spanjak od cveklo od grashok mi e potemna,moze da bide i potemna ako podolgo vreme ne si bila vo wc, ne mora da znaci nishto potemnata mokraca.

Cooper -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 13:31:15)

zdr na site ..eve jas od deneska vleguvam vo tretoto tromesecje..bev da ispitam krv i mokraca.hematokritot malku mi padnal moze ke treba da pijam po 2 pati zelezo..denesk popladne ke odam na ginekolog da mu gi pokazam rezultatite pa ke vidime sto ke rece..mn sum nestrpliva da go vidam bebushot i da vidam kolku porasnal..pozdr do site

@Mila@ -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 14:06:43)

zdravo jas sum pri kraj okolu sreduvanje na rabotite za bebeto..vikendov gi isprav i denovive peglav i sreduvav po doma i shafot nikogash ne mi bil volku sreden...lele kolku se raduvam samo na oblekite na bebnceto.Mama ushte ne se sredila imam kupeno se samo ne mi e staveno vo torbica ama i toa ke bide ovaa nedela.
Vo ponedelnikot bev na rabota kaj majka mi i pomagav neshto od sabajle do 15 h i koga dojdov doma gluzdovite na nogata mi bea ogromni....ne znam zs tolku otekuvaat,samo delot kaj gluzdovite i racete.Bebushko tezi vishe koga stanuvam mi e baka i nokogash imam bolki ama od ispravuvanjeto.
Bebevo 8 meseci beshe mirnicko ko bajce ama zatoa vo devetiov me ubi po cel den mrtka i se tegne i malku e bolno a jas samo go galkam i mu zboram ajde mamicka ushte malce pa ke se tegnesh kolku sakash.
Stav malce me faka osobeno navecer ne znam zs imam uplav ako bolki navecer me fatat i sekoja vecer si vikam lele ako me fatat bolkite sega sto ke pravam....vajda e normalno toa...za spienje vishe mesec dena asalno ne sum zaspala moze popladene na eden saat ubava dremkla da isteram i taka zenski...se e toa normalno i se ke pomine.

Mrs.Tinka -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 14:47:43)

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

ироки памучни пижами. Кандидата подобро вирее на влага.

sepak se e do organizmot

Pa eve vo ponedelnik ke odam na brisevi i ke vidime sto ke kaze doktorot..inaku se banjam so specijalen krem intimen 5.5, a inaku koristam vlazni maramici pa moze zatoa me cesa ...Ke vidam vo ponedelnik..Odamna ne sum stavila nikakvi vaginaletki i moze zatoa i da mi se razvilo nesto....Uf aman veke..Inaku nema ova mojov sekret nekoj miris..Onaka e belo i mi ostava fleki na gakite..

I mene brisevite mi bea negativni prviot pat a imav sekret. Denes gi pravev vtorite brisevi i ginekologot mi rece deka garant imam kandida i mi dade nekoi novi vaginaleti koi bile mn efikasni a na niv pisuva deka se bezbedni za bremeni. Se vikaat VAGISAN. Germanski se.

Mrs.Tinka -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 14:49:10)

Dobredojde Cooper! Imaj si lesno treto tromesecie i uste polesno poroduvanje!

vodickata -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 15:55:03)

zenicki za kandidav mene mojot ginekolog mi rece sigurno imas kandida a na brisevi mi ispadna negativno koristev nistatin vaginaleti nekoj 10 dena ama pak si imam sekret ama jas celo vreme go imam i neli kazav prethodno deka mi najdoa streptokoka ama toa mislam deka nema vrska so vagianlen sekret poso e vo crevat ili mozda ima a?? a kako i da e prokleta e taa kandida :)

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 15:58:51)

Dobredojde Cooper

DoroteaDj -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 16:52:30)

CURKI vaginaletite samo zalecuvaat privremeno

mora jak imunitet da imame za da ja pobedime kandidata
redovno odmivajte se so kamilica, ako e oboen sekretot- proziren pojacan sekret vo bremenost e sosema normalna rabota-hormonski usloveno

vo vrska so crevnite infekcii za da se izbegne prenos od anusot do vaginata posle golema nuzda brisete se odnapred nanazad i vednas odmivanje

Исхрана: зголемено консумирање на растителна храна (свежо овошје и зеленчук), пиење на јогурт во големи количини, избегнување на јагленохидрати во исхраната.

inaku so kosultacija so ginekolog:
Алботил концентрат се употребува за третман на бактериски воспаленија на вагината

За време на бременоста и доењето Алботил концентратот може да се употреби само онаму каде е стриктно
инидицран, по должната проценка на ризикот врз мајката и дететo

Fiao -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 17:38:22)

Кандидата се размножува на влажно и топло место. Затоа обидете се интимниот дел и вешот секогаш да ви бидат суви.
Носете памучен веш кој ќе и дозволува на кожата да дише. Никако немојте да носите синтетика. Синтетиката и помага на кандидата да се рашири.
Спијте без веш. Ако не можете да спиете без ништо, тогаш облечете само широки памучни пижами. Кандидата подобро вирее на влага.
Избегнувајте секојдневни улошки, парфимирана тоалетна хартија, парфимирани сапуни, вагинални спрејови, детергенти со силен мирис и сл.
Мијте го инимниот дел со топла вода, во бременоста никако немојте да практикувате внатрешно измивање.
Избегнувајте да јадете шеќер. Кандидата го користи шеќерот за исрана па побрзо ќе се размножува. Јадете повеќе зеленчук, житарки и протеини.
Одмарајте, така вашето тело ќе има повеќе сила да се бори со инфекцијата на кандида.
Многу жени велат дека им помага јогурт збогатен со култура од Lactobacillus acidophilus, која помага во одржувањето на нормалната микро флора.

So se ova se soglasuvam, samo ne mozam da sfatam zosto se preporacuva da se izbegnuvaat sekjdnevni vloski?! Jas gi upotrebuvam i gi menuvam na sekoe odenje vo wc. Pred da pocnam da gi koristam postojano imav belo pranje i bese mokro, a toplo sto znaci idealno za razmnozuvanje na bilo kakvi bakterii. Sega otkako pocnav redonvno da gi menuvam mestoto e postojano suvo i mnogu pomalku imam iscedok, sama po sebe situacijata se podobri... inaku ne sum primala nikakvi lekarstva.

DoroteaDj -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 17:44:51)

sepak toa se preporaki od ginekolog

i pak kazuva mojov se e toa individualno
sekoja koza ne e ista..nekoja e pocuvstvitelna nekoja ne

i jas koristev pred bremenost sekojdnevni vloski i planiram vo idnina da prodolzam...

Mrs.Tinka -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (9.11.2011 21:52:59)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

So se ova se soglasuvam, samo ne mozam da sfatam zosto se preporacuva da se izbegnuvaat sekjdnevni vloski?! Jas gi upotrebuvam i gi menuvam na sekoe odenje vo wc. Pred da pocnam da gi koristam postojano imav belo pranje i bese mokro, a toplo sto znaci idealno za razmnozuvanje na bilo kakvi bakterii. Sega otkako pocnav redonvno da gi menuvam mestoto e postojano suvo i mnogu pomalku imam iscedok, sama po sebe situacijata se podobri... inaku ne sum primala nikakvi lekarstva.

Se slozuvam so tebe Fiao. I jas si koristam vloski. Ne gi preporacuvaat zosto obicno toj sloj sto dopira do kozata e sintetika, poti i topli, znaci sozdava uslovi za kandida. Jas gi koristam onie na Libresse ultra slim 32 ima vo edno pakuvanje, bidejki se od priroden matrijal-pamuk i se mnogu tenki kako da ne nosis nisto i isto gi menuvam mn cesto. Inaku probav i jas da ne gi upotrebuvam ama ne mozam, ke obijam nerven slom od sekretot. Pocna da mi prokisnuva na oblekata- grozno ama vistinito. Nema sansi da ne gi koristam zosto navistina e podobro vaka.

Merka5 -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (10.11.2011 1:07:35)

Sekojdnevni vloski od onie sto se bez mirisi i sto pisuva na niv pamuk...ima takvi od eden brend i tie gi koristam i bas taka na sekoe odenje vo toalet gi menuvas i nemas muka [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...inace Dr preporacuva da pies mnogu jogurt,i duri od vreme na vreme so spric slobodno mozes da si stavis kako vaginaleta jogurt,jes da ke se osekas posle toa ko 'skisnata Milka' ama toa e za kratko a vistinski pomaga i dobro e za prevencija [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]....Cajot od brusnica e poveke za besikata i urinarniot trakt (cistit i sl) a ne i za kandidata...inace ne se preporacuva konzumacija na slatko i na pecurki [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image],a i toa sto imate pojacano belo pranje ili iscedok nisto strasno,normalno e vo bremenosta se dodeka ne cesa i ne pocne da mirisa kako kvasec!
Dali nekoja od vas sto ste pri kraj so terminot pocna so 'shumska terapija'???[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>