blond -> RE: Трудници во третото тромесечје II - од 27. до 40. недела (17.7.2011 7:25:56)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77 EleonoraSR ima pravo, site sme nesto ponapnati kako doagja "the day D" ama mislam deka i lugjevo okolu nas stanuvaat nervni, kako oni da se trudni, kako oni da kje ragjaat... A nie sto da pravime, sirotive [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image], sto nie treba da go isterame poroduvanjevo i posle da se grizime za bebuvkite? Чувајте си ги нервите за после породување, ќе ви требаат [sm=smiley1.gif] многу нерви околу бебето. Не е баш така едноставна улогата на мајка. Мене ми викаа: ајде ма нели раѓаш, па 10 месеца си трудна [sm=smiley36.gif] Ама што да правиш има луѓе без осет. Елеонора не ми се лути што ти пишувам на фб: ајде нели раѓаш [sm=smiley36.gif], знаеш дека немам лоша намера. Цурице, не е само породувањето, 9 месеци го носиш во тебе, му даваш живот, се грижиш дали доволно добро се храниш, се пазиш да не се удариш по мешето итн итн...Породувањето е само полуфинале, а финале е понатамошниот цел живот што ќе се грижиш за тоа мало човече што излегло од тебе. За стриите и порано имам пишано сега пак ќе пишам, џабе што се мачкав 8 месеци, кога во 9ти цел, ама буквално цел стомак ми стана бетер од географска карта, поточно ми беше стомакот цела карта на светот (ама замислете ја целата карта само со реки,без копна). Ете толку грд ми беше стомакот. Ама од друга страна пак, огромна бев, ко да носам 2, а не едно, затоа не е чудо што се роди 4050гр.По пораѓај ми се познаваа сеуште стриите. Еве како минуваат деновите така и стриите бледеат и кожата ми се враќа во нормала.
|
|
|
|