Bethany -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (19.7.2011 12:46:26)
|
Мешиња, здраво и од мене! И јас немам одавна пишувано, ама редовно читам се што се случува. Ово жешкото време ме утепа, тастатура ми е жешка, не можам да пишувам. Пред месец дена, кога бев 27-28 недела, моето бебе тежеше 1220гр. па и јас сега очекувам да биде околу 2 кила. Така ми е некако логично. Така да ХоХо мене воопшто не ми изгледа дека бебето ти е поголемо. Напротив на сајтови што читам за развој на бебето по неделите, исто така пишува дека треба да е околу таа тежина. Колку јас што знам кога си веќе 36 недела, тогаш си веќе влезена во 9 месец. Така јас рачунам. Па нели терминот ни е израчунат на 40 недели. Андрианче, ти одмарај сега, па и барем беше на одмор, нема да ти е проблем, по ова жешко време друго нешто и не знам што да се прави. Јас се смарам по цел ден, веќе ми е досадно, до 8 навечер не излегувам, кога излезем бргу се изморим од што сум сморена преку цел ден и така. Вие мамички што сте веќе ептен при крај, се радуваме за вас, некој погоре напиша, оставете си природа да ги води работите. Тоа ќе биде најдобро време за вашите слатки бебуши.[sm=bravo.gif]
|
|
|
|