RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 15:28:29)

vesna i do doktorot trk posle frizer ili pred, ama aj ater radi frizurata...i ja nemam poima kako treba da boli pri poragjaj, ama gi znam laznite kontrakcii, se stega stomakot dolen i te pusta posle 30 sekundi i ne bolat,, samo se zatega....ako se bolni idi ajde na doktor ...lele se vozbudiv [sm=smiley36.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: vesnab

mamicki mene denes mnogu me stega stomakot vo dolniot del, onaka kako da se sobira go custvuvam i me boli ??? prva bremenost mi e , neznam dali e ok toa ??? pomagajteeeee, kazete iskustva, ??? da ne saka [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] moe da izlaga, 37 nedela i 5 dena sum, eve sega da rucam i odam na frizer, da ne se slucajno bolki pa sin mi da me vidi bez frizura hehehe

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 15:35:47)

miana jas si kupiv (zvuci smesno) od pazar!!!! i toa od zeleno pazarce delot za obleka kaj sto e...idi i na bit pazar imas na zenskiot pazar kolku sakas, ima i vo jumbo, samo glej nekoj xxl broj da zemes normalno [sm=smiley31.gif]

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 15:39:34)

Zosto smesno- ic ne e smesno...Jas od koga se tokmam da odam na pzar ama nikako da otidam..Do 16 ipol sum na rabota a preku vikend kerkami si ja cuvam  i daleku ziveam...Moram da se snajdam

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 15:46:41)

se si ima tamu lepota za 1000 denari so dolen ves i pamucni raboti do zabi opremena ke si otides, a ne dukjandziive so cenive pa ne se normalni bre, pogotovo za trudnici i bebinja....izgor skupo!!! i teram inaet zatoa ne kupuvam trudnicki alista niti bilo kakvi drugi od tuka, ako treba ke palam kolata ponataka zdravje i vo Bugarija ili Solun pravec, kade kade poeftino e!!!

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 15:52:12)

Lani na panagurot imase na sekoja tezga trudnicki pantaloni za po 300 denari i toa farmerka lastik ...Ama za zal ne bev bremena togas a sega moze i ke se porodam koga ke pocna panagurot...

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 15:53:54)

koj panagur miana??? koga e? i za sto? [sm=smiley36.gif]

Zivka* -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 15:59:59)

miana jas si kupiv uste na pocetokot na bremenosta pantaloni kako salvari/trenerki neznam kako da gi narecam ...gi kupiv od NEW YORKER vo VERO trgovskiot i seuste si gi nosam a veke 40ta nedela ja pocnuvam denes,ne se specijalno za trudnici ama poudobni pantaloni nemozev da si kupam da ti kazam najiskreno ,mozes i podvitkani da gi nosis pod stomakot ili cel stomak mozes da si go pokries,materijalot e preudoben ne stegaat voopsto,e neznam samo dali seuste gi ima eve staviv edna slika ako mozes da gi vidis :))) http://album.ringeraja.mk/index.php?page=image&ID=10241

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 16:09:56)

heheheee Zivka jas imam isti samo crni od Grcija mi gi donesoa, samo materijalot e potenok malku, tuku blaze si ti samo mese na tebe, jas veke nemozam da se zavrtam bez pomos koga lezam [sm=jezicek.gif] sramota, i komsijata sto bese svoevremeno direktor na ginekologija me gleda i vika po mene...DOSTA SE DUES!!!![sm=smiley36.gif]

taisa -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 16:28:17)

i jas gi imam istite [sm=bravo.gif]

taisa -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 16:34:47)

Ikana ti blagodaram za sovetot ete uste sega ke spremam

Zivka* -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 17:01:16)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

heheheee Zivka jas imam isti samo crni od Grcija mi gi donesoa, samo materijalot e potenok malku, tuku blaze si ti samo mese na tebe, jas veke nemozam da se zavrtam bez pomos koga lezam [sm=jezicek.gif] sramota, i komsijata sto bese svoevremeno direktor na ginekologija me gleda i vika po mene...DOSTA SE DUES!!!![sm=smiley36.gif]

najudobni mi se da ti kazam,tenki se i ovie ne se debeli ,i da samo vo meseto sum popravena i toa 20 kg+ sum popravena [sm=zmeden.gif], se nadevam posle poragaj ke mi go snema meseto [sm=zmeden.gif]
deneska se setav so kuceto i poso bev vo helanki oblecena, mm mi vika lele od pozadi koga te gledam nema sansi da kazam deka si bremena ,samo koga ke se svrtam vo profil ehhehe

Merka5 -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 17:17:49)

Vesnic,mene toj cepot mi otpagja poleka,mi se gadi eve veke 24h i me stiska stomakov....Ti odi zaceslaj se na frizer jas ke se farbam sega pa se gledame na GAK [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 17:24:05)

uhh kako sum se rasprikazala izvinete prava drdorka sum denes [sm=smiley36.gif] ama mora uste ova da kazam, deka na samiot poragjaj gubis 7 ili 8 kila...za 1 nedela gubis uste 2 ili 3 kila sto se tecnosti, visok krv itn...a so doenjeto mozes da izgubis i do 500 kalorii dnevno...jas vaka se tesam!!! Taisa aj nazdravje spremanje!!! [sm=sloncek.gif]

Fiao -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 17:48:31)

jeeeee ja otkriv amerika - se nauciv kako da si napravam album[sm=bravo.gif] [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]. eve sega staviv nekolku od slikite od mojata trudnicka fotosesija, koj saka moze tuka da ja pogledne:
http://album.ringeraja.mk/index.php?page=album&ID=1471
[sm=nosecka.gif]

kremco -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 17:51:25)

Zdr mamicki,jas denes bev vo Ina da proveram za cerviksot neli sto mi se skratuvase,i nisto se e vo red duri podolg mi go izmeri doktorkata cerviksot..Znaci nema da se porodam[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Cel den se setavme po gradot so maz mi i maliot,samo sto stasav doma.
Zosto samo jas ne se zamaram so spremanje obleka za od bolnica i za vo bolnica[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image] i prviot pat maz mi mi donese trenerki i edna maica, golema rabota sto kje oblecam[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
A togas vo re medika ponesov samo sminki,lekovi protiv bolka koi mi bea nesto extra potrebno,rastvor za lekjite i nisto povekje a sega kje nosam i krema za bradavici,prviot pat maz mi mi kupi odma utredenta a sega znam deka kje mi treba pa da ne go zamaram.
Inaku mene oblekata uste me sobira (veruvale ili ne)[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

kremco -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 17:53:47)

Jas najdov vo Cento vo prodavnica vednas do burekdzilnicata helanki,epten se ubavi i golemi iako jas sum krupna i siroka vo kolkovi a lastikot duri mi e labav i mi pagja 350 denari se ..

taisa -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 18:00:54)

Fiao preubavi vi se fotografiite

Fiao -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 18:02:56)

ИЗВОРНА ПОРАКА: taisa

Fiao preubavi vi se fotografiite

[sm=bravo.gif] blagdaram! sepak sakav da si imam ubav spomen od ovoj period [sm=smiley1.gif][sm=nosecka.gif]

Ikana -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 18:05:36)

i jas gi razgledav, mnogu ubavi slikicki, ajde pa i so bebusot naskoro pu pu pu masala [sm=bravo.gif][sm=smiley20.gif]

Merka5 -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 19:07:15)

super se slikickive Fiao [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 20:21:51)

Fiao
mnogu ubavi sliki

Anci 84 -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 21:09:28)

.Sabajlevo koga stanav imav kafeav iscedok i bev na lekar mi padnal cepot.38 nedela i 5 dena sum i stomakot me boli isto kako za dobieno.Na 15 minuti na 10 na 5.,neznam dali se ova lazni bolki zosto koga bev sabajlevo na lekar i togas imav bolki mi rekoa se e vo red dojdi po edna nedela,ili koga ke ti pukne vodenjakot.

Annet -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 21:27:24)

slikite se prekrasni,imam jas od foto sesija sto odev na joga no nesmeam da gi objavuvam.......mnogu se ubavi ama toa e dogovor...
so lesno na site idni mamicki;-))))

kikicka -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 22:52:19)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anci 84

.Sabajlevo koga stanav imav kafeav iscedok i bev na lekar mi padnal cepot.38 nedela i 5 dena sum i stomakot me boli isto kako za dobieno.Na 15 minuti na 10 na 5.,neznam dali se ova lazni bolki zosto koga bev sabajlevo na lekar i togas imav bolki mi rekoa se e vo red dojdi po edna nedela,ili koga ke ti pukne vodenjakot.

jas nemav nisto od ova ali sto citav ovde gotova si anci84 ke si se gushkash uste malkuu ajde so lesno i misli samo ubavo!!![sm=duda.gif][sm=sloncek.gif]

ana mari -> RE: Трудници во третото тромесечје III - од 27. до 40. недела (4.11.2011 23:05:07)

jas se 4ustvuvam mn uzasno neznam sto e rab kako cel stomak da me stega [sm=zmeden.gif] neznam ni kako da go opisam toa 4ustvo [sm=smiley13.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>